. .. .. .. .. .. .
. .

Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný! - RECEPT 9969

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 54349 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!


[ recept č. 9969 zo dňa  ]


Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!


POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam...

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ.
Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový.
Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Chlebík na reze :) Mňam!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta straciatella | Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný! | Detská narodeninová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Majka B. (Maayaa) ID 317173 (26.10.2015, 14:47)
ahojte, ja by som sa chcela spytat ako dosiahnete to, aby ten chlebik bol tak rovnomerny? Ked ho robim podla receptu, ze len pridam ingrediencie a pekarnicka aj hnetie, kysne, pecie, tak moj bol taky skaredy. Na jednej strane bola kopa cesta a na druhej skoro ziadne. Vy ho aj upavujete pred pecenim?
ODPOVEDAŤ
Marta H. (marta 52) ID 233767 (4.7.2012, 15:26)
Tak ten sa podaril! Mnam. Susene mlieko som nedavala, lebo nemam, a - nemam ani pekarnicku. Ale nevadi. Takze ako tiez nemate pekarnicku, tak si spravte kvasok - voda, drozdie, cukor, za lyzicu muky. Potom vymiesajte cesto, inac je poriadne tuhe, ale to si nevsimajte. Zakryte utierkou a nechajte kysnut asi hod. Potom prehnietit a vytvarovat bochnik, nechat este pokysnut, kym sa rura vyhreje, narezat a potiret vodou a sup do vyhriatej rury - 240 stupnov. Po 15 minutach stisit na 180 a piect asi 3/4 hod. Pocas pecenia som ho raz vytiahla a este natrela vodou. Plech som vymastila a posypala mukou, ale neviem, ci je to potrebne. Mozno ani nie. A cesto sa nerozteka, takze mozte pouzit plochy plech. Nemusi byt vo forme. Dobru chut!
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (23.9.2009, 12:05)
Dnes som ho upeikla,je fantasticky,pridala som dve velke lyzicke kyslej smotany, lanove semiacka,ovsenne vlocky a chlebove korenie. Mnaaaam (Y)Pridavam medzi oblubene chlebiky (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta H. (marta 52) ID 233767 (4.7.2012, 15:27)
Co je to chlebove korenie? Co v nom je?
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.10.2009, 20:55)
Tak som rada, ze ma aj fanusikov, my ho mame radi a dakujem za inspiraciu, s kyslou smotanou vyskysam (L)
ODPOVEDAŤ
j t. (dzordzo) ID 86189 (9.3.2009, 17:19)
Je fantastický Badymu a Kodymu veľmi chutil , piekol som ho už druhý krát a zostal z neho jeden žganec , ale ak Vám taký chutí, proti gustu žiadny dišputát.
ODPOVEDAŤ
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (18.1.2009, 14:59)
ako mam upravit recept ked tam chcem dat normalne mlieko nie susene??maly ma alerg.na mlieko
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (Siu) ID 8856 (2.2.2012, 14:25)
...našla som v knižke s receptami na chlieb v domácej pekárničke:
AK sušené mlieko nahradíme čerstvým, musíme upraviť pomer vody tak, aby spolu neprekočili predpokladané množstvo tekutiny v recepte.
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (Siu) ID 8856 (2.2.2012, 14:22)
to by zaujímalo aj mňa! :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela T. (marcela) ID 5 (7.1.2009, 20:26)
Asi ma porazíííííííííííí 8o| 8o| 8o|Mám ho práve v DP a nejako mi nenakysol, išla som presne podľa receptu. Už dostanem asi infarkt z tých chlebov 8-|, keby som nemala pekáreň za 4 litre, tak už letí von oknom! (6)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (8.1.2009, 18:56)
Odporúčam úpiecť tento-určite sa podarí: 4 dl vody,600 g múka-miešam hladkú,vyrážkovú a grahamovú-tak na tretiny,2 lyžičky soľ,1 lyžica ocot,2 lyžice olej,2 lyžičky sušené droždie,2 uvarené popučené zemiaky,-rasca celá,mletá,semiačka-všetko podľa toho ako máte radi. Ja dávam program Klasik na 3,30 hod-korka tmavá. Je výborný. Skúste a dajte vedieť.
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (8.1.2009, 18:27)
To ma veľmi mrzí :'( Tiež som narazila na recepty, ktoré sa mi nepodarili, je to hrozné, raz to víde, občas nie...môže tam byť veľa príčin, zlé kvasnice a podobne...
ODPOVEDAŤ
Marcela T. (marcela) ID 5 (7.1.2009, 21:05)
Takže už som ho vytiahla, chvalabohu je prepečený a chuťovo je super. Len je taký nenadýchaný, taký trošku ubitý. Neviem, nepomohlo by viac kvasníc? Čo poviete? *-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.1.2009, 16:10)
Ahojky, práve som dala prísady do pekárničky, no cesto sa mi zdá mooooc husté.... Má to tak bbyť?
Mirka *-)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 20:04)
Je to v poriadku, chleby z celozrnnýh múk sú celkovo hutnejšie a ťažšie, pokiaľ ste dodržali postup tak je to určite v poriadku :-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.1.2009, 20:37)
áno (Y) (Y) (Y), chlebík je už na svete, a je božský, veľmi nám chutil a to sme doň zabudli pridať sušené mlieko.... 8o|, no chvalaboho dopadol fantasticky a polovica už je fuč (hotdog) (hotdog) (hotdog), ODPORÚČAM všetkým čo milujú DOMÁCU PEKÁREň (child1) (child1) (child1) :)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 22:27)
Tak to som neskutočne rada, že chutil rovnako ako nám doma! (flower) A aspoň ste odskúšali, že to ide aj bez sušeného mlieka ;-) Tak teda dobrú chuť!!! (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka D. (mirkadanyi) ID 105765 (11.6.2012, 9:51)
chcela by som sa spýtať kde kupujete tú múku pšeničnú chlebová aj tú ražnú?
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (11.6.2012, 12:21)
Ahoj Mirka...múky , ako je pšenično ražná, ražná, grahamová, špaldová kúpiš v Kauflande a podľa mňa aj za primeranú cenu :-) :-) :-), nájdeš ich aj v Tescu :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Maja I. (maya86) ID 29246 (2.1.2009, 16:35)
ahoj, síce som tento chlebík nepiekla, ale aj keď pečiem iný, vždy je cesto husté
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (2.1.2009, 22:38)
ja mam skor redsie cesto, skusala som aj z raznej muky, ale nechutil nam, tak ju pridavam tak 400g hladkej a 100/150g raznej, je uzasny (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 22:49)
Áno, môže sa to všeliako kombinovať, podľa chuti :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu