. .. .. .. .. .. .
. .

Vyprážané kurča - RECEPT 10359

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 3225 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Vyprážané kurča


[ recept č. 10359 zo dňa  ]


Vyprážané kurča


POTREBNÉ PRÍSADY

6 kuracích štvrtí alebo 12 dolných stehienok, hladká múka, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, soľ, repkový plej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie štvrte rozkrojíme na 2 časti- stehienko a zvyšok a osolíme. Do rúry dáme plech s olejom a predhrejeme ju na 250 stupňov. Kým sa nám olej zohrieva, obalíme si kuracinku v trojobale: múka, vajcia zmiešané s troškou mlieka, strúhanka. Do rozpáleného oleja na plechu postupne poukladáme obalené mäsko a znížime teplotu na 200 stupňov. Sledujeme farbu a stehienka podľa toho otáčame. Ak sú pekne zlatisté, znížime teplotu na cca 150-180 stupňov, každý podľa svojej rúry a dopečieme. Celková doba vyprážania je 45 minút. Podávame so slovenským šalátom alebo zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

tu už máme mäsko obalené
vkladáme ho do oleja na plechu a do zohriatej rúry
a už len podávať:-)
super príloha je slovenský šalát, kuk v mojich receptoch


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Lacný chlebík - obyčajný | Vyprážané kurča | Nepečená piškótová torta s tvarohom a pudingom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (Jolana) ID 36903 (18.1.2009, 8:00)
Denisa, veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie. (clamp) (clamp)
Veľmi ma oslovil tvoj recept - mám rada takúto techniku prípravy jedla, ktorá je nenáročná na prípravu a hlavne som počula, že takto vysmážané rezne alebo kurča je veľmi makkučké a nie je nasiaknuté olejom . Určite vyskúšam. (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (18.1.2009, 11:13)
Evka naozaj, masko je vo vnutri makkucke a zvonku chrumkave. My to mame velmi radi (pl), urcite si doma pochutnate (hotdog). A dakujem za pochvalu (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (17.1.2009, 16:36)
Ahoj, môžem sa ťa opýtať aký máš ten šalát vedľa kuracinky? *-) ak môžeš aj postup ťa poprosím (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (17.1.2009, 16:49)
Danka to je slovensky salat a najdes ho v mojich receptoch, dnes som ho pridala spolu s kurcatom :-$
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (22.1.2009, 12:23)
Ahoj, ten šalát bol (Y) (Y), a enviem si vynachváliť ani robenie rezňov v trúbe (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (23.1.2009, 12:22)
Danka dakujem za pochvalu, je to recept od mojej svokry :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Jolana) ID 36903 (upravené 17.1.2009, 15:46)
Denisa, prosím Ťa koľko oleja si dala? *-) *-)
Po koľkých minútach maso obratime? Alebo ho neobraciame??
ODPOVEDAŤ
Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (17.1.2009, 16:20)
Evka oleja som dala cca 0,5 l, kedze som piekla v rure na plechu. Masko som obracala podla potreby, ked uz bolo zo spodnej strany do zlatista, otocila som ho. Tak ako ked vyprazas rezne, len to nie je na panvici, ale na plechu, aby sa maso lepsie prepieklo.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu