. .. .. .. .. .. .
. .

Mexické mäso s pomarančami a cibuľovou salsou. - RECEPT 1148

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 2154 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Mexické mäso s pomarančami a cibuľovou salsou.


[ recept č. 1148 zo dňa  ]


Mexické mäso s pomarančami a cibuľovou salsou.


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčovej krkovičky, 1 bobkový list, 1 lyžička sušeného tymiánu, 1/2 lyžičky majoránky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 pomaranč, cca 100g bravčovej masti
SALSA: 1 biela cibuľa (alebo pár šalotiek, resp. obyčajná cibuľa), 2-3 lyžice čerstvo vymačkanej pomarančovej šťavy, 8-10 prúžkov nakladaného čili jalapeňo (dostať v hypermarketoch, dá sa nahradiť nakladanou feferónkou alebo čili papričkou, ale najlepšie je použiť jalapeňo), čerstvý koriander alebo iné bylinky - ja používam mrazené provensálske


POSTUP PRÍPRAVY

Vyzerá to síce ako podivná kombinácia, ale nám to veeeeeľmi chutí (teda mne a manželovi, pre deti to veľmi nie je)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Krkovičku (aj s mastným!!!) nakrájame na väčšie kocky - cca 2x2 cm. Nie som priateľka "trasľavého" mäsa, ale tu sa tuk vypečie do chrumkava. Bobkový list, tymián a majoránku rozdrvíme na jemno v mažiari, príp. pomelieme v mlynčeku na korenie. Bobkový list je aj tak najlepšie rozdrviť v prstoch :-). Mäso vložíme do nekovovej misy, pridáme zmes korenia a soľ a prstami to votrieme do mäsa. Prikryté necháme odležať 2 hodinky alebo aj celú noc. Ja väčšinou nemám toľko času, takže mäso si u nás dlho nepoleží. Niekedy len 10 minút.
Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, pomaranč na osminky. Väčšie strúčiky cesnaku prerežeme po dĺžke na polovice.
V hrnci rozpálime masť. Pridáme mäso, cibuľu, cesnak a pomaranče. Kocky mäsa osmažíme do hneda.
Keď je mäso osmažené, vyberieme z hrnca cibuľu a cesnak a vyhodíme ich.Hrniec prikryjeme a dusíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne.
Medzitým si pripravíme salsu: Cibuľu (ja som použila šalotky) nakrájame na tenké polkolieska, bylinky (ak používate čerstvé a nie mrazené) nasekáme. Vložíme do misky a zalejeme pomarančovou šťavou.
Pridáme jalapeňo (predávajú sa v náleve nakrájané na kolieska, zvyknem ich nakrájať na kratšie prúžky). Premiešame a necháme odstáť.
Keď je mäso makké, vyberieme z hrnca kúsky pomaranča a ďalej odokryté varíme, kým sa mäso do chrumkava neopečie. Zvnútra však ostane krásne šťavnaté.
Potom už len naložíma na tanier, na to salsu a ako prílohu opečené tortilly. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ŠALÁT S KRABÍCH TYČINIEK | Mexické mäso s pomarančami a cibuľovou salsou. | Ražeň s mletým mäsom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (13.3.2007, 15:11)
Bozinku, to musi byt teda dobrotka.
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (13.3.2007, 16:47)
Je to dobrotka, hlavne pre tých, čo majú radi pikantné. Ale mäso samo osebe neštípe, len salsa.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu