. .. .. .. .. .. .
. .

Peťkov báječný "biftek" - RECEPT 12978

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 66132 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Peťkov báječný "biftek"


[ recept č. 12978 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Peťkov báječný


POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso / najlepšie pliecko /, čierne korenie, soľ, červená paprika, cibuľa, olej, vajíčka, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso - plátky z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme č. korením a na oleji zprudka opečieme. Na miernom plameni necháme dusiť asi 5 minút pod pokrievkou,potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a znova dusíme 10 minút.Vajíčka rozmiešame,ja dávam na 4 ks mäsa 5 vajíčok, okoreníme vegetou a zalejeme mäsko. Posypeme červenou paprikou a necháme ešte dusiť takých 10-13 minút, kým vajíčka nestvrdnú a vznikne nám z toho taká omeleta.
Jednotlivé kusy mäska od seba oddelíme,aby sme mali porcie a podávame najlepšie s hranolkami a zeleninou. Je to chutná a hlavne rýchla večera.
<< BUCHTA HIMALÁJE | Peťkov báječný "biftek" | Rybka pre našu Mimi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miriam B. (turandot) ID 24382, mimibazar.sk/turandot (9.4.2009, 8:32)
biftek nebiftek vyzerá to skvelo a určite sa poteší aj môj manžel ked mu tuto dobrotku navarím.
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (8.4.2009, 23:37)
nechcem byt zla, ale toto maso na cigansku nazvat biftekom...
ODPOVEDAŤ
Peter T. (petega) ID 91284 (9.4.2009, 10:59)
uvedom sa čo pišeš.určite si ten biftek nikdy nejedla,ani ako original,kde sa použiva prava sviečkova-25 eur za kg,ani s ineho mäsa podstatne lacnejšieho.
Pozeraš veľa filmov kde sa biftek prezentuje ako krvave a nedopečene mäso.
Toto je anglicky biftek!a nejedla si ani cigansku pečienku lebo ta sa pripravuje celkom inač.Bol by som zvedavi a vlastne ani nie,keby si mala robiť biftek podľa originalu,trvalo by to o hodinu dlhšie a 5x drahšie.Kto chce môže variť podľa kucharskej knihy,ale tu su domace recepty.Urob si placky a maš pokoj.Dobru chuť.
ODPOVEDAŤ
Jana G. (sokolka) ID 66132 (9.4.2009, 10:14)
Ivka, samozrejme, že najlepšie je kvalitné mäso, ktoré je ale drahé, tak je tu aj táto náhradná varianta, ktorá možno viacerým vyhovuje.
To už je na každom individuálne, aké si mäsko zvolí.Ja robím najčastejšie z tohto, tak som tak aj napísala.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu