. .. .. .. .. .. .
. .

Vajcová hrudka - RECEPT 13112

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 29660 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Vajcová hrudka


[ recept č. 13112 zo dňa  ]


Vajcová hrudka


POTREBNÉ PRÍSADY

10 vajec, 1 liter mlieka, 1 polievková lyžica kryštál. cukru, 1 čajová lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je tradičná východniarska Veľkonočná pochúťka.
Do väčšieho hrnca dáme variť mlieko, cukor a soľ, pridáme rozhabarkované vajcia a varíme, kým sa hmota nezrazí. Potom zlejeme do utierky (gázy,plienky - každá gazdinka používa iné) a stiahneme špagátom. Necháme dobre odkvapkať a po vychladnutí krájame.
<< Kytica plumérií | Vajcová hrudka | Domáci cottage cheese >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.3.2010, 14:34)
aj my to robíme, moje naj jedlo veľkej noci (Y) len u nás sa ujalo len na slano.. a niekedy pridáme ešte nakrájanú pažítku.. mňam! a takto vyzerá náš syr- http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4348&user=30839
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (3.3.2010, 14:23)
Ahojte, neda mi sa nepridat. Tiez som z vychodu a teraz to uz robievam na slano i sladko, nakolko mi doma sme to robili na "neutralne" az sladko a manzelova mamina zasa na slano. Takze mame doma obe varianty. A jeden zlepsovak. Ja to robim v hrnci na prevaranie mlieka, co mam z casov, ked som (X) prevarala mliecko. Nic Vam neprihori a staci to zamiesat len sem tam- vobec pri tom nemusite stat vkuse. Jedina chyba je, ze tam nedate viac ako liter mlieka a 10 vajec a aj to uz je na hrane.- teda podla velkosti hrnca. Tak nech sa dari.
ODPOVEDAŤ
Zlata M. (makata) ID 89476 (25.2.2010, 7:56)
Ja cukor nedávam, je to tak lepšie. Pri príprave hlavne je , aby neprihorelo, preto na plynový horák dávam dve železné okrúhle platničky, robím to v teflonovom hrnci. Nedajte sa odradiť zdĺhavou prípravou, niekedy to trvá neskutočne dlho. Kupujte do toho plnotučné mlieko s vyšším obsahom tuku aby sa skôr vyzrážalo. A ak tam dáte na drobno posekanú pažítku alebo petržlen budete to mať na pohťad v inej verzií ale pozor aby to chceli aj vaše deti. Nakoniec v tej utierke- ja to zachytím do gázy, nechajte dlho aj 5-6 hodín visieť niekde nad dresom aby mala prebytočná voda kde odtekať a aby sa hrudka dobre odležala.
ODPOVEDAŤ
Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660, mimibazar.sk/etelinka (2.3.2010, 18:47)
Teda žienky, len som dnes :-o aká diskusia je tu o "vajcovej hrudke". Máte pravdu, že každá si to robí po svojom a hlavne ako to chutí rodinke. Ja tam skúsim pridať petržlenovú vňaťku a pažítku, lebo ich zbožňujem. A veru, už najstarší "domŕzal", že či sa to môže robiť len na Veľkú noc, lebo on by si dal. Postup varenia presne sedí. Pá , Etela
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (25.2.2010, 7:38)
(Y) (Y) (Y) Ďakujem za recept. Určite vyskúšam na Veľkú noc. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (24.2.2010, 22:29)
Ja som tiež z východu,ale u nás sa to nerobí a v živote som to nejedla,takže najvyšší čas začať robiť. (Y) (Y) (L) Treba to aj miešať? *-)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.2.2010, 23:09)
Asi sa to potom len v niektorých oblastiach východu robí, ale odtiaľ pochádza tento recept, oco je z Ružina / už priehrada / potom žili v Gelnici - a tam to robili,
švagor z Trebišova - aj tam to robia, prvýkrát som to jedla práve v Trebišove
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (24.2.2010, 22:52)
Melanka, permanentne... aby neprihorelo... kombinacia vajiciek a mlieka je velmi nachylna na takuto katastrofu :-D
ODPOVEDAŤ
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (24.2.2010, 22:27)
Tak toto ma caka asi o mesiac.... ja robim na slano, ale svokra na sladko a pridava aj hrozienka, ale ta moja je aj tak lepsia, ale (zip) [A] Ja si vajicka s mliekom vyslaham normalne rucnym slahacom, aby sa spojili bez zvyskov a az tak dam varit a este babinka ma ucila, ze to nikdy nesmie vriet, takze varit iba na malom ohli a stale miesat... ale prepac Etelka, to uz ti kafram do postupu. V kazdom pripade kazdemu kto to este nepapal vrelo odporucam vyskusat, u nas si Velku noc bez tejto hrudky nevieme ani predstavit.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2010, 21:53)
z velkonocnych jedal je toto najgeniaaaaalnejsie...kde sa hrabe (hoci domaca) klobasa alebo sunka ,-) syrek, to je kral (*)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (24.2.2010, 22:44)
Musím protestovať,my máme klobásu vynikajúcu,vtedy je tak týždeň zaúdená,ale syrek k nej môžem ako chlieb. (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2010, 6:44)
,-) Mely, aj my mame vzdy domacu klobasku aj sunku a su skvele,ale u mna vedie prave syrek, lebo toho sa da zjest ovela ovela viac ,-)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.2.2010, 21:52)
Podobne ako Adrianka, naučila som sa ju robiť až, keď som sa vydala :-$
totiž švagriná má manžela z východu/Zemplín/ a je to lahôdka, už sa teším
na Veľkú noc (flower) skúsim ju zapiecť, to tu čítam prvýkrát (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660, mimibazar.sk/etelinka (3.6.2009, 12:55)
Všetkým žienkam ďakujem za komentáre. Dozvedela som sa takto aj o sladkej verzii, niekedy vyskúšam. A zapečená chutí naozaj fantasticky, len som to nestihla. Pá, pá, Etela
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (19.4.2009, 19:09)
Ako východniarka to veľmi dobre poznám a robíme ju na slano aj na sladko a všetci ju máme radi :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.4.2009, 23:43)
U nas doma sme to nikdy nerobievali. Zacala som to robit, az ked som sa vydala. A to sme obaja s manzelom vychodniari( to len na margo - vychodniarska specialita) a pridavam aj zopar zrniek noveho korenia.
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (16.4.2009, 20:30)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (14.4.2009, 13:08)
Ahojte, ja robiem tak isto, akurat ako citam, tak ja musim obe verzie - teda slano i sladko. Mne chuti od mala na sladko a mojmu muziovi a dcerke zasa na slano. Takze mame dva druhy pre kazdeho. A neviem, ci je to len vychodniarska specialita, nakolko suseda je z Oravy a robievaju to aj oni. V kazdom pripade je to dobrota k sunke.
ODPOVEDAŤ
beata s. (kristina82) ID 47078 (13.4.2009, 13:36)
ja ju robim na slano, sladka verzia mi nechuti
ODPOVEDAŤ
Monika S. (monika1516) ID 58666 (12.4.2009, 22:40)
Jeej super, ja tam davam i skoricu, a namiesto cukru vanilkovy :)
Jeeej ale i tak je super
Som robila 2 a uz su fuc .... :D:D
ODPOVEDAŤ
MILENA S. (miluna3) ID 89275, mimibazar.sk/miluna3 (12.4.2009, 21:38)
JA TO ZBOZNUJEM OD MALICKA.MY TIEZ DAVAME VIAC CUKRU A AJ VANILKU MNE TO CHUTI VIAC NA SLADKO.SVOKRA ROBILA ZO SOLOV A TAK AKO PISES ,NO JA SOM TO NEMOHLA ZJEST ,ASI TO JE ZVYK . PAPAME TO ZO VSETKYM. (Y) (D) (L)
ODPOVEDAŤ
MILADA B. (makulienka) ID 40053 (12.4.2009, 21:23)
hrudku robím bez cukru, vyhladenú potriem maslom a dám zapiecť.
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (12.4.2009, 21:22)
aj my to robíme, ja to nemám rada, ale rodina si vyžaduje, ale ja dávam viac cukru a aj vanilku, je to asi fakt východniarska špecialita.
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (12.4.2009, 21:27)
A ten cukor mne tam vôbec nepasuje, mne vajce evokuje skôr slané. Svokra dáva aj hrozienka.
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (12.4.2009, 20:57)
zaujimavy recept a papa sa to s niecim? ci len tak same?
ODPOVEDAŤ
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (24.2.2010, 22:29)
Barborka, papame s klobaskou, sunkou, vajickom a paschou... mnamka
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (12.4.2009, 21:02)
Na misu. Aj môj muž si to doniesol z domu, pre mňa je to také bez chuti, ale dá sa to zjesť.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu