. .. .. .. .. .. .
. .

Vianočno- veľkonočné - RECEPT 13523

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 54061 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Vianočno- veľkonočné


[ recept č. 13523 zo dňa  ]


Vianočno- veľkonočné


POTREBNÉ PRÍSADY

Naše čo pečieme najčastejšie- suché, už tu boli, ale myslím, že sa možno niekomu hodia- pridávam - recepty

POSTUP PRÍPRAVY

KÁVOVÉ ZRNÁ- veľkonočné vajíčka
1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(zrnkovej, mletej, neuvarenej, príp. len sparenej malinkým množstvom vriacej vody), 2 žĺtky –z čo najčerstvejších vajec, 250g práškového cukru, 250g margarínu.
Biela hmota: 100g preosiateho sušeného mlieka 200 g preosiateho práškového cukru, 1ČL medu, voda pridávaná podľa potreby, veľmi opatrne. Vymiesiť a potom ešte krátko premiesiť rukami potretými cerou- bude jemnejšia, hladšia, lesklejšia. Dobre natenúčko vyvaľkať, najlepšie na práš. cukre, nakrájať štvorčeky – podľa veľkosti zŕn – dvojnásobná šírka, jedenapolnásobná výška zrna. Na lyžicu položiť plátok bielej hmoty, hrčku hnedej hmoty, zabaliť( ešte vždy na lyžici, tá pomôže dať vajíčku tvar). Vyklopiť, poliať čokopolevou a kým nestuhne posypať cukrovým máčikom.

LINECKÉ – toto je hora cesta na zajačikov, kvetinky, džemové kolieska, motýle – každý druh je s inou príchuťou – záleží, kto má čo rád. Tiež plnka je ľubovoľná, či už džem, orechy s lekvárom alebo klasický maslový s citrónovou príchuťou pri kvetinkách( pri nich som piekla kolieska na spodok, na to oriešok plnky a na to kvetinka upečená v plechovej formičke, preto držia tvar.
1,5 kg, hladkej múky, 0,5 kg práškového cukru, 1 kg margarínu (palmarín, hera,...)– vypracovať čo najrýchlejšie studenými rukami a rozdeliť napríklad na 4 časti – do každej pridať niečo podľa chuti- orechy, kakao, kokos, ...
plnka: trochu vody s kryštálovým cukrom rozpustiť a pridať mleté orechy, trochu povariť- státím hustne – nevadí a polovychladnutú kašu zmiešať s akýmkoľvek lekvárom, aby sa to dalo natierať na upečené linecké. Zdobiť a čačkať ľubovoľne....


MARCIPÁNOVÉ TRUBIČKY
plnka: 70 g masla, 2 PL preosiateho kakaa, 80 g pomletých piškót, 2 PL práškového cukru, 1 – 2 PL pomletých mandlí, 1 – 2 PL likéru; na obalenie 200 g marcipánu; čokoláda
Zmäknuté maslo, kakao a cukor vymiešať, pridať piškóty, likér a mandle – tvarujeme valec, zabalíme do rozvaľkaného marcipánu, narežeme na menšie kúsky, konce namočíme do čokolády.

JEŽKOVIA
100 g kryšt. cukru, 100 ml vody, 200 g piškótových omrviniek, 1 PL kakaa, 2 – 3 PL rumu, 30 g nasucho opražených pšeničných klíčkov(alebo opražené a pomleté ovsené vločky), 30 g mletých orechov, 60 g rastlinného tuku; kokos a cukríky na ozdobu
Z cukru a vody uvaríme sirup, do vychladnutého pridáme piškótové omrvinky, kakao, rum, klíčky, oriešky, tuk a zmiešame. tvarujeme guľky, ktoré trošku zašpicatíme, guľatú časť namočíme do čokolády, ponoríme do kokosovej múčky- hrubá je lepšia, a na nos dáme cukrík ako nos – keď nedrží, prilepíme pomocou čokolády

GAŠTANOVÉ GUĽKY
500 g gaštanového pyré, 150 g pomletých piškót, 150 g práškového cukru, 2 vanilky, 125 g masla, pár kvapiek rumu, mandle, čokoláda
Suroviny zmiešame, na 2 hodiny dáme do chladničky – tvarujeme guličky, polejeme čokoládou a zapichneme mandľu.

VANILKOVÉ VENČEKY S ARAŠIDMI
4 natvrdo uvarené žĺtka, 80 g práškového cukru, 200 g masla, 300g hladkej múky, štipka soli;
rozšľahané vajce na potretie, 2 vanilky, 100 g nesolených arašidov, marmeláda
Popučené žĺtka – cez cesnakový lis s maslom a cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, soľ – vymiesime cesto a v chlade necháme cca hodinu. Orechy posekáme na kúsky a zmiešame s vanilkou. Z cesta vykrajujeme kolieska, polovicu z nich potrieme vajcom a posypeme orechami. Pečieme pri 180 – 200 stupňov. Upečené spájame džemom, môžeme počokoládovať.

Škoricové klbká nájdete na MMB, aj ja ich mám odtiaľ a dovolila som si upiecť aj úžasne jemné maizenové koláčiky podľa Gabika K. (Aderiarleen) ID42443, za recept jej ďakujem. Len som ich nazdobila bielou čokoládou cik cak a cukrovými srdiečkami
<< Strecha | Vianočno- veľkonočné | Môj prvý pokus o slanú tortu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.11.2011, 21:06)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)vyzerajú,určite pred Vianocami dobrá inšpirácia (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (7.11.2011, 22:00)
Jáj, Melania, kam sa hrabem ja! Vás mám uloženú ako obľúbeného inzerenta a množstvo vašich receptov tiež. Klobúk dole pred takým odborníkom na "vážne jedlo", ako hovorí moja malá na všetko, čo nie je zákusok. (F)
ODPOVEDAŤ
Adri M. (adri2870) ID 127397 (7.11.2011, 20:52)
krásne ozdobené
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (7.11.2011, 21:56)
ďakujem za pochvalu, to ste sa všetky spikli?...koľko času už odvtedy prešlo...ale aj dobre, začínam uvažovať, čo upečiem tento rok... (F)
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (6.11.2011, 18:08)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)krasne
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (7.11.2011, 20:44)
Ďakujem, potešilo ma, že i po takej dlhej dobe si to tu niekto všimol (F)
ODPOVEDAŤ
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (4.11.2009, 8:55)
Miládka si veľmi šikovná a nielen na veľkú noc ale výborná inšpirácia na vianočné pečenie (flower) (L) (child9) (*)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.5.2009, 20:08)
júj super už sú tu aj receptíky, ďakujemeeeeeeeeeeeeee (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (14.5.2009, 20:32)
pridala som recepty :-)
ODPOVEDAŤ
Sona S. (sonja05) ID 90428 (14.5.2009, 5:37)
ahoj Miladka sú skvelé tie koláčiky, prosila by som aj ja o recept keď sa Ti to podarí skompletizovať, ďakujem , sú skvelé (Y)
szomorova_sona@centrum.sk
ODPOVEDAŤ
vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (2.5.2009, 11:15)
(Y) (Y) - krásne- a Miladka, nemohla by si vložiť recept na tých ježkov?? (hello)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (18.5.2009, 20:04)
Recept na ježkov som už vložila, zdravím.
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (13.5.2009, 23:21)
Skompletujem a vložím, prosím o strpenie
ODPOVEDAŤ
Monika S. (monika1516) ID 58666 (14.5.2009, 5:03)
No ano Jezko je SUPER SUPER ;)
Pls kedby si mala cas na ten receptik....
Dakujeme vopred

(B) (B) (drink) (drink) (skolak) (skolak) (Y) (Y) (Y) :-p :-p :-p :-p :-p (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (18.5.2009, 20:04)
Recept na ježkov je vložený
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katana) ID 41442 (2.5.2009, 11:13)
sú prekrásne!!!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (28.4.2009, 22:00)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.4.2009, 19:48)
obdivujem vkus s akým sú tieto koláčiky nazdobené a aj vašu trpezlivosť, pretože s nimi bola isto piplačka. Ale výsledok veru stojí za to, tiež sa pripájam k žiadosti o jednotlivé receptíky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.4.2009, 17:21)
Jeejjjjjjjjjjjj (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) |:o) |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (27.4.2009, 12:13)
veľmi pekné :-)receptíky nebudú? (hello)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (27.4.2009, 17:08)
Určite ich tu dám, ale v najbližších dvoch týždňoch nie, čaká ma veľa práce, medziiným aj pečenia- na svadbu, tak trochu neskôr sa k tomu iste vrátim.
ODPOVEDAŤ
Tana L. (backa11) ID 28088 (27.4.2009, 11:43)
Krásné cukrovíčko (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu