. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥* - RECEPT 13527

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 83 návštěvníkov)


*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*


[ recept č. 13527 zo dňa  ]


*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

40 dg pečene (môže byť bravčová, ale ja to robím z kuracej), 4 vajcia, 2 dl šľahačky, 2dl oleja (ale lepšia je dať kačaciu či husaciu masť - tým práve získame tú chuť kačacej pečienky), 1/2 čL soli, 1čL vegety, 1/2 čL mletého čierneho korenia (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Z pečene odstránime blanky a všeliaké tie nechutné čudá belavej farby. Roztopíme si masť, aby sme si mohli odmerať 2 dl (alebo dajte aj "baj očko", keď bude menej, bude diétnejšia). Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200°C. Rozmixovanú hmotu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry, teplotu nastavíme na 150°C a pečieme 40 minút, ku koncu pečenia skúsime špajdľou a môžeme už vypnúť rúru a dopiecť len tak... ešte pár minút. Po vybratí necháme vo forme vychladnúť, neskôr vyklopíme a z paštétky stiahneme papier.

Táto paštéta je vynikajúca i keď použijeme olej. Ale ak použijeme husaciu (kačaciu) masť , vtedy je to úplná delikatesa.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Hotová. Ten prasknutý povrch až tak nevadí, lebo pri servírovaní je to vlastne spodok.
Paštétu robievam vo forme srnčieho chrbta. Vždy sa bojím, že hmota pri pečení pretečie cez okraj, lebo sa dosť zdvíha...a tak formu plním iba do 3/4. V rúre to vyzerá krásne, no keď ju vyberiem von, pri chladnutí paštéta klesne (no a ešte môže aj prasknúť :( o tom už bola reč) Ak niekto viete, v čom robím chybu, pls. napíšte mi to. Vďaka.
túto som piekla včera (22.6.) úplne inak... pomaly a dlhšie... takže pri 150°C cca 45 minút. A nepraskla, ani neklesla. Takže odteraz len takto :-)
takže sme mali skvelé raňajky... a asi dáme i na večeru :-))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥* | *♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥* | Domáci tvarohovo-karamelový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (29.5.2013, 14:07)
super (Y) aj ja vyskúšam (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.5.2013, 22:36)
(Y) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.5.2013, 21:30)
(Y) (L) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (27.5.2013, 18:11)
,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.5.2013, 17:08)
idem ju práve piecť len tak k večeri s chlebíkom (pl)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (22.11.2012, 8:33)
(Y) (Y) no tak túto mňamku spravám úplne isto (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Siba01) ID 247581 (22.11.2012, 0:08)
Robila som tuto pastetu. je chutna, celkom zaujimava zmena oproti klasickym kuracim pecienkam, ale kto tvrdi ze chuti takmer ako kacacia alebo husacia, tak asi nikdy taku pecienku nejedol. nemam nic proti receptu ako takemu, ale necakajte ziadne zazraky.
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (21.11.2012, 23:19)
zajtra letím do obchodu, to si isto dá aj môj dvojročný syn (child5) vyzerá to veľmi dobre (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (11.10.2012, 12:03)
robila som ju vcera... mama ju zvykla robit... pouzila som kacaciu mast a mozem povedat ze je luxusna... priam bozska (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.10.2012, 10:23)
(Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (28.9.2012, 13:56)
ja to robievam uz roky davam kacaciu mast a je to mnaaaaaaam
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2012, 19:34)
:-) ja tiež dávam kačaciu masť, keď mám... s ňou je to naj, naj (zajic) (zajic) Robila som ju aj do pohárikov, sterilizovanú, ale táto pečená je oveľa lepšia (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (27.9.2012, 21:36)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.9.2012, 11:08)
:-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.6.2012, 19:19)
toto určite vyskúšam a dám vedieť (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2012, 19:43)
:-) držím palce, je to dobrota :-)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (26.6.2012, 16:07)
Ozaj vynikajúca, odporúčam. Síce praskla, ale veľmi máličko, to vôbec nevadí. A taktiež neklesla. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2012, 19:45)
tak to sa velmi teším (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (22.6.2012, 19:26)
(Y)úžasný receptík :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2012, 18:23)
:-) ďakujem
ODPOVEDAŤ
mária k. (piškota) ID 37132 (22.6.2012, 17:49)
(Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.6.2012, 18:59)
:-) (F) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.5.2012, 21:52)
(Y) (Y)Vynikajúca (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=861066
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.5.2012, 22:34)
vyzerá perfektne :-$ verím, že ste si pošmákli :-)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2012, 22:14)
(Y)Ja ju môžem na raňajky,obed aj večeru (smich)
ODPOVEDAŤ
Monika F. (monatella) ID 181372 (1.3.2012, 15:02)
takze tuto pastetu som skusila aj ja,ale pripravila som si ju viac na francuzsky sposob "fois gras" s balzamikovou redukciou, brusnicovym dzemom a hriankami. konecne som nasla super recept na domacu pastetu, kedze kupovanych som sa vzdala kvoli tomu co vsetko obsahuju je fakt uuuuuzasna (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.3.2012, 22:58)
teším sa, že si spokojná (Y) aj mne sa páči... v jednoduchosti je krása :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (25.1.2012, 18:35)
Vyborne (Y) (Y) (Y)...piekla som ju vcera a uz nic z nej nemame. Muz zobral aj kolegom do prace ...na kostovku (to su sami gurmani) a velmi im pecienka chutila.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.1.2012, 11:24)
Jejda :-) to je parádaa (clamp) Teším sa (radost) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (22.1.2012, 10:21)
dakujem pekne za recept, pošmákli sme si celá rodina (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=846300
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.1.2012, 19:24)
(Y) šikulka :-) podarila sa krásne (clamp) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
anna t. (amanda1) ID 57482 (4.11.2011, 14:03)
chcem sa spýtať...toto celé množstvo môžem vyliať do formy srnčí chrbát?? tiež sa bojím aby my to nevytieklo *-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2011, 15:13)
áno, toto množstvo vyjde do formy srnčieho chrbta, ak pravdaže nemáte dáku atypickú malú formu. Ja formu kladiem ešte na bežný plech, aby sa to dalo jednoduchšie vysúvať. Prvý raz som sa tiež bála, že tá masa vytečie, tak som to rozdelila, ale potom bola paštéta nízka. Inak srnčí chrbát nie je podmienkou, môžete ju piecť aj v bábovkovej forme alebo forme na chlebík. :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu