. .. .. .. .. .. .
. .

Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou - RECEPT 13897

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 67403 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou


[ recept č. 13897 zo dňa  ]


Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

cca. pre 2 osoby: 4 mäsové medajlónky (sviečkovú si nakrájame na kruhy o hrúbke cca 4-5 cm), soľ, mleté čierne korenie (najlepšie z mlynčeka), 8 natenko nakrájaných plátkov slaninky, špáratká, 1 PL oleja olivového, 8 PL koňaku, 150ml vody, 2 ČL vývaru hovädzieho - alebo kúsok bujónu, 1-2 PL škorbu na zahustenie - radšej menej ako priveľa!, 4 čerstvé figy, 1/3 až 1/2 čili papričky - kto to má rád pikantné - pozor na papričky "ozembuch", 4 ČL tmavého cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

postup dopíšem neskôr

Medajlónky posypať so soľou a čiernym korením. Po bokoch obtočiť slaninku a pripevniť špáratkom.
Olej zohriať v panvici a medajlónky v ňom z každej strany 10 min opekať. (to je veľmi jemné mäso, preto niekedy podľa hrúbky stačí aj menej - pozor nato, čo nám predávajú v obchodoch!).

Po dopečení ich vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu, aby nevychladli. Do výpeku dáme čilipapriku, vlejeme koňak, vodu, vývar, pridáme figy a prudko povaríme pár minút. Zahustíme škrobom, dochutíme cukrom, soľou.

Príloha - opekané zemiaky.

Dobrú chuť, je to naše obľúbené jedlo, na stole do 1 hodiny! Čo je veľká výhoda..
<< polievka z jedlých gaštanov | Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou | Puncova >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 14:55)
Moje pozorné oko si všimlo, že ti na niektorých fotkách presvitajú písmenká a text zo zadnej strany, konkrétne aj na tomto, pôsobí to strašne rušivým dojmom, teda aspoň na mňa. Ako človek, ktorý skenuje už nejaký ten piatok a pozná spoustu trikov, by som ti chcela poradiť. Ak nechceš aby, ti boli písané riadky z opačnej strany vidno, polož na druhú stranu čierny výkres alebo látku. Obrázok je lepšie skenovať vo formáte TIF alebo PNG, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou obrazu a až potom prekonvertovať do JPG zmeniť na menšie rozmery a orezať, nie opačne. Odporúčam napr. program - Image Resizer . Jednoduchý, no šikovný. Ak máš skener umiestnený v blízkosti okna, dopadajúce slnečné lúče by mohli tiež výrazne zhoršiť kvalitu, prehoď preto cez skener nejaký kus látky. Buď rada, že sa na teba nezniesla taká vlna kritiky na margo cudzieho obrázka, tak ako to bolo pri mojej pukancovej torte, čo som sem vložila nedávno. P.S. Inak celkom zaujímavý recept, figy a koňak, hmm, ozaj zvláštna kombinácia. Ja mám ešte v živej pamäti ako som bola v chorvátsku a jedla figy priamo zo stromu, ktorý rástol pri ceste. Ale potom ma chytila taká hnačka,... (smich)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (17.6.2010, 15:45)
*-) musim sa priznat, ze som si takych detajlov vobec nevsimala, nabuduce si dam pozor. Ale inak je mi to celkom jedno... kym ja nenafotim osobne, lebo nemam cas, tak aspon dostane recept foto, bez neho vobec nezaujme.. :-|

chuti inak genialne, treba vyskusat !!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu