. .. .. .. .. .. .
. .

diabolská omáčka s bundášom pre začiatočníčky - RECEPT 14234

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 63913 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


diabolská omáčka s bundášom pre začiatočníčky


[ recept č. 14234 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

chlieb- včerajší, tak 2 krajce na osobu; vajcia- dľa počtu chlebíkov, ideálne 1 vajce na dva chlebíky; olej alebo masť;; na omáčku: bravčové mäso, stačí 300- 400g zo stehna či pliecka; stredne veľká cibuľa horúca voda z kanvice kocka bujónu 1 balenie leča (väčší pohár) 1 malá konzerva krájaných šampiňónov 1 konzerva morca-delly

POSTUP PRÍPRAVY

tento recept zvládne každá začínajúca gazdinka aj gazda, pretože na tom nie je čo pokaziť.
Do hrnca šupneme trochu oleja či masti, nečakáme, čo to spraví a rovno tam hodíme nakrájanú cibuľu. tú speníme. Mäsko, ktoré sme si najkrájali na slížiky či menšie kúsky prihodíme k cibuli a restujeme, pritom stále miešame, aby to neprihorelo. ak nemáme dosť odvahy, stíšime sporák. keď mäso zmení farbu, prilejeme vriacu vodu, tak aby bolo mäso zakryté, ale nie veľa, nevaríme predsa polievku. hodíme tam ešte kocku bujónovú a necháme to prikryté dusiť cca 20 minút, na najnižšom možnom ohni aký nám len horák či platnička dovoľujú. Ak sme zvládli toto, najťažšia časť je za nami a môžeme si gratulovať. Odteraz to už bude nepokaziteľné.
medzitým pootvárame všetky konzervy, zo šampiňónov zlejeme nálev. Okoštujeme, či je mäso jedlé (teda mäkké), ak nie, necháme to ešte 10 min. dodusiť.
no a teraz tam hodíme celé lečo, celé šampiňóny a celú morca-dellu. Zamiešame, necháme zovrieť a omáčka je na svete. žiadne dochucovanie, solenie, ani korenenie, vždy bude chutiť rovnako skvele. Ako upgrade pre fajnšmekrov môžeme diabolku obohatiť o konzervu fazule dľa vlastného výberu.
Aby bolo omáčku s čím papať, vysmažíme si k nej "bundášiky", alebo po slovensky, chleby vo vajci. Väčšina z nás ich výrobu zvládne bez pomoci, použijeme chlebík a vajíčka z receptu. Hotové chlebíky uložíme na tanier a prelejeme dostatočným množstvom omáčky.
dobrú chuť!
<< Punčové rezy | diabolská omáčka s bundášom pre začiatočníčky | Jednoduché lasagne s mletým masom bez predvárania. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (17.5.2009, 7:41)
Znie to zaujímavo. Určite vyskúšam aj takúto variantu, lebo niečo podobné už roky robievam a má to úspech: urobia sa chlebíky vo vajíčku a na vrch sa navrství zmes z kuracieho mäsa, hrášku, syra a ďalších surovín. Nakoniec sa horúce posype strúhaným syrom a je to mňamka!
Takže vďaka za inšpiráciu, pri najbližšej príležitosti vyskúšam! (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (evee.s) ID 63913 (31.7.2009, 23:51)
jasné, potom napíš, či malo úspech! :^) :-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu