. .. .. .. .. .. .
. .

JAHODOVA TORTA - RECEPT 15386

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 9468 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


JAHODOVA TORTA


[ recept č. 15386 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 200 g hladkej múky • pol ČL kypriaceho prášku • 100 g masla • 50 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 1 vajce • 1 PL kyslej smotany Na krém: • 250 g jemného nízkotučného tvarohu • 375 ml smotany na šľahanie • 80 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 5 zarovnaných ČL želatíny • 2 PL rumu Na plnku: • 500 g jahôd • 100 g jahodového džemu • 1 PL rumu • 2 balíčky červeného tortového želé • 50 g mandľových lupienkov • šľahačku na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Prid¬á-me pokrájané studené maslo, vajce, kyslú smotanu a na doske vypracujeme hladké cesto, kto¬ré vložíme do mikroténového vrecúška a na ho¬di¬nu odložíme odpočinúť do chladu. Veľký ob-dĺžnikový plech vyložíme papierom na pečenie.
2. Rúru vyhrejeme na 175/155 °C. Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľ¬káme a podľa veľkosti tortovej formy vykrojíme dva kruhy. Prenesieme ich na pripravený plech, popicháme vidličkou a postupne upečieme (v teplovzdušnej rúre ich môžeme upiecť naraz na dvoch plechoch). Vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Upečené pláty necháme vy¬chladnúť.
3. Pripravíme krém: Želatínu zalejeme 5 lyžicami vody a necháme napučať. Potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme rum a premiešame. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a polovicou práškového cukru. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom, opatrne pridáme k vymiešanému tvarohu a premiešame. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu.
4. V kastróliku mierne zahrejeme džem, odstavíme a vmiešame doň lyžicu rumu. Vychladnuté pláty spojíme teplým jahodovým džemom a vložíme do tortovej formy. Boky formy vyložíme papierom na pečenie. Pláty zalejeme tvarohovým krémom a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Na stuhnutý krém poukladáme polovice jahôd – zopár si odložíme na ozdobenie. Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé a zalejeme ním jahody. Tortu odložíme na 1 až 2 hodiny do chladničky.
5. Stuhnutú tortu vyberieme z formy a boky obalíme mandľovými lupienkami. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a zvyšnými jahodami.
<< RIBEZLOVY LINECKY KOLACIK | JAHODOVA TORTA | Traktůrek se zajíci >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (18.6.2009, 21:54)
http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/sladke-dezerty-a-mucniky/jahodova-torta.html :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu