. .. .. .. .. .. .
. .

Olivový koláč a opečené baklažánové plátky - RECEPT 15494

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 32678 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Olivový koláč a opečené baklažánové plátky


[ recept č. 15494 zo dňa  ]


Olivový koláč a opečené baklažánové plátky


POTREBNÉ PRÍSADY

Olivový koláč: 250 g polohrubej múky, 4 vajcia, 150 ml olivového oleja, 150 ml bieleho vína, 150 g šunky na kocky, 150 g nastrúhaného syra, 100g čiernych 100 zelených olív /alebo akákoľvek kombinácia/, trochu vegety, soľ, korenie. Baklažánové plátky: 1 baklažán, soľ, olivový olej, provensalské korenie, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalšia inšpirácia z časopisu DObré jedlo, Júl 2009.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetky suroviny si prichystáme a olivy šunku nakrájame, syr postrúhame.
Do misy si preosejeme múku, pridáme vajcia, olej, víno a polovicu nastrúhaného syra. Ochutíme soľou a vegetou a vymiešame polotuhé cesto. Formu vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom.
Na cesto navrstvíme šunku, olivy (pozatláčame do cesta) a na vrch syr.
Dáme zapiecť do rúry. Najprv na 10 minút na 200 stupňov. a potom na 25-35 minút na 180 stupňov.
Podávame s bielym vínom alebo dobre vychladeným pivom :)
A ešte k baklažánovým čipsom :) Baklažán nakrájame na tenké plátky, dobre osolíme a necháme odstáť (najlepšie aj pol hodiny). POtom ich dobre opláchneme a vysušíme /prípadne len zotrieme vodu a soľ kuchynskou papierovou utierkou). POukladáme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením a vložíme do rúry. 180 stupňov cca 20-30 minút (ak máte funkcie gril alebo ventil či ako sa to volá, tak kľudne dajte to), treba odsledovať,my sme boli nedočkaví a mali ich tam menej a sme ich v polovici aj otáčali.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rybacia polievka s cuketou | Olivový koláč a opečené baklažánové plátky | ...opity losos... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Denisa J. (Damia) ID 3904 (6.7.2009, 16:43)
no toto vyzerá geniálne ^o)
všetky suroviny sú u nás milované (D)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.6.2009, 12:33)
(Y) (Y) (Y) (Y) vyzera to mnam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.6.2009, 22:56)
mňam, keď vidím ten ugrilovaný baklažán, tečú mi slinky... máme radi aj olivy, vyskúšam to. (clamp) Preto som zvedavá, aký priemer má tá forma? Mám asi takú 28 cm, tak či bude stačiť? (F) (F) (F) ďakujem
ODPOVEDAŤ
Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (21.6.2009, 23:32)
ano, aj ta nasa ma 28 cm , a vnutro je take vyvsene a ten okraj je taky vlnovkavy. ale nabuduce dame do vacsej formy, aby cesto bolo trochu tensie :) (F)
ODPOVEDAŤ
Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (21.6.2009, 22:11)
(D) a neskutocne dobre to vonia a chuti :) aj za studena ( uz je to cele fuc! :) )
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.6.2009, 21:16)
(Y) (Y) velmi zaujimavy napad, urcite raz vyskusam, olivy priam milujem a kam ide vino, to nemoze byt zle ;-) ;-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.6.2009, 20:23)
Mňam olivky a syrček (zajic) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu