. .. .. .. .. .. .
. .

Pstruh s mandľovými lupienkami - RECEPT 1561

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Pstruh s mandľovými lupienkami


[ recept č. 1561 zo dňa  ]


Pstruh s mandľovými lupienkami


POTREBNÉ PRÍSADY

2 pstruhy *
hladká múka na obalenie *
60 g masla *
4 PL mandľových lupienkov *
2 PL citrónovej šťavy *
1 PL petržlenovej vňaťe *
soľ *
mleté čierne korenie


POSTUP PRÍPRAVY

Týmto pstruhom určite zabodujete. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im plutvy. Hlavu a chvost necháme, aby sa nám potom na tanieri dobre oddelila celá kosť.
2. Rybičky z oboch strán, aj zvnútra dobre osolíme a ...
3. ... obalíme ich v hladkej múke.
4. Na panvici zohrejeme polovicu masla, t.j. 30 g, vôbec ho nemusíte vážiť, je to cca štvrtina z osminky masla. :-)

Ešte jedna veľmi dôležitá poznámka. Pripravte si takú panvicu, aby sa Vám tam pstruhy zmestili, resp. kúpte takých pstruhov, aby sa Vám zmestili do najväčšej panvice, ktorú doma máte.

Spomenula som si na Mr. Beana, ktorý kupoval rybu tak, že ju primeral do panvice, ktorú mal so sebou v obchode. :-)
5. Pstruhov na masle opekáme 4-5 minút z každej strany, nie veľmi prudko, aby sa nepripálili. Čas závisí od veľkosti pstruhov.
6. Až sa opečú aj z druhej strany, vyberieme ich na predhriaty tanier a prikryjeme ich, aby nevychladli.
7. Druhú polovicu masla, čo nám zostala (30 g) dáme na panvicu rozohriať a pridáme naň mandľové lupienky a popražíme ich do zlatohneda.
8. Pridáme citrónovú šťavu, ...
9. ... nadrobno posekanú petržlenovú vňať, ...
10. ... soľ, ...
11. ... čierne mleté korenie, všetko premešame a necháme chvíľočku prehriať.
12. Pstruhov preložíme na taniere a prelejeme ich "omáčkou" s mandľovými lupienkami. Ako prílohu odporúčam zemiaky na akýkoľvek spôsob, aký máte radi a zeleninu, resp. šalát. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ryža uvarená v mikrovlnke, je naozaj super | Pstruh s mandľovými lupienkami | Jahodová zmrzlina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu