Slavka H. (hoska) ID 31567 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
GERŠŇA - alebo výborná "CHLAPSKÁ" polievka
[ recept č. 16002 zo dňa 9.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kúsok údeného mäska, zelenina podľa chuti, krúpky, voda
POSTUP PRÍPRAVY
Túto polievku nám varievala moja starká a môj drahý ju teraz zbožňuje hoci zeleninu inak nemusí... Do vody si dáme variť údené maso a krúpky, pridáme bobkový list a korenie a mletú červenú papriku, ak treba, trochu soli alebo vegety. Keď sú krúpky takmer makké, pridáme zeleninku a všetko dovaríme do mäkka. Mäsko môžme nakrájať na kúsky. HOTOVO. Je úžasne údeno voňavá a naozaj výborná... DOBRÚ CHUŤ... |
Marta S. (marta09) ID 95681 (8.12.2009, 11:38) |
super aj ja som na nej vyrástla a krúpy sú zdravé a sýte |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (KitchenSlave) ID 76445 (12.7.2009, 10:59) |
aj môj sa na to naučil u nás,ja tam dávam miesto bobk.listu rascu a k zelenine aj malé celé zemiaky,voláme to medvedia polievka |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (hoska) ID 31567 (12.7.2009, 12:27) |
aj ja davam vlastne aj zemiaky ale nepisala som osobitne brala som ich ako zeleninu... |
ODPOVEDAŤ |
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (12.7.2009, 10:59) |
Superpolievočka, varila sa aj u nás, keď som bola malá, ale volali sme ju "lohaza". Je to starodávna polievka a je dôkazom, že čo vymysleli naši pra-pra-pra.....predkovia, je naozaj dobré. Varievam ju aj ja a všetkým chutí. Najlepšia je z domácej údeniny, vtedy je chuť nezameniteľná. : )) |
ODPOVEDAŤ |
Tina r. (Tatynka) ID 43517 (12.7.2009, 10:23) |
Tak aj ja som vyrástla na tejto polievočke,joj keď to vidím tak som v spomienkach v mojom detstve na Boci |
ODPOVEDAŤ |