. .. .. .. .. .. .
. .

Letná tekvicová polievka - RECEPT 17089

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Letná tekvicová polievka


[ recept č. 17089 zo dňa  ]


Letná tekvicová polievka


POTREBNÉ PRÍSADY

dužina aj s jadierkami z jednej tekvice, koreňová zelenina, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Zvýšila sa vám dužina z tekvice a neviete čo s ňou? Môžete vyskúšať túto ľahučkú letnú polievku, ktorá je vlastne len vývar zo zeleniny. Príijemne osvieži a u nás sa varí už roky rokúce celé leto. Je to to isté ako mäsový vývar, len namiesto mäska dáme dužinu z tekvice.
Postup je veľmi jednoduchý. Do hrnca dáme variť očistenú zeleninu spolu s dužinou a jadierkami z tekvice. Odporúčam dať dosť zeleniny, aby mala polievka správnu chuť. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme kým zelenina nezmäkne. Potom polievku scedíme (aby sme sa zbavili dužiny a jadierok) zeleninku dáme naspäť do hrnca, dochutíme, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a môžeme papať.
<< Mletý kurací rezeň so syrom | Letná tekvicová polievka | Šťavnatý koláč so slivkami - (na obrázku vľavo) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra Tóthová (PetraTothova) ID 93720, mimibazar.sk/petratothova (8.9.2013, 12:52)
polievočku sme vyskúšali, je veľmi chutná. Od dnes ju určite varím častejšie. Ďakujem za recept. (clamp) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (5.9.2013, 23:00)
Janka, velmi sa teším že si tuto polievočku sem dala !!! Aj ja ju varím už dlhé roky
, velmi chutí aj vnučencom, celé leto len tuto chcu ked sa opýtam že čo mám navariť ! Ja ju varím z tekvice, z cukety aj z patizonu, (umyjem, prekrojím na 4 čast, netreba ani ošupať ) dávam ešte 1 bujon, voláme ju falošná slepačia ! Výborna !!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (5.9.2013, 21:57)
toto som počula od mojej kamaratky, že chuti ako mäsovy vyvar, tak to idem aj ja urobit, som zvedava , dakujem za radu (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana Ď. (plotas) ID 95692 (24.8.2009, 20:42)
no vyskúšali sme a nám pripomína slepaciu (Y)budeme varit castejsie vsak tekvic plná záhrada ;-)a farbu mala peknu tak my sme nicim nedofarbovali (clamp)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (25.8.2009, 14:26)
tuším každému pripomína inú mäsovú chuť :-D
tak veru, aj my ju varíme strašne často a určite je to aj zdravá polievka, veď je to len vlastne vývar zo zeleniny a aj jadierka z tekvice sú zdravé, takže sa ňou nedá nič pokaziť (Y)
ODPOVEDAŤ
martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (18.8.2009, 13:39)
Aj ja mam tento recept -od svokrusky. Polievka je naozaj vyborna-trocha mi chuti ako hovadzia (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (18.8.2009, 13:07)
Na vylepšenie farby treba na jemno postrúhať 1 stredne veľkú mrkvu, opražiť na masle a vyliať do polievky.
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (18.8.2009, 13:09)
my farbu už nijak nevylepšujeme.... stále dávame najviac mrkvy, takže má celkom ok farbu... ale do iných polievok to zvyknem dávať, veď to nemôže nijak polievke ublížiť :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu