. .. .. .. .. .. .
. .

Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej - RECEPT 17276

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej


[ recept č. 17276 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej


POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom.
<< ...cucoriedkovy paj s chrumkavou posypkou... | Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej | Prva potahovana pre dcerku k 8 narodkam...)) ona pomahala so zdobenim. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.11.2010, 6:52)
dúfam, že bude "koštovka" na Vianočnom večierku, lebo vyzerá fantasticky (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 7:27)
Magduška moja veru neviem, neviem pri tomto mojom akútnom nedostatku času :-) :-) :-), inak ďakujem za pochvalu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katka U. (KacenkaXX) ID 59837 (16.11.2010, 1:30)
Ja robievam trosku iny recept, ale aj tento je urcite vyborny. Moja strudla tiez po upeceni stvrdne, da sa vsak tomu velmi jednoducho vyhnut!!! Hned po upeceni treba plech zakryt mokrou (vyzmykanou) utierkou, nechat par minut, opat namocit a zakryt. Takto opakujem aspon 3-4 krat, az kym nie je strudla studena.. Strudla sa nam krasne spari a je vynikajuca, spravne makka :)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 7:29)
Katka ďakujem za radu, takáto sa vždy zíde (L) (L) (L), ja ju mávam mäkkú hneď po upečení, ale človek nikdy nevie čo sa pritrafí (flower)
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (3.10.2009, 20:05)
Dalsi pokus uz dopadol super (Y) uz to bola strudla ;-) ;-) piekla som ju len 30 min a vyvalkala som uplne natenucko vdaka za receptiik aj rady :-) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.10.2009, 11:07)
Ani nevieš ako ma to potešilo (L)
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (26.9.2009, 21:39)
Vcera som robila strudlicku ale moc sa nepodarila :'(- bola tvrda, muz povedal, ze ako keksik je to dobre :-$ chcem sa opytat, ze ako dlho ju peciete, ja som ju mala v trube takmer hodinu, lebo potvora bola stale biela :-o a kolko davate jablk - aku vysoku vrstvu? a este to mohlo byt tym, ze ju musim vyvalkat natensie *-) zajtra abo pozajtra by som skusila znovu co to da ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.9.2009, 7:43)
Barborka tak to ma mrzí, pečiem ju cca 30 minút na 180 C - možno aj menej, povrch má byť len mierne ružový, jabĺčok dávam pomerne dosť - ale robím to odhadom. Tak dlho som ju ešte nikdy nepiekla, tvrdá bola podľa mňa preto. Vaľkám ju najtenšie ako sa len dá-cestoo musí byť úplne tenulinké, pomastím alebo pokvapkám roztopeným maslom, naukladám nastrúhané alebo nakrájané jabĺčka, posypem mletým makom s práškovým cukrom, niekedy pridám aj troška škorice. Po zavinutí dôkladne potriem maslom a dám piecť. Povrch nemá byť nejaký stmavnutý, ale len zľahka ružový. Po upečení znovu potriem roztopeným maslom, nechám vychladnúť a posypem práškovým cukrom s vanilkou. A vlastne aj bochníčky keď urobíte, tak najskôr cesto dobre prepracovať, vytvarovať hladký bochníček a ten treba troška potrieť maslom a nechať chviľku odpočívať. Verím, že ak ju budete skúšať ešte raz, tak sa už isto podarí. Ja ju mám tiež častým pečením stále lepšiu a lepšiu.
ODPOVEDAŤ
Monika T. (sanerika) ID 2761 (21.9.2009, 18:49)
Práve mám štrúdľu v trúbe,s cestom sa mi robilo super,dala sa skutočne na tenučko vyváľkať,mužíček už slintá tak dúfam,že bude i chutiť (jidlo) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:36)
Pevne verím, že áno, u nás je to veľmi obľúbený receptík (L)
ODPOVEDAŤ
anna t. (annaT.) ID 89985 (17.9.2009, 21:07)
ja mam podobny recept
300g.hl.muky špecial a 1 šlahačkova smotana,štipka soli postup rovnaky
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2009, 19:19)
už aj odpisujem recept a isto vyskúšam, ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (6.9.2009, 17:46)
(F)Ivetka (F) dneska som vyskusala tvoj recept a musim povedat, ze nam strudla velmi chutila (Y) (Y) (Y) (Y) robila som jablkovu a bola uzasna (zajic) (zajic) (zajic) Dakujem za super recept (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.9.2009, 20:18)
tak to som veľmi rada, výborná je aj čerešňová alebo višňová (L)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (29.8.2009, 16:52)
*-)NEVIEM..NEVIEM...VšETKO TAK SOM ROBILA..AKO TO Má BYť,.ALE..NAPíšEM TO..čO JE VO VECI..NECHUTí..NáM A NIE JE TO ONO..žIAľ..BOHU..NáM ..JE..TROšKU TAK..TVRDé..MYSLíM ASI..SOM SI..NEROZVáLKALA..TO CESTO..ABY BOLI TAKé..TENUčKé..ASI..jA..SOM..TO POKAZILA..NIEKDE. PROSíM..NIč..ZLOM..LEN SOM SI....NAPíSALA....SVOJ NáZOR!.. :-$...DAKUJEM..Erika
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.8.2009, 21:05)
neviem, kde sa stala chyba, pretože ja som to tvrdé ešte nikdy nemala *-) Pokiaľ ju ihneď nezjeme, tak vydrží dlho vláčna
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (29.8.2009, 11:14)
^o)no..a teraz to..idem.robiť.. (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (24.8.2009, 9:20)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 14:17)
(L)
ODPOVEDAŤ
Vladimira M. (kubikviky) ID 30469, mimibazar.sk/kubikviky (23.8.2009, 22:14)
idem to vyskusat (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:23)
Daj vedieť či chutila (L)
ODPOVEDAŤ
Eva L. (Akve) ID 92234 (23.8.2009, 21:50)
rada by som vyskúšala, ale Liter múky??? *-) :-$
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:22)
Je to čudné - ja viem, ale tak píše pôvodný recept - svokra ho má ešte od svojej maminy - ja to meriam v odmerke, myslím si, že by sa to mohlo rovnať 1 kg múky - ale poviem úprimne, nikdy som to neprevažovala - vyjdú z toho štyri veľké štrúdle
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (23.8.2009, 21:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)ak to naozaj funguje, poďakujem sa ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:24)
pevne verím, že bude chutiť (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea H. (AdaHeis-metráž) ID 99318, mimibazar.sk/adhezv (23.8.2009, 21:16)
:-) :-) :-) *-) *-)hm,to vyzerá lákavo *-)musím vyskúšať ;-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:24)
(L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu