. .. .. .. .. .. .
. .

Syrové guličky s cesnakom - RECEPT 17723

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Syrové guličky s cesnakom


[ recept č. 17723 zo dňa  ]


Syrové guličky s cesnakom


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g staršieho chleba bez kôrky (z predošlého dňa) 250 ml mlieka 2 uvarené zemiaky 1 hrsť medvedieho cesnaku 2 vajcia 3 lyžice múky 200 g nahrubo nastrúhaného syra, napr. eidam 500 ml tuku resp. oleja k fritovaniu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Starší chleba nakrájame na kocičky. Mlieko zohrejeme a zalejeme ním chlieb. Necháme asi desať minút odstáť, až sa mlieko vsiakne. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame ich najemno. Medvedí cesnak očistíme, umyjeme a vodu otrasieme. Nielko stoniek odložíme bokom na zdobenie, zvyšok nahrubo posekáme.

2. Nastrúhané zemiaky, medvedí cesnak, vajce a múku zmiešame s chlebovou hmotou. Potom vmiešame strúhaný syr. Tuk na fritovanie predhrejeme na 175 C. Navlhčenými rukami tvarujeme menšie guličky, ktoré postupne vkladáme do horúceho tuku a fritujeme dochrumkava asi 1-2 minúty. Dbáme na to, aby sa guličky neprilepili na dno panvice či hrnca. Guličky necháme odkvapkať na kuchynsko papieri a ihneď podávame. Dozdobíme ich zvyšným medvedím cesnakom.

príprava: asi 20 minút

Medvedí cesnak je bylina podobná konvalinke. Má biele kvety, kvitne v jarních mesiacoch a odkvytá veľmi rýchlo. Nájdete ho hlavne v lesoch. Má charakteristickú chuť i vôňu po cesnaku, obsahuje ale i množstvo vitamínov a minerálnych látok. Je veľmi oblúbený u zvierat, hlavne u medveďov, z čoho pochádza jeho meno. prospešný je však i ľuďom a ako liek ho užívali z naši predkovia. Obsahuje totiž látky znižujúce hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol, pomáha pri zápaloch dýchacích ciest i proti chorobám srdca a ciev a podporuje chuť k jedlu.
<< Špízy z mletého mäsa s cibuľou | Syrové guličky s cesnakom | Cibuľová polievka na parížsky spôsob >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu