. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládoví slimáci z krehkého cesta - RECEPT 20417

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Čokoládoví slimáci z krehkého cesta


[ recept č. 20417 zo dňa  ]


Čokoládoví slimáci z krehkého cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, strúhaná kôra z 1 citróna, 1/2 balíčka vanilkového cukru, lyžička práčku do pečiva, štipka soli, 2 lyžice jemne strúhanej čokolády, 1 balíček vanilkového cukru. Okrem toho žĺtok na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, prášku do pečiva, 1/2 balíčka vanilkového cukru, štipky soli, citrónovej kôry a masla vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva rovnaké diely. Do jedného zapracujeme vanilku, do druhého jemne strúhanú čokoládu. Obe cestá dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky.
Po 1 hodine ich vyberieme z chladničky a každé zvlášť vyvaľkáme cez fóliu na plát o hrúbke 3 mm.
Vanilkový plát potrieme žĺtkom, zakryjeme čokoládovým plátom, prejdeme ešte raz valčekom a potrieme žĺtkom. Zavinieme do závinu. Nakrájame na 0,5 - 1 cm kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska potrieme žĺtkom a mali by sa posypať hrubo nasekaným kostkovým cukrom - ja som tento krok vynechala. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 C 10 - 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.
Sú veľmi krehké a vláčne. Z tejto dávky mi vyšlo cca 50 ks slimáčikov

Zdroj: Časopis "Dobrou chuť"
<< Kuracie prsia s jogurtom a syrom. | Čokoládoví slimáci z krehkého cesta | Pajgle >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu