. .. .. .. .. .. .
. .

Pecena kacica - RECEPT 21741

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 43016 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Pecena kacica


[ recept č. 21741 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

kacka, med, sol, kmin, jablko

POSTUP PRÍPRAVY

Kačicu dobre umyjeme a povytŕhavame malé zvyšky pierok. Nasolíme a porascujeme. Na soli nešetrite a najlepšie bude, keď ju rukou pozatierate všade kam sa dá. Celé jabĺčko vsuňte do vnútra kačice. Nechajte ju odstáť 2 - 4 hodiny v chlade. Kačicu umiestnite do pekáča (my sme použili kovový, staré mamy odporúčajú hlinené), ktorý ale nesmie byť oveľa väčší ako samotný vták a uzavrime pekáč priliehajúcou pokrievkou... Vložte ho do rúry a pečte 5 hodín pri 125 °C. Rúru ani pekáč počas pečenia neotvárajte! Po tomto čase skúste vidličkou, či je mäsko mäkké. Koža môže byť ešte stále svetlá, ale mäsko by už malo byť hotové. Odlejte z pekáča prebytočný tuk. Otočte kačicu prsiami dole a potrite ju prichystaným medom rozpusteným v teplej vode. Zvýšte teplotu na 200 °C a pečte v odokrytom pekáči 10 minút. Potom kačicu opäť v pekáči pretočte, natrite medovou vodou a pečte na rovnakej teplote ešte 10-15 minút, pokým nemá koža želanú zlatohnedú farbu.
<< Hrachové fašírky | Pecena kacica | pre mamicku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
jana m. (spaci12) ID 34671 (6.10.2010, 8:59)
dobry den, prosim vas preco sa do kacice dava jablko? dakujem za info jana
ODPOVEDAŤ
Michal C. (chazmo) ID 113210 (4.9.2010, 17:17)
super to bolo
ODPOVEDAŤ
Michal C. (chazmo) ID 113210 (4.9.2010, 17:16)
mnam
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (29.12.2009, 15:48)
ten med používam vždy aj ja..Je to fantastická chuť-taká slano-sladká... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)A svokra zasa používa kmín..Takže dokopy by sme aj tvorili tento skvelý recept.. ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)A dokonca sme svokre kúpili aj ten hlinený pekáč, takže to bude mňam-mňam... ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2009, 14:55)
Kvôli čomu treba kačku porascovať? Pekávam kačku už celé roky, ale rascu som nepoužila nikdy a vždy bola famózna... takže je pre mňa záhadou, načo tá rasca?
Nezvyknem ani potierať medovou vodou a koža je vždy chutná zlatohnedá a chrumkavá.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.12.2009, 19:35)
Evka,ja zase kačku robím uz dlho a často a vzdy davam rascu,bez nej by to nebolo ono.Ale je to asi sila zvyku..ak mate radi rascu tak vyskušaj s nou.. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (29.12.2009, 19:40)
Ja tiež, posolím, ponatieram červenou paprikou a posypem rascou (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka S. (Mirikl) ID 43016 (29.12.2009, 19:32)
Evka, neviem k comu rasca-tiez som kacku nerobila slano sladku.
Len som dnes piekla a tento recept som si nasla a nemala kam ulozit-tak som ho supla sem!!
Dakujem za komentar.
M.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu