. .. .. .. .. .. .
. .

Moje chilli con carne (u nás mimoriadne obľúbené jedlo :-)) - RECEPT 22140

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 231 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Moje chilli con carne (u nás mimoriadne obľúbené jedlo :-))


[ recept č. 22140 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

500-750g mletého hovädzieho (alebo zmes hovädzie+bravčové), 1 väčšia cibuľa, olivový alebo slnečnicový olej, sušená chilli paprička (alebo aj 2-3, resp. kto koľko zvláda :-)), 1 krabička rajčinového pyré (500g, predáva sa v tetrapacku, značky sú rôzne), 2 konzervy červených fazúľ (ja pouzvam zn. Iska, La Doria alebo Giana), 1 konzerva kukurice (staci obycajna, aj Tesco), 2 pol. lyžice kremžskej horčice, cca 5 pol. lyžíc kečupu, MČK, solčanka alebo vegeta, 5 strúčikov cesnaku, sušená alebo aj čerstvá bazalka (na toto množstvo cca kávová lyžička sušenej, čerstvej od oka). Príloha: originál tortilla z kukuričnej múky, poprípade arabský chlieb, alebo výborné je to aj s lokšami :-). Strúhaný syr a kyslá smotana.

POSTUP PRÍPRAVY

Na olej dáme nakrájanú cibuľu, trocha osmažíme, pridáme mleté mäso a papričky a opekáme, kým nezbelie (miešame stále, aby sa mäso rozdrobilo, nesmú ostať hrudky), potom podlejeme vodou a dusíme do mäkka (podlievame vodou podľa potreby). Prilejeme pyré, vodu podľa potreby (celá konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke), pridáme horčicu, kečup, prelisovaný cesnak, precedené a prepláchnuté fazule a precedenú a prepláchnutú kukuricu. Celé to ppremiešame a necháme len zovrieť, nevaríme už, lebo sa fazule rozpadnú. Konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke. Odstavíme, okoreníme MČK, vegetou a bazalkou, ak treba, osolíme.

Na tanier dáme tortillu/lokšu, na polovicu dáme masu, lyžicu kyslej smotany, posypeme postrúhaným syrom, priklopíme. Ak máme arabský chlieb, rozrežeme, dovnútra naplníme rovnakým postupom. Na záver môžeme dať trocha prehriať do mikrovlnky, aby aj sa tortilla/placka/arab. chlieb tiež trocha prehriali, samozrejme, smotanu vtedy dávajte až po vybratí z MV (ale ak máme čerstvo uvarené, ani netreba prehrievat). Dá sa to samozrejme podávať aj s klasickým chlebom á la guláš.
Môj muž toto miluje a je schopný jesť to aj viac dní po sebe (z tej dávky to aj tak vyjde :-), je toho plný väčší hrniec). Už som to varila aj pre kamošov a najmä chlapi sa nevedeli dojesť ,-). Kto chce menšie množstvo, stačí pol kila mäsa, jedna konzerva fazúľ, malá konzerva kukurice, poprípade menej cesnaku, ostatné zostáva (a dajte samozrejme menej vody, aby to nebolo riedke).
<< Masarykove koláčiky | Moje chilli con carne (u nás mimoriadne obľúbené jedlo :-)) | Zapekané kuracie prsia >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.11.2013, 17:09)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Paula N. (nezbedka) ID 67728 (16.4.2011, 13:45)
mnam vynikajuce....dakujem za skvelu inspiraciu...dnes sme si naaramne pochutili :)
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (18.4.2011, 21:55)
Ahojky, tesim sa, ze chutilo :-), ja to robim pomerne casto, u nas je to uplna stalica :-) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (1.7.2010, 0:57)
Ahoj Adrika, dnes som robil na obed tvoje chilli a k tomu zemiakove lokse. (C) (C)
Mozem potvrdit ze tatino sa toho nevedel dojest aj ked je to neuveritelne syte. Ja som nedokazal zjest naraz ani jednu celu plnenu loksu. :-$ :-$ :-$
Este dufam ze mi to bude jest aj zajtra tak ako pises ty, lebo napriklad kura nikdy na druhy den uz neje. :-S :-S :-S Urcite sa ale aj u nas stalo chilli mimoriiadne oblubene jedlo :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (3.9.2010, 16:37)
Ahoj, clovece, az teraz som si vsimla tento komentarik - tesim sa, ze chutilo!!! :-) (clamp) (D). A co, dal si tatino aj na druhy den? ,-) Odlezane je to este lepsie, akurat som este mozno zabudla podotknut, ze chilli paprika trocha straca na sile postupne, ak sa to skladuje viac dni, tak popripade treba dokorenit. U nas je toto totalna stalica v jedalnicku a s tou loksou je to najlepsia kombinacia, kam sa hrabe tortilla...
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (12.2.2010, 14:34)
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
radka k. (radka21) ID 29381, mimibazar.sk/radka21 (31.1.2010, 23:17)
ja by som trosku zjednodusila recept, mlete meso, konzerva nakrajany paradajok, fazula z konzervy, vsetko hodit do jedneho hrnca a pockat kym zovrie a samozrejme maso sa uvari, osoli sa okoreni sa a perfektne je korenie chilli con carne. nemusi sa zahustovat a najlepsie s chlebom. moze sa na vrch dat kysla smotana a kukurica dobru chut (Y) :-$ :-p |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (upravené 17.2.2010, 0:04)
Moze byt, ale nam to chuti "po nasom" ;-). Podla mna, ak sa dava ta fazula z konzervy naraz varit s masom, tak sa nutne musi rozvarit. Nam prave vyhovuje, ze je v tom cela.
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.1.2010, 8:46)
Takéto máme radi (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.1.2010, 10:34)
môže to byť dobrôtka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu