. .. .. .. .. .. .
. .

...krevetovy salat, vitaminova bomba :)... - RECEPT 22545

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 26145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


...krevetovy salat, vitaminova bomba :)...


[ recept č. 22545 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


...krevetovy salat, vitaminova bomba :)...


POTREBNÉ PRÍSADY

krevety * mix salatovej zeleniny (napr. ladovy salat, cakanka, rosso a pod.) * rajcina * uhorka * olivy * citronova stava * olivy * olivovy olej * dresing (napr. z kyslej smotany s majonezou)

POSTUP PRÍPRAVY

...receptik pre inspiraciu...

Mile dievcence (aj chlapci), recepty s krevetami sa tu pomalicky mnozia, Matka a Marcelka su tu zname priekopnicky tejto vybornej morskej speciality...nie som si ista, ako su krevety na Slovensku dostupne, ked vsak na ne natrafite, toto je jednoduchy a podla mna jeden z najlepsich sposobov ich zuzitkovania. Najlepsie (mi) chutia cerstve, tepelne neupravene. Vo Svedsku sa krevetovy salat podava ako obedne menu, priloha je obycajny biely chlieb a ako bonus mozete pridat varene vajicko...krevety sa velmi lubia s citronovou stavou..*dobru chut* a na inspiraciu! :)))
<< ※※※Omeletka na sladko s jablkom a orechami v karameli ※※※ | ...krevetovy salat, vitaminova bomba :)... | chilli kuracie palicky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.1.2010, 13:25)
Mňam, krevetky mám rada, aj keď som ich neupravené ešte nejedla, ako chutia?....ale v reštike som jedla krevetový koktail a ten bol vynikajúci, v receptoch mám krevetovú polievku, ktorú raz za čas robím, a veľmi mi chutil octopus v marináde, možno poznáš....alebo vysmážané mušličky, kalamáre s cesnakom, no som si narobila chute.... ;-) ;-) ;-)našťastie sú krevetky(mrazené)dostať stále, budem si musieť niečo cez týždeň spraviť....Ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.1.2010, 13:55)
:-) :-) :-) Lucka to ja dakujem, (F) (F) (F) (F) (F) som prekvapena, ake su u nas krevety a morske plody rozsirene, ja som o nich vela nechyrovala kym som zila na slovensku ;-) aj to, ze sa pripravuju na teplo, tu sa jedia vylucne nastudeno :-) :-) :-) je to zaujimave, ako sa to lisi, a to sme stale este len v europe, v azii s nimi vedia urcite este vacsie divy porobit :-) :-) :-) pozriem sa na tu tvoju polievocku, je to urcite dobrota (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.1.2010, 12:17)
Evka, ja som krevety ešte v živote nejedla, vôbec neviem, ako chutia, ani som nenazbieral dosť odvahy ich vyskúšať, neviem, čo by na to povedali doma. Možno keby mi to niekto pripravil a takto krásne, dala by som sa ponúknuť... (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.1.2010, 12:24)
:-) :-) :-) Darinka, u nas mas dvere otvorene, na ochutnavku kreviet ale aj na slovicko a tak (D) (C) :-$ mozno, ked ich raz vyskusas, nic ine uz nebudes chciet jest :-) :-) :-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.1.2010, 10:09)
Evicka,a jej uuuuuzasne salatove variacie (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)juj,ty by si mi Evulik mala prist varit v najblizsich mesiacoch..to by sa mi dobre chudlo pri tvojich skvelych salatikoch :-) :-) :-)a krevetky,to je moje..vlastne vsetky morske priserky ja zboznujem..teda okrem ustric,tym som zial nejak na chut neprisla,ale snad raz ;-)..ja zas krevetky tiez oblubujem radsej jemne "osmahnute",taketo v "surovom " stave,mi az tak nesmakuju,ale v tvojom podani by som zvladla aj tie :)a prave v Ikei sa mi podarilo ochutnat ten svedsky salatik,o ktorom tu pises :-) :-) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.1.2010, 11:50)
:-D juj Matka, ved to, ze toto ani nie je varenie a clovek sa taaaak dobre a taaaak zdravo nasmakne :-) :-) :-) dakujem za komentarik, vedela som, ze si milovnicka morskych potvoriek, u nas by sa ti teda urcite pacilo (Y) (Y) (D) ustrice nechutili ani mne, zato moj (cinky) ich zboznuje 8-| ;-) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.1.2010, 9:14)
Evička, ja mám z morských príšer rada hádam len tie krevetky :-$ ;-) ;-) tiež mám jeden fajn receptík, tak niekedy nahodím a v mraziaku mám skoro stále poruke jedno vrecko kreviet do zásoby :-) a niekedy vyskúšam aj tento tvoj šalátik (Y) (Y) (Y) ako píšeš - je to veru vitamínová bomba aj so všetkou tou zeleninkou, i keď som už počula taký názor, že človek má jesť tie veci, ktoré rastú a žijú v krajine, v ktorej žije, ale to by sme boli ochudobnení o toľko fantastických mňamiek - to veru nie :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.1.2010, 11:54)
:-) :-) vdaka Evi, mas pravdu, je fajn vyskusat vsetko a prilezitostne si dopriat exotiku, ale zakladne jedla by mali pochadzat zo surovin ktore su nam najblizsie, plne s tym nazorom suhlasim (Y) (L) (L) (L) (L) (L) budem sa tesit na tvoj krevetovy tip (hello) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (22.1.2010, 21:59)
Evka, čerstvé krveteky osmáhnuté na olivovom oleji milujem a tiež väčšinou so šalátom 8o| mňam ,ale by som si dala. Toto je náš obľúbený spôsob večere, teda, keď sa zadarí v Metre zohnať čerstvé krevetky (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.1.2010, 22:05)
(Y) (Y) (Y) aj nas oblubeny Lucka, to som rada, ze pises, ze su chutne aj opecene, ja som ich zatial skusala na teplo len v polievke ale to mi teda vobec nechutilo :-$ (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (22.1.2010, 22:08)
Evi, my sme mali tie garnaty a pripravoval ich manžel. Bola to síce robota, kým to povylupoval, ale stála za to (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.1.2010, 22:16)
(Y) sikovny, mna prave to lupanie odradza tak kupujeme uz lupane :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (23.1.2010, 15:30)
no môj je vyučený kuchár, ale varí fakt raz za rok ;-) a to väčšinou takéto špecialitky... mne by sa tiež moc s tým nechcelo prprlať :-$... nabudúce, keď budem robiť, tak pridám recept aj ja, mám taký trošičku iný, ešte tu myslím taký nie je (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.1.2010, 16:22)
Luci (F) (F) (F) receptik urcite pridaj, budem sa tesit, a urcite nielen ja :-) :-) :-) :-) :-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.1.2010, 21:54)
:^) krevety som jedla len dvakrat...ale musim priznat,ze mne viac chutili,ked boli opecene do chrumkava. ale to len preto,ze nie som zvyknuta na morske povorky,aj ked tieto su pre mna asi najpriatelnejsie a nie az take "potvorky" ;-) ale keby ze mi toto ponuknes, nepohrdnem (Y) ty vies vsetko tak krasne naservirovat,ze od teba by som zjedla mozno aj chobotnicu. ale iba mozno. ... :^) ale asi nie.... ale prilohu by som si dala urcite ;-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.1.2010, 10:15)
Janik,pre mna je chobotnica zatial najvacsia delikatesa aku som kedy jedla...uuzasne nam ju pripravili v Milane,a odvtedy neviem zabudnut..proste chobotnica ma dostala do svojich chapadiel ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.1.2010, 22:03)
:-D chobotnicu som este nepripravovala, ale uz som ju jedla, v lete v chorvatsku a bola celkom mila :-D vidis, to ja som zase nejedla opecene krevety, to sa ai tie velke, kralovske, ci tigrie alebo ako sa volaju opekaju, to veru moze byt chutna papanica (Y) tu sa inak krevety bezne vyskytuju na pizzi, co bol dost sok pre mojho (cinky) ze na slovensku krevetovu pizzu nedostat ;-) takze daju sa aj tepelne upravit len ja asi neviem, ako na to, aby to bolo chutne a jedle *-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.1.2010, 10:13)
Evulik,aj na Slovensku dostat krevetovu pizzu :-) :-)maju ju v kazdej pizzerii pod nazvom :"Frutti di Mare ".....sice ta nasa je len tak postrasena miniaturnymi krevetkami,ktore sa na krevetky ani nepodobaju,ale predsa ;-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.1.2010, 11:57)
:-) :-) Matka, aj sa mi zdalo, ze som to uz niekde pocula, alebo videla :-$ ale vies ako to je, cudzinci v nasich restauraciach morskym plodom moc nedoveruju, predsa len, nie je to u nas tradicia...tiez by som sa asi okunala, keby mi vo svedsku nukali bryndzove halusky alebo kapustnicu :-D :-$ (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.1.2010, 22:07)
;-) nam ich pripravil chlapik z tej rodiny,co som u nich au-pairkovala v UK, robil paellu a tam boli opecene. to mi chutilo. a kdesi ich dal taka "slizke" a to bolo pre mna trosku take...no... :-| ved vies, nezvyk.
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.1.2010, 22:14)
:-) :-) ja som tiez prvykrat jedla v UK, ten ich prawn cocktail, na vianoce..moja domaca ho spravila tak, ze krevety zmiesala s majonezou a kecupom, osolila a bolo ;-) ze by som z toho bola nejak unesena nemozem povedat, ale bola to pre mna novinka, takze som to zjedla bez reptania :-D :-p
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.1.2010, 22:17)
;-) aj ja som tak v Anglicku casto jedla... ;-) ale saussages a jahnacie som odmietala ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.1.2010, 22:35)
:-D jahnacie ani ja nemusim ale na "pravom" anglickom kebabe som si zoparkrat posmakla :-D
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (22.1.2010, 21:53)
Evka krevety už asi zo dva mesiace odpočívajú v mojom mrazáčiku a čakajú na svoju príležitosť ;-) len neviem ty si ich vôbec tepelne neupravila? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.1.2010, 21:59)
:-) :-) :-) to je super Andrejka, urcite si na nich posmaknete akokolvek ich pripravis... (Y) krevety, aj tie mrazene, aj tie so skrupinkou, uz netreba nijako upravovat, oni su uvarene hned po vyloveni este na rybarskej lodi :-) :-) zoparkrat som ich pouzila aj do polievky, kde sa "uvarili" ale takto upravene mi uz vobec nechutili, boli dost tuhe a chutili uplne inak...ked tak, pridat ich uz do uvarenej polievky rovno na tanieri..potom daj vediet ako si ich pripravila, budem sa tesit na dalsiu inspiraciu :-) :-) :-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu