. .. .. .. .. .. .
. .

Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotane - RECEPT 22606

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 14163 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotane


[ recept č. 22606 zo dňa  ]


Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotane


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme: 4 väčšie kuracie prsia bez kože, olivový olej, 1 veľkú cibuľu, 225 g čerstvých šampiňónov, 300 ml pochúťkovej smotany, čerstvú petržlenovú vňať. Na prípravu marinády potrebujeme: 4-6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu zázvoru alebo indickej koreninovej zmesi

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia bez kože si nakrájame na dlhé rezančeky približne 1 cm široké.
2. Naložíme ich do marinády, ktorú sme si pripravili z uvedených ingrediencií. Necháme aspoň 2 hodiny v chlade postáť, aby mäso dobre nasiaklo marinádou.
3. Veľkú cibuľu rozkrojíme a potom každú polovicu nakrájame na tenké pásiky.
4. Do panvice (woku) dáme olivový olej a cibuľu opečieme do sklovita.
5. Šampiňóny nakrájame a opekáme spolu s cibuľou. Keď sú šampiňóny do hneda opečené, vyberieme ich spolu s cibuľou z panvice.
6. Potom začneme opekať mäso. Najlepšie je mäso opekať v menších dávkach na prudkom ohni, asi tak 3-4 minúty, kým kuracie kúsky nezačnú chytať hnedú farbu.
7. Keď máme všetko mäso opečené, dáme ho späť do panvice, pridáme šampiňóny s cibuľou a dobre premiešame.
8. Pridáme pochúťkovú smotanu a necháme prevrieť.
9. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať (nešetríme ňou!).
10. Servírujeme s ryžou. Dobrú chuť!

Ja si zvyčajne mäso nakrájam deň vopred a nechám cez noc v chladničke. Marinádu robím od oka, keď chcem mať mäso sladšie, pridám viacej medu, keď nemám otvorené víno, tak ho jednoducho nedám. Korenie do marinády dávam rôzne, najčastejšie garam masalu - u nás z bežnedostupných korenín sa tomu približuje indická zmes alebo kari, rada pridám aj pár lupienkov šafránu.
Keď nemám čerstvé šampiňóny, alebo jednoducho nemám čas na ich čistenie a krájanie, použijem šampiňóny v konzerve, ale čerstvé chutia lepšie.
Čerstvá petržlenová vňať sa dá nahradiť aj mrazenou, ale so sušenou mi to nechutí, lebo tú vňať tam treba cítiť, preto ju ani nekrájam na jemno.
<< Rychla a vyborna vecera | Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotane | Boršč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu