. .. .. .. .. .. .
. .

Risi Bisi alebo Benátske rizoto - RECEPT 22992

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 86833 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Risi Bisi alebo Benátske rizoto


[ recept č. 22992 zo dňa  ]


Risi Bisi alebo Benátske rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

5 lyžíc masla, 2 cibule, 300g ryže (naklepšie arborio alebo carnaroli), 100ml bieleho vína, 1liter vriaceho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200g mrazeného alebo čerstvého hrášku, 100g šunky, 100g parmezánu.

POSTUP PRÍPRAVY

Benátske rizoto sa v taliansku pripravuje z čerstvého, práve vylúpaného hrášku...ja som použila mrazený (ako inak :o) v zime) a rizotko je mňaaam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Asi na 2,5 lyžiciach masla oprazíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Prilejeme 1dl vínka a pridáme prepláchnutú ryžu. Počkáme kým ryža vsiakne víno a potom pridávame po cca 2dl vývaru. Stále miešame a keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšie 2dl...takto postupujeme asi 25 minút, alebo kým ryža nezíska crémovú konzistenciu.
Keď je ryža uvarená, pridáme hrášok šunku a zvyšné maslo.
Všetko pekne premiešame a prehrejeme.
Posypeme parmezánom a môžeme papať :o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cinnabon alebo škoricové hniezda s polevou z krémového syra | Risi Bisi alebo Benátske rizoto | mrveničkovo tvarohová tortička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (6.7.2012, 16:13)
zajtra bude na obed. (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.5.2012, 18:26)
Podarilo sa hneď na prvýkrát, robila som z polovičnej dávky, veľmi nám chutilo. (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (Ivkarybka) ID 865, mimibazar.sk/ivkarybka (3.1.2012, 21:55)
Natálka, super receptík. Dnes som varila na obed a veru rizoto malo veľký úspech. Ďakujem krásne, že môžem takýmito receptami robiť radosť mojej rodinke. (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarina F. (polarnicka) ID 34962 (4.3.2011, 12:32)
vcera som skusala varit,

pretoze kolega si ho priniesol na obed a cele sme mu ho skoro zjedli :D

doma chutilo az az!

dufam, ze dnes po odstati bude rovnako dobre!
ODPOVEDAŤ
Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (27.5.2010, 11:03)
ja mam chut hned sa pustit do varenia a vyskusat hned vsetky tvoje recepty ,-) ,-) take su skvele (clamp)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (2.2.2010, 11:51)
Natalka,opat ma lakas na dalsie talianske rizotko?? :-) :-)v Benatkach som bola,ale rizotko som tam zial neoskusala ;-)ale vdaka tvojmu receptiku mozem vyskusat domka (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (2.2.2010, 12:04)
Mati, to vies, ja som skor na tie rychle a jednoduchsie jedla ;-) na zlozite kreacie som este nedorastla (child7) Prave dojedam zvysky zo vcera a neviem veru, ci nie je este lepsie odlezane (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu