. .. .. .. .. .. .
. .

Spagetthi AGLIO OLIO, tak teda trosku inak - RECEPT 23343

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 40298 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Spagetthi AGLIO OLIO, tak teda trosku inak


[ recept č. 23343 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme sacok spagiet, v podstate jedno akych pokial si ich ustrazite a uvarite al dente, olivovy olej,, cerstve chilli, najlepsie trojfarebne, mavaju v BILLE, balene po tri kusy...cervenu, zelenu a zltu. Cherry paradajky, cesnak, bazalku a parmezan a sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Olivovy olej nalejete do panvice, tak deci, deci a pol az dva,, cesnak nakrajame na kruzky, chili takisto, kazdy podla chuti, kto ma rad ekrazit a ma asbestovu pusu, vsetky tri chili tam dajte a celu hlavu cesnaku. 250 gramov cherry pokrajanych na stvrtiny a pekne dusime kym sa paradajky nerozvaria, supky sa same oddelia a ja ich vyberam odtial, ale nemusite, na zaver, tesne red odstavenim pridame susenu bazalku a trosicku nechame opiect. Uvarime spagety al dente, v slanej vode,nastruhame parmezan.
Na tanier nalozime spagety, do stredu omacku a parmezanu kolko hrdlo raci.

BON APETIT
<< JABLKOVO_HRUSKOVY DZUS_VYNIKAJUCI***** | Spagetthi AGLIO OLIO, tak teda trosku inak | Kitty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana L. (STING) ID 9639 (15.2.2010, 20:21)
tak ja som nasla takyto recepis (Y)...v angline :-)
Spaghetti Aglio e Olio

Serves four

*

1 lb. dried long pasta (špagety)
*

1/2 cup olive oil (pol salky olivoveho oleja)
*

4 medium garlic cloves (4 strúčiky cesnaku)
*

Paprika
*

1 tsp. salt (soľ)
*

Freshly ground black pepper (čerstvo pomleté korenie)
*

Red pepper flakes (optional) (paprikové lupienky???)
*

1 or 2 Tblsp. minced fresh herbs such as parsley, fresh oregano or a mixture (optional) (čerstve bilynky ako petržlen,oregano alebo zmes byliniek)
*

Freshly grated Parmesan (pass separately) čerstvý parmezán
ODPOVEDAŤ
Alena M. (AlaM) ID 6117 (15.2.2010, 20:25)
to asi pisal nejaky angličan..čo si to upravil :-$
ODPOVEDAŤ
Alena M. (AlaM) ID 6117 (15.2.2010, 20:05)
ahoj Vladka :)
...ja som sa troska chcela zapojit a napisať ti, ze toto niesu original AGLIO OLIO PEPERONCINO ... dufam teda, ze sa neurazis... lebo to nebol moj zamer, len ja uz ich varim roky a naozaj original je original a kedze som taky labuznik a nedam dopustit na original jedla...tak aj preto som ti chcela napisat, lebo som si predstavila, ze keby si to objednam v restike, viem čo ma čaká a keby dostanem na tanier niečo ine..tak by som asi zurila.. :-$ [A] 8-|
...tak ja ze skus si ich spravit bez tych paradajok, lebo to je prve, čo tam nepatri... potom daj len susene chilli..stači jedna dve male kusky....a nič viac... Potom do toho uvarene špagetky (pl)mnam :-$ uz len sol s najemno krajanou čERSTVOU nie bazalkou ale petrzlenkou :) a moze byt stipka čierneho mleteho korenia...Poriadne premiešat....nalozit na tanier a potom ten fajnýýýý mnam parmezááááán (Y) (Y) (Y)
...ty si uvarila fajny UPGRADE álioliovských spagetiek.... a teda nech si pošmakujeme aj na tom originaly (hello) (pl) (B)
A aj preto som sem pichla nos, ze som bola dlho v taliansku a asi nedám na ich jedlá dopustiť a ked vidím ako tu na slovensku hlavne v restikách prznia kuchari tieto jedlá..tak je mi do plaču...Potom tu ludkovia ani nevedia, ako to má chutiť naozaj...
tak dobru chut...a ideme si ich aj urobit (pl) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.2.2010, 17:34)
potvrdzujem, že sú super, už som raz také robila (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (10.2.2010, 11:51)
nie su aglio olio nahodou len s olivovym olejom a cesnakom?
ODPOVEDAŤ
Halina T. (Halča) ID 54945 (11.2.2010, 12:20)
Jasne, stopro sú len s olivovým olejom a cesnakom. Mám ex švagra Taliana. Tiež som bola prekvapená z receptu :-).
ODPOVEDAŤ
Vladimira H. (vladka29) ID 40298, mimibazar.sk/vladka29 (11.2.2010, 16:08)
Tiez mame rodinneho kamarata Talianska a ten zas takto. Nuz,komu ako chuti, tieto su vynikajuce, skuste.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 12:23)
no ale ved nie len u nas moze mat jedlo s rovnakym menom x podob :-$ (hello)
ODPOVEDAŤ
Vladimira H. (vladka29) ID 40298, mimibazar.sk/vladka29 (10.2.2010, 12:11)
Ja poznam z Talianska takyto recept.
ODPOVEDAŤ
Alena M. (AlaM) ID 6117 (15.2.2010, 20:06)
len to už su iné :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu