. .. .. .. .. .. .
. .

Kuracie curry (neoriginál recept z indickej kuchyne) - RECEPT 24235

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Kuracie curry (neoriginál recept z indickej kuchyne)


[ recept č. 24235 zo dňa  ]


Kuracie curry (neoriginál recept z indickej kuchyne)


POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie maso (vykostene stehna alebo prsia, cca 4ks) & cibula & 1 balenie pasirovanych paradajok (500ml) & slepaci bujon (cca 2 salky) & 1 smotana na varenie & 1 PL struhaneho cerstveho zazvoru alebo 0,5-1 CL suseneho & 2 PL korenia Garam masala (nizsie napisem recept,ked nekupite original zmes) & maslo & olej & sol & cierne korenie & citronova stava a cerstva koriandrova vnat (nemusia byt)

POSTUP PRÍPRAVY

...nebudem frajerovat ziadnym original-super-frajerskym indickym nazvom,lebo toto je taka hatlanina (kazdopadne jej zaklad sa vola murgh makhani ,o),ale aj tak je to vyborne,takze kto ma rad korenistu indicku kuchynu, nech sa paci, skuste

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takze v prvom rade, zaklad je korenie Garam masala. Ked sa trosku posnazite, zozeniete ho aj v nasich obchodoch (dostala som avizo,ze zvyknu mat v Kauflande od Vitany alebo som videla v obchode so zdravou vyzivou - ale tam je bio,takze aj drahsie),ale keby ste ho nezohnali, dam vam zopar tipov ako si ho namiesat doma. Existuje nespocetne vela receptov na toto korenie a kazde je ine, ja som vybrala tieto 3 verzie,ktore su lahko namiesatelne aj u nas: I. 1 PL celeho cierneho korenia + 3 PL koriandru + 3-5ks semienok kardamonu + asi 2 cm kusok skorice (alebo necela CL mletej) II. 1 PL celeho cierneho korenia + 3 PL koriandru + 3-5ks semienok kardamonu + asi 2 cm kusok skorice (alebo mleta) + 1CL kminu + polovica bobkoveho listu + 1 klincek + 1CL mletej papriky (= tato verzia je moj vymysel ,-) III. 4 PL koriandru + 1 PL celeho kminu + 1PL celeho cierneho korenia + 1,5 CL suseneho zazvoru + 3/4 CL kardamonu (stacia zo 3 semienka, je extremne vyrazny, tak aby nepokazil celu zmes) + 3/4 CL klincekov + 3/4 CL skorice + 3/4 CL podrveneho bobkoveho listu.
Postup je pri vsetkych verziach rovnaky: vsetky korenia,ktore mame v celku, nie mlete (teda cele cierne korenie, kardamonove semienka, cely kmin, celu skoricu, klinceky a bobkovy list, podla verzie,ktoru ste si vybrali) chvilu ohrievame na hrubej panvici na MALOM ohni, kym nezacnu vonat. treba miesat. nechame vychladnut. Kardamonove semienka vylupneme (mozu sa v jedle varit aj cele,ale pozor,aby ste ich pred podavanim vybrali, keby sa vam stalo,ze donho zahryznete, budete velmi neprijemne prekvapeni vyraznou, ba priam nechutnou chutou). Vsetky cele korenia spolu zomelieme (ostane po nich silna vona,tak pozor aj na to, co pouzijete na mletie) alebo rozdrvime v maziari. zmiesame s ostatnymi sypkymi koreniami a skladujeme v dobre zavretom pohari.
Na 2PL oleja oprazime cibulu a ked pouzivame cerstvy zazvor,tak aj ten. pridame Garam masalu, premiesame, par sekund oprazime aj korenie a zalejeme pasirovanymi paradajkami, bujonom a ked chceme,mozeme ponornym mixerom premixovat. podla mna je to zbytocne. pridame smotanu na varenie a povarime,kym omacka trosku nezhustne. ked pouzijeme suseny zazvor, supneme ho tam.
V panvici roztopime maslo a pridame kocky kuracieho masa, miesame,kym sa maso zatiahne a este chvilu dusime. Vlozime do omacky a spolu varime,kym nie je maso hotove. hotove jedlo zjemnime cerstvym maslom, dosolime, ochutime mletych ciernym korenim a mozeme pridat par kvapiek citronovej stavy.
Podavame s ryzou a prip. aj s plackami čapati alebo chlebom naan. Naan sa mi piect nechcelo,ale čapati som narychlo urobila tak,ako som to odkukala od indickeho znameho: z celozrnnej muky, trosky soli a vody vypracujeme tuhsie,ale vlacne cesto. zabalime do folie a nechame chvilu v chladnicke. potom vyvalkame tenke placky (hrubka asi 2mm) a upecieme na hrubej platni alebo suchej panvici. hotove mozeme potriet maslom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pre kuchára | Kuracie curry (neoriginál recept z indickej kuchyne) | Cesnaková omáčka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.3.2010, 17:01)
- Ahoooj Jani - presne túto chuť veľmi zaujímavú na kuriatku mám mooc rada - inak niekde som to korenie videla /len keby viem kde *-) *-)/ - po týždňovej abstinencii návštevy obchodov mám úplné výpadky pamate a keď ma zabiješ, nájdem akurát cestu do mojej chladničky, v ktorej momentálne i tak nič nie je - :-D :-D - až na 2 hrušky :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.3.2010, 17:22)
,-) v pohodke. vraj v Kauflande ho zvyknu mat ,-)
a prazdna chladnicka je u nas skoro vzdy, naucila som sa tak ked som sa odstahovala od nasich, nekupovat velmi dopredu,lebo ked mam zasoby len by som jedla a jedla. tak mam len to,co akurat potrebujem. sice trosku neprakticke,ked sa mi nechce ist do obchodu,ale tak linii prospieva :-D
jo a rada ta vidim, dufam,ze ste si to uzili a cakam na fotky. teraz bezim na vernisaz, Matko otvara vystavu (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.3.2010, 17:30)
určite pojdem mrk /zajtra je nutný nákup ,-) ,-)/ - dnes ma už nik nikam nedostane, akurát zaľahnem k TV a budem sladko odpočívať a masírovať modriny a kĺby Fastum gelom ,-) ,-) ,-) . U nás musí byť niečo vždy v chladničke /lebo u žabiek je málopravdepodobné, že by počkali kým sa vrátim z obchodu a mne sa tam ani nechce stále pobehovať :-p - ale najedli sme sa po ceste domov v motoreste, tak dúfam, že na dnes im bude stačiť tá hruška z chladu :-D :-D a nebudú ma už prenasledovať, že sú hladné :^) :^) / (P) potom doložím, ešte som len vyhádzala veci z vakom, tak sa z toho nevyhrabem za 3 dni 8-| 8-|/ - ale bolo supeeeer , ešte by som ostala - tak bolo fajne |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) A držím palčeky aby výstava skvele dopadla (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.3.2010, 20:51)
Vyzerá to byť chutná mňamka :-p napriek tomu, že v indickej reštike mi viac vonia ako chutí ,-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.3.2010, 20:59)
,-) mne aj vonia aj chuti :-p ale muzovi sa vzdy zdalo,ze je to prilis silne, tak doma robim take jemnejsie ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.3.2010, 19:16)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (K) (L) (K)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.3.2010, 19:31)
:-p (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (5.3.2010, 10:57)
Janík, tak toto je tá dobrotka indická :-) mňami, hneď by som si dala (jidlo) som dumala, že tiež z prsíčok urobím niečo takéto s pridaním toho orient korenia, ale len tak na šťave som chcela, tak teraz aspoň mám inú inšpiráciu (Y) |:o) inak, máš môj obdiv za tú námahu a urobenie si vlastného korenia (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.3.2010, 11:05)
jj,to je ono. na tento sposob mozes urobit dost vela variacii, podla toho ake korenie pouzijes. moj muz v anglicku velmi curry nemusel, zdalo sa mu prilis silne,ale tak doma urobim vzdy take jemnejsie a chuti mu velmi. ta omacka je naozaj vyborna. musim vyskusat namiesat tu tikku masalu,to je nieco uzasne,to jedlo. hihi a dakujem, ja take pokusy rada ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.3.2010, 22:38)
chi..Janik,presne taketo iste mi uvaril moj drahy asi pred 2 tyzdnami ,-)pozeral TV Paprika,a tam taketo robili v nejakej indickej restike,a dostal na to taku chut,ze mi konecne po roku aj nieco uvaril ,-) :-) :-)a bola to veru dobrotka,presne ako tato tvoja,len on pouzil take korenie,ze " Tajomna Bombay" :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.3.2010, 22:43)
to faaakt? ,-) nahoda jak cert, my TV paprika nemame ,-) ono je to v podstate taky zakladny jednoduchy recept a podla toho ake korenie zozenies,resp. namiesas, je to vzdy trosku ine, ved len na Garam masalu existuje milion receptov, jeden indicky kuchar povedal,ze receptov je asi tolko ako indickych rodin ,-) :-p ja mam najradsej tikku masalu,ale na to mam oridzo zmes z UK (ale chystam sa ju miesat aj doma podla zlozenia na obale :-p )
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.3.2010, 7:14)
urcite niet nad domace korenicko..aspon vies,co si tam vsetko dala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ja som sice este tiez nerobila,ale raz aj na to pride :-) :-) :-) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.3.2010, 8:48)
no to hej,len to chce trafit dobry pomer, ja som dala vela kardamonu (10 semienok), tak som musela domiesavat ostatne prisady,ale nevadi, chce to cvik ,-) robila som aj domace kari, lebo to nase slovenske z obchodu neznasam, ale este som ho nechutnala,tak uvidim, ako sa podarilo ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu