. .. .. .. .. .. .
. .

Kysnuté buchty - RECEPT 24446

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 132815 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Kysnuté buchty


[ recept č. 24446 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Kysnuté buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg pol.muky...... 2polievkove lyzice krystal.cukru......1 vanilkovy cukor...... 1cele vajce a 1 zltok....... 1/4 mlieka.......pol kocky cerstveho drozdia....... 1 lyzicka prasku do peciva........ dve-tri lyzice oleja.......lyzicka soli...... dzem akykolvek/tvaroh-hrozienka/tvaroh-puding

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravime si kvasok, do vlazneho mlieka zamiesame lyzicu krystal.cukru a lyzicu hladkej muky a nadrobime drozdie. Nechame odstat v teple asi 40 - 50minut kym kvasok zvacsi objem min.o polovicu.
2. Muku preosejeme, pridame 2 lyzice cukru, malu lyzicku soli, vajce a zltok, vanilkovy cukor, prasok do peciva, olej, mozme nastruhat citronovu koru. To zmiesame a vlejeme do muky kvasok s mliekom. Zvysne mlieko pridavame podla potreby. Cesto by malo byt hustejsie a malo by sa pekne odliepat od hrnca. Zvyknem ho miesit metlickami asi tak 20-30 minut.
3. Hladke a vypracovane cesto posypeme trochou muky a nechame kysnut v teple asi 30-40 minut.
4. Cesto vyklopime na pomucenu dosku a valcekom roztiahneme na vysku asi 1 cm. Davame si pozor, aby sa nam zospodu neprilepilo. Mensim poharom vykrajujeme kolieska, prstami ich roztiahneme a lyzickou dame do kazdeho kolieska dzem-lekvar-tvaroh s hrozienkami, bez hrozienok, s pudingom, co komu chuti. Koliesko prikryjeme druhym kolieskom a dookola prstami dobre spojime, tym istym poharom znovu vykrojime uz naplnenu buchtu a tak zbavime prebytocneho cesta po okrajoch, polozime na olejom vymasteny vyssi plech. Takto pokracujeme s kazdou buchtou, pricom ich vkladame na plech jednu vedla druhej, nie vsak prilis natesno, lebo kysnutim este zvacsia objem. Dobre ich naolejujeme. Ked je plech zaplneny buchtickami nechame ich v teple este podkysnut asi pol hodinu-40 minut. Predhrejeme si ruru na asi 190-200 stupnov.
5. Plech vlozime do rury a pecieme asi 25-35minut, najprv spodne pecenie a neskor celoplosne, az pokial nie su buchticky krasne hnede. Po vychladnuti posypeme buchticky praskovym cukrom. Zvyknem ich aj s plechom davat do vacsieho mikrotenoveho sacku, aby boli vlacne a nevysusili sa. Z tohto cesta sa da robit aj zavin, moravske kolace ci bratislavske rozky s roznymi plnkami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. z cesta mi zvysilo este na taketo tvarohom plnene kolaciky, na ktore som pridala ribezlovy dzem, su skvele :-)
2. tu je este jeden zaber na uz pocukrovane buchty :-)...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< BABKINE ZEMIAKY*****S TVAROHOVOU PENOU | Kysnuté buchty | NETRADICNA COKOLADA****** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu