. .. .. .. .. .. .
. .

Somloi haluska - RECEPT 24864

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9249 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Somloi haluska


[ recept č. 24864 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Somloi haluska


POTREBNÉ PRÍSADY

3 korpusy : biely, orechovy, kakaovy \r\nvanilkovy krem :5 dl mlieka, 4 zltka, 150 g cukru, 80g hl. muky, polovica vanilky, citronova kora\r\nsirup, 250 ml vody, 200 g cukru, 100ml rumu \r\nnapln, 80 g hrubo mletých orechov, 80 g hrozienok (naložíme deň vopred do 100 ml rumu,1-2 lžice kakaa na posypanie vrchného plátu\r\nčokoládova poleva:150 g čokolády, 250 g cukru, 150 ml vody \r\nsahaca

POSTUP PRÍPRAVY

racept mam z netu, robila som uz vela krat a vzdy mal velky uspech, v chladnicke by mal vydrzat tyzden, ale u nas bolo maximum 4 dnie
v original recepte bolo pisane hotove korpusy, tak som robila, klasiku, moje piskotove cesto


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

korpus, 5vajec, 280 g cukru, vanilkovy cukor, 350g hl. muky, kypriaci prasok, 2 dcl horucej vody(prevarenej),2dcl oleja slahame zltky s cukrom do peny
postupne pridavame po malych mnozstvach vodu( trva to cca 10 min.)
do vyslahaneho pridame olej, dalej uz neslahat, primiesame metlickou muku s PDP
jemne zaslahat sneh z bielkov
nechcelo sa mi robit 3 korpusy, tak som cesto rozdelila na 2 casti, do jednej som pridala zomlete orechy cca 50g a do druhej 2-3 pl kakaa
uvarime sirup a nechame vychladnut
mlieko ,vanilku, cukor a citronovu koru dame prihrievat, opatrne aby sa to nezrazilo, ja som pouzila susenu koru cca 1 KL, ak pouzijete koru treba ju po vychladnuti vybrat, do vychladnuteho pridat zltka a mukua znovu dat varit, kasu nechat vychladnut
korpusy som rozrezala na 3, korpus sa poleje sirupom, potrie van, kremom, posypat nahrubo posekanymi orechmi a hrozienkami namocenymi v rume, postupne vrstvime a prekladame orechovy a kakaovy korpus, vrchnu vrstvu iba posypeme kakaom. ja som to davala do misy, ale moze sa dat len na alobal a zabalit, nechat v chladnicke aspon 12 hodin
x
polievkovou lyzicou vykrajujeme halusky, ktore podavame poliate cokoladovou polevou( zabudla som fotit, ta moja je velmi riedka, robila som ju velmi rychlo a len od oka, ked ju urobite podla receptu, vyzera uplne inak) a slahackou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Minitorta :o) | Somloi haluska | torzo >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Slávka S. (drac1ca1) ID 105526 (21.3.2010, 12:04)
Zbožňujem tento dezert, skúsim ho doma spraviť aspoň ušetrím peniažky :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu