. .. .. .. .. .. .
. .

Tajomstvo talianskeho rizota - RECEPT 25285

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 16804 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Tajomstvo talianskeho rizota


[ recept č. 25285 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

ryža - cca 2 hrnčeky, 1/2 nakrájanej cibule, 2 PL olivového oleja, provensálske bylinky / korenie /, 150g špenátových listov, 150g syra Padano alebo ementálu, 2strúčiky cesnaku,1l uvareného hubového alebo zeleninového bujonu, soľ, 1/2 syra v črievku -Bambino ale môže byť, aký kto má rád , 1PL masla, dávka trpezlivosti

POSTUP PRÍPRAVY

Takže na olivovom oleji si speníme cibuľku, pridáme ryžu neopláchnutú len prebratú / aby sa z nej pri dusení uvoľnili škrobové látky/, a opražíme, po chvíľke podlievame bujonom a stále miešame, miešame, až je ryža al dente, pridáme črievkový syr, bylinky, soľ a opäť miešame, pridáme nastrúhaný syr - 2/3 dávky a maslo, miešame, až je ryža mäkká. Odstavíme, necháme pod pokrývkou, zatiaľ si na olivovom oleji osmahneme nakrájaný špenát, pridáme nakrájaný cesnak, pridáme štipku soli, zmiešame s ryžou a opäť necháme pod pokrývkou. Podávame posypané syrom. Recept varila v relácii Tajomstvo mojej kuchyne Kamila Magálová, veru dobre bolo. Len ona tam nedávala tuším ani cibuľku ani Bambino, ale receptu to neuškodilo. Ja som ku tomu robila cviklový šalátik a musím sa sama pochváliť chutilo i ostatným členom rodiny. Prajem dobrú chuť aj vám a nech vás neodradí nekonečné miešanie, výsledok je fajný.
<< ◄ Jednoduchá avokádová nátierka ► | Tajomstvo talianskeho rizota | Oblozené misy. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (28.5.2013, 18:15)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (31.3.2010, 15:50)
hmmmm, Marie - páči sa mi tento Tvoj receptík (Y) (Y) (Y) - určite niekedy vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marie K. (marie333) ID 16804 (1.4.2010, 8:40)
Ďakujeeeem :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu