končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINY[ recept č. 26021 zo dňa 18.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 200g semoliny, 100g trstinového cukru, 100g hladkej múky, 28g strúhaných mandlí, 1ČL prášku na pečenie, 50g roztopeného masla, 150ml mlieka. Na ozdobu: cca 50g sparených mandlí Sirup: 150g čistého medu, 100ml vody, 2PL vody z kvetov pomaranča. Na podávanie: silný marocký mätový čaj POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame semolinu, cukor, múku, mleté mandle a prášok na pečenie. Pomaly vlejeme roztopené maslo a potom za neustáleho miešania postupne pridávame mlieko. Treba riadne miešať,až kým nebudeme mať pevnú, ale tvarovateľnú zmes. Do vymasteného štvorcového plechu zmes vložíme a zarovnáme povrch, aby bola všade rovnaká hrúbka. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20-30 minút /záleží na rúre/, až kým povrch nie je zlatý. Pri dlhšom pečení získate chrumkavejší koláč, ale pozor, aby ste ho veľmi nevysušili :-)))) Na sirup zmiešame med a vodu v malom hrnci a privedieme do varu, chvíľku povaríme, pridáme pomarančovú vodu a postavíme nabok. Keď koláčik vychladne ozdobíme ho mandľami a zalejeme pripraveným sirupom. Vrátime do rúry na 5 minút. Necháme ho vychladnúť a nakrájame na štvorce. Podávame so silným marockým mätovým čajom. Dobrú chuť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (18.4.2010, 21:19) | |
Koláčik vyzerá výborne , aj by som ho skúsila, ale čo je to tá semolina...? . A kde zoženiem vodu z pomarančových kvetov? | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 19.4.2010, 19:24) | ||
Darinka semolina je zo pšenice a je taká hrubá ako krupica. Ja som si vodu z pomarančových kvetov doniesla z Maroka, ale je dostať v orient obchodíkoch. V marockej kuchyni sa veľmi často používa a má svoju charakteristickú príchuť. Keby som ju nemala nahradila by som citrónovou, alebo pomarančovou šťavou ale nie je to tá chuť (((( | ||
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta B. (nicollca) ID 142888 (18.4.2010, 20:13) | |
Jeeeej! Moj byvaly priatel je povodom z Maroka a tieto kolaciky patria z ich tradicnych k mojim naoblubenejsim!!!! Mnaaam! Velmi sa tesim, ze mam konecne recept, lebo od chlapa vytiahnut recept na kolac...a navyse ked aj vedel nejake tie suroviny, tak sa mu tazko prekladalo z arabstiny...ako napriklad semolina alebo pomarancova voda... | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.4.2010, 22:19) | ||
Nikoletka, ja som sa v Maroku zamilovala do ich kuchyne koláčiky a hlavne k čaju su geniálne. Doniesla som si veľa receptov, ktoré som si "vyžobrala". A chcem sa tam vrátiť na kurz pečenia typických marockých sladkostí | ||
ODPOVEDAŤ |