. .. .. .. .. .. .
. .

Sviatočná bábovka s nutelou - RECEPT 26452

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Sviatočná bábovka s nutelou


[ recept č. 26452 zo dňa  ]


Sviatočná bábovka s nutelou


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 250 g jemného kryštálového cukru, 5 vajec, štipku soli, 500 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 1 lyžicu pomarančového alebo vajcového likéru, 200 g nutelly, práškový cukor na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, cukor a vajcia šľaháme, až vznikne hustý, hladký a napenený krém. Múku preosejeme, zmiešame zo soľou, práškom do pečiva a striedavo spolu s mliekom pridávame za stáleho miešania do vyšľahanej zmesi. Časť cesta odoberieme /trochu menej ako polovicu/ a vymiešame s nutellou, do svetlého cesta pridáme likér. Veľkú bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme polohrubou múkou a nalejeme do nej svetlé cesto. Pridáme tmavé cesto a zľahka, špirálovito pomiešame, aby sa vytvorila vzorka. Vložíme do predhriatej rúry a pri miernejšej teplote pečieme 60 minút /keď zapichneme do bábovky drevenú špajdľu a zostane čistá, môžeme ju vybrať – už je prepečená aj zvnútra./
Dobrá rada: Časť mlieka môžeme nahradiť aj šľahačkou, namiesto nutelly môžeme dať kakao a trochu rumu /pre deti rum nie!/ alebo kúsky orieškového nugátu.
<< Voňavá vianočka | Sviatočná bábovka s nutelou | Brokolicové placky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava D. (dolphina) ID 18211 (21.5.2010, 11:53)
Katy priznám sa, nemám rada babovku, lebo mi pride taka suchá (H) Ale ked som videla tento recept s vajcovým konakom a nutelou :-p Brutálna kombinácia (Y) Určite vyskúšam! (hello)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.4.2010, 18:43)
Tá nutela a likér znie výborne. ... 500 g múky - to je na veľkú formu. už zo skúsenosti viem, že za 60 min sa mi neupečie. Tebe ten čas vystačil?
Nabudúce vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.5.2010, 13:10)
Áno, uhádla si, je to skôr na takú väčšiu formu. Povedala by som, že je to taký rodinný recept, pochutná si celá rodina a možno ešte aj pre suseda ostane. Veľa záleží aj na tom aký typ trúby máš a nakoľko stupňov ju dáš predhriať, ja dávam väčšinou na 220 stupňov. Už sa mi viac krát stalo, že bola bábovka hotová dokonca o 10 min skôr, ale to bude možno tým, že moja trúba pečie jako ďábel, z vrchu aj zo spodu zároveň ,-) Však, keď do nej špajglou šťuchneš, sama zistíš. Bábovku daj do strednej časti rúry, aby sa upiekla pekne rovnomerne, a cesto nelej až po samý vrch formy, nechaj nejakú rezervu, aby mohla bábovečka narásť.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu