. .. .. .. .. .. .
. .

Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom - RECEPT 26487

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 135731 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom


[ recept č. 26487 zo dňa  ]


Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom


POTREBNÉ PRÍSADY

Na puding: 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 500 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, mletá škorica, 120 g čokolády na varenie Na sirup: 100 g hnedého trstinového cukru, kúsok čerstvého zázvoru, 2 citróny, čerstvá mäta, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám doma na vystrihnutom útržku z nejakých novín, nalepený vo svojom zošite s receptami. NEviem či je tento puding naozaj mexický, možno sa tak volá len kvôli čokoláde a škorici, ale to nič nemení na tom, že je to najgeniálnejší puding aký som kedy jedla!
Postup nižšie


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

čokoládu si nasekáme na väčšie kúsky. Pudingový prášok rozmiešame v mlieku a dáme variť podľa návodu na obale. Ochutíme cukrom a škoricou. Do hotového, ešte horúceho pudingu vsypeme čokoládu a zľahka premiešame. NAlejeme do pripravených, studenou vodou vypláchnutých misiek alebo formičiek a dáme vychladnúť.
Puding je úžasný aj samostatný, ale pikantno-svieži zázvorovo-mätový sirup sa k nemu neskutočne hodí. Sirup si pripravíme takto: Hnedý trstinový cukor dáme variť s 2 dl vody a s postrúhaným, alebo nadrobno nasekaným kúskom zázvoru. Varíme, kým nám nevznikne hustý sirup, ktorý ochutíme citrónovou šťavou a nasekanou čerstvou mätou. Studený puding vyklopíme na tanierik a prelejeme pripraveným, vychladnutým sirupom. Ozdobíme kúskom mäty. Tip: Ak chceme, aby nám puding po vyklopení lepšie držal tvar, pridáme do uvareného pudingu rozpustenú želatínu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Dracik poziarnik | Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom | K narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (1.5.2010, 20:10)
vyzerá to zaujímavo (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.5.2010, 13:32)
juuj,aka laskotinka tu na mna pozera (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)urcite niekedy vyskusam (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (1.5.2010, 10:36)
toto by som veru chcela ochutnať (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),určite je to veľká mňamka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 8:25)
Andrejka, musí to byť geniálne (Y) ten sirup má ingrediencie, ktoré sa k sebe hodia, a dá sa využiť aj pri iných"dielkach" tento recept určite stojí za vyskúšanie (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (2.5.2010, 13:38)
KAtka, urcite vyskusaj, ten puding je naozaj genialny a najmä v spojeni s tym sirupom. Mas pravdu, sirup sa da pouzit aj inde, ja milujem mätu aj zazvor (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.5.2010, 13:59)
Ja na zázvor nedám dopustiť ,-) a mäta je tiež fantastická bylinka (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu