. .. .. .. .. .. .
. .

Kivi rezy - RECEPT 26761

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45492 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Kivi rezy


[ recept č. 26761 zo dňa  ]


Kivi rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík mám z knihy Pečieme s Teleránom. Toto je už druhý koláčik čo som z knihy piekla a zatiaľ oba boli výborné. 4 vajcia 200 g práškového cukru 200 g polohrubej múky 1/2 kypriaceho prášku 6 PL horúcej vody (ja som dala trošku viac) 1 smotana na šľahanie 1 kyslá smotana 1 vanilínový cukor 1 stužovač šľahačky 2 číre tortové želé v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame spolu s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom, vodu a nakoniec zľahka zamiešame sneh ušlahaný z bielkov. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Ja som piekla pri 180 cca 20 minút. Cesto necháme ochladnúť. Zo smotany, stužovača a vanilínového cukru ušľaháme šľahačku a jemne do nej vmiešame kyslú smotanu. Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto. Kivi ošúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme. Nakoniec si podľa návodu pripravíme číru želatínu. Necháme ju ochladnúť a ešte teplú vylejeme na koláč. Dáme do chladničky stuhnúť.
Tento koláčik je skvelý na toto obdobie keďže je osviežujúci. Namiesto kivi môžeme použiť aj iné ovocie.
<< Punčové minikocky z orezkov | Kivi rezy | Narcisy č.2 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (8.5.2010, 21:32)
Aj u nas je tento kolacik velmi oblubeny, idealny ako letne osviezenie (Y).
Ja davam tiez viac smotany, aj 2-3 a zelatinu robim z 1 sumienky v prasku + 1 zlaty klas + cukor podla chuti (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (ivuskap) ID 45492, mimibazar.sk/ivuskap (9.5.2010, 9:10)
Aj ja robievam niekedy zo zlateho klasu ale davam namiesto sumienky dzus v prasku PIMA. Skusali sme aj s Tangom ale to bol hnus.
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (8.5.2010, 20:14)
Aj ja ho robievam, ale už len s mandarínkami, tie mám doma vždy a kyslé smotany dávam tri, tej plnky je potom viac, čo máme veľmi radi. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (ivuskap) ID 45492, mimibazar.sk/ivuskap (8.5.2010, 20:18)
Nabudúce skúsim aj ja mandarinky :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu