. .. .. .. .. .. .
. .

Ako pripravujete dusenú ryžu???? - RECEPT 2715

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 3728 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Ako pripravujete dusenú ryžu????


[ recept č. 2715 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Mamičky ako pripravujete dusenú ryžu...lebo to je asi jediná vec, ktorú sa asi nikdy nenaučím robiť :-(((((((( Máme síce "ricecooker" ale ja milujem tú klasickú okrúlu dusenú ryžu, len sa mi nikdy nepodarí...ako ju pripravujete??? ďakujem za rady :-)
<< Pečeňová pomazánka | Ako pripravujete dusenú ryžu???? | Kapustníky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Žaneta O. (zanetkao) ID 214137 (29.10.2015, 19:41)
v RYŽOVARE :-)
- pred dvoma rokmi som kupila mame pod stromcek a pochvaluje si
ODPOVEDAŤ
Ingrid Š. (INNA) ID 25849 (29.10.2015, 13:35)
Ahojte, pamatam si ked som robila len ryzu sáčkovú, lebo sa mi ryža bud prihorela, alebo nebola dorobená (smich). Už roky robím podľa osvedčeného receptu a je vynikajúca a jednoduchá. Najčastejšie robím ryžu Bask guľatozrnnú.

Postup: na hlbšiu panvicu (aby bola k nej pokrievka) si dám trošku kvapiek oleja, medzitým si umyjem ryžu 1 plný pohár a dám zovrieť vodu do rýchlovarnej kanvice. Ryžu dám na panvicu a pridám necelé 2 poháre tej zovretej vody, pridám 1 lyžičku soli, zamiešam a dám pokrievku. O chvíľu začne voda vrieť, nastavím si časovať 5-6minúť. Následne ryžu odstavím a prikryjem celú panvicu uterákom (zabalím) a nechám 30 min. odstáť.
Ryža je naozaj vynikajúca! (jidlo)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.11.2011, 11:28)
Ja som trapka, nevšimla som si, že už som sem kedysi písala o tej ryži a dnes som sem napísala znova... :-) tak sa ospravedlňujem ... som to už dala preč... :-D
A už ti teda funguje varenie ryže? (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (broskynka) ID 8484 (30.11.2011, 10:36)
Pozri tu:
Už som skúšala všeličo, ale toto je najlepšie.
http://vesely.blog.sme.sk/c/257365/Recept-na-dobru-ryzu.html
ODPOVEDAŤ
Veronika Z. (Nika-sv) ID 120255 (30.11.2011, 10:23)
tak toľko návodov, ani neviem ktorý si mám vybrať ,-)
pekne ďakujem (Y)
ale píše jej polovička :P
ODPOVEDAŤ
Tatiana C. (cimrova) ID 98284 (27.10.2010, 14:51)
ja robim ryzu uz dlho a muzickovi velmi chuti :))) na salku ryze davam salku a pol vody. Ryzu poprazim na oleji, pridam 3 lyzicky vegety, premiesam az kym nezacne ryza trosku vrzgat, potom supnem vodicku zamiesam a dam pokrievku. Plamen stisim na najnizsie. ked zacne vriet voda, tak ryzu premiesam a opat zakryjem, voda sa po case odpari, a ked sa zacnu robit jamky v ryze tak vypnem plamen a ryzu neotvaram, po cca 10-15 min. mozte konzumovat, je superna, mnam :))
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jarjanulka) ID 169198 (22.10.2010, 19:24)
Mňa naučila robiť výbornú ryžu svokra: na 1kg ryže ide 1,5 l vody. Ryžu klasiky premyjem v studenej vode, opražím na oleji, potom ju zalejem vodou, osolím, okorením a keď začne vrieť šupnem ju na 20 minút do horúcej trúby v odkrytom hrnci. Ryža je veľmi chutná, nerozvarená, neprihorená (Y)
ODPOVEDAŤ
Hedviga T. (heda3) ID 36881 (22.10.2010, 17:31)
1a pol hrnčeka ryže, neumývať, dať na olej, opražiť do zlatista. Počkať kým vychladne, zaliať 3 hrnčekmi vody, pridať 3 čajové lyžičky vegety, prikryť pokrievkou a na rozohriatej platni-tá platňa je dôležitá aby sa ryža nepripiekla /veľký plynový horák, stiahnutý na minimum/ dusiť 30-35min.

2.verzia
1 a pol hrnčeka ryže dobre premyť, zaliať studenou vodou, pridať zeleninový bujon, priviesť k varu a variť ako cestoviny, kým sa neuvarí. Často miešať aby neprihorela. Po uvarení scedíť a nechať v sitku odkvapkať.

Dúfam, že som trošku pomohla. Pekný deň, Heda :-)
ODPOVEDAŤ
Kristina G. (kuko0211) ID 117721 (22.10.2010, 17:02)
dievcata mne sa tiez este ryza nepodarila a neviem co robim zle a pozeram ze tych receptov je tu naozaj dost a su rozdielne....no musim par vyskusat,mozno aj vsetky a potom dam vediet ktory sa mi lubil najviac a podaril (clamp) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (4.10.2010, 15:45)
Ahoj Erika, u nás sa robí ryža v tlakovom hrnci-kuchte. Na oleji spením cibuľku , ryžu zatiaľ prepláchnem na sitku, potom dám na tú cibuľku a zalejem 1,5násobkom vody(väčšinou dávam 3dcl ryže a 4,5dcl horúcej vody)
Ochutím vegetou, soľou, 1klinčekom, zavriem a odkedy začne ventil syčať, tak na 7 minút nastavím minútku a stíšim plameň na minimum. Hotovo! ^o)
ODPOVEDAŤ
Gabriela S. (cajka01) ID 69802 (6.7.2009, 20:34)
ahoojte, ja ju robim takto - premytu a preschnutu ryzu dam do hrnca-2 hrnceky, kde uz mam naliaty trosku olej a prazim - trosku do hneda, medzitym mi zovrie v konvici voda... a ked uz je taka trosku oprazena ryza, stiahnem hrniec z plynu a do ryzi nalejem 4 hrnceky vody /1hrcek ryze-2hrnceky vody/-opatrne- aby ste sa neobarili!, s tym ze v jednom hrnceku vody som si nechala rozpustit hocjaky bujon... a premiesam a necham chvilku prevriet, stiahnem na slaby plyn a asi 12 minut necham este dusit pod pokrievkou, okorenim sol, peper a vegeta a po tych 12tich minutach - uz vidno ze ryza napucala a voda sa pomaly vsetka stratila pod ryzu - este jednu vecsiu cibulu si rozkrojim a dam do tej ryze/2 polovicky cibule/ a vypnem plyn a prikryte necham tak na sporaku a hotovo.... a uz si chystam k obedu nejake mesko, a kym pojdem servirovat ryza sama dojde a je akurat na jedenie - nie 'vriaca' :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (pastuska1) ID 74133 (4.10.2010, 15:39)
super recept, ryza sa vydarila :) mnam :)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (29.6.2009, 23:10)
Ja nechcem písať ako pripravujem ryžu, len som milo prekvapená, koľko rád na prípravu ryže Erika B.B. dostala. :-$ :-$ :-$ Ktohovie, ktorý z návodov si nakoniec vybrala *-) *-) *-) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2009, 12:23)
Ja robievam dusenú ryžu tak, ako ma to naučila moja mamka. Do sitka dám potrebné množstvo ryže a pod tečúcou vodou ju poriadne popreplachujem, potom ju nechám v sitku odkvapkať. Zatiaľ dám restovať cibuľu do kastróla, ktorý mám na tej liatinovej platni. Do orestovanej dám odkvapkanú ryžu a trocha ju do sklovita opražím, stále to miešam. Potom ryžu zalejem vodou tak, aby bola hladina vody tak 2 cm nad povrchom ryže, osolím 1 čL soli, trocha vegety, zakryjem a keď začne vrieť, stíšim na minimum. Bude to len chvíľu ... nemám stopnuté, ale cca po 5 minútach premiešam, skúsim aká je. Keď je ešte nedokončená, taká tvrdkavá, vypnem to a kastról zabalím do utierky a odnesiem ju do postele :-D pod paplón (položím na drevenej doštičke) a nechám to tam. Úplne na to môžem zabudnúť, všímam si ju až pri servírovaní. Je krásne urobená, nerozvarená, chutná, mňam :-p
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (sysel) ID 107972 (12.8.2009, 21:44)
asi prvý recept, u ktorom dom čiatala ze ds ryzu pod paplon :-D super nápady tu publikujete dievčata (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (17.4.2008, 15:11)
:-$ Ahoj Erika moja ryza je takato - hrncek ryze dobre preplachnem ,potom ju dam na olej a poprazim,zalejem dvoma hrn. vody dam sol,vegetu alebo zeleninovy bujon,premiesam a do stredu ryze vlozim malu cibulku do ktorej napicham klinceky dookola a zakryjem.Dusim na malom ohni asi 15 -20 min.
ked je hotova dam 1 lyz.masla ,ryza je potom taka jemna a nadherne vonia. :-P :-P :-P Ja tu predvarenu tiez nemusim 8-| 8-| 8-| Ahoj
ODPOVEDAŤ
Daniela V. (danielle) ID 13528 (26.1.2008, 20:00)
Ja takisto oprazim na oleji cibulku, potom pridam ryzu, sol, korenie na ryzu VIBO, oprazim a nasledne pridam vodu - nieco menej ako 1,5 nasobok ryze. Prikryjem pokrievkou a necham dusit 20 minut, potom odstavim na vedlajsiu plotnicku, vobec neodkryvam, nemiesam, je fakt super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485, mimibazar.sk/allak (26.1.2008, 18:31)
Erika, vidím, že všetci máme svoj zaručený postup. Mne sa tiež nedarilo (6) ale teraz robím ryžu takto: Na troške oleja osmažím nakrájanú cibuľku a dám napr. 2 hrnčeky ryže a hneď zalejem 4 hrnčekmi vody + soľ a vegetu. Nezakrývam pokrievkou ale miešam až kým sa voda skoro všetka odparí. Prikryjem pokrievkou a dám hrniec s ryžou na doštičku, zakryjem utierkou a zabalím do deky (babičky dávali pod perinu) Urobím to aj napr. ráno keď idem s (X) k doktorke a keď prídeme na obed domov ryža je (zajic) a vôbec sa nelepí, je ešte teplá a samozrejme neprihorí ;-) Niekedy dám namiesto ryže cesnak a poriadne ho do ružova opečiem a vtedy je (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Alexandra R. (sasenka) ID 4403, mimibazar.sk/gubkasasa (18.1.2008, 13:40)
Erika, ja ju robím takto- prepláchnem poriadne vodou/ ja som čítala, že potom nelepí.../, na oleji opražím nadrobno cibuľku, pridám ryžu, za stáleho miešania ešte popražím, osolím a ochutím -ako kedy/ vegeta, alebo kari korenie a klinček, alebo bylinková vegeta.../, zalejem vodou, 1 cm nad ryžu a dusím cca 10 minút, zatiaľ sa mi vždy podarila :-$
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.6.2009, 12:00)
Ahoj Alexandra, ja mam tiez problem s ryzou, tak kukam rady, a vybrala som si tento tvoj postup, tak DUFAM ze sa mi konecne podari podla mojich predstav..hlavne aby nebola dolepna a rozvarena (H) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Evka V. (Vorievka) ID 23191 (12.12.2007, 10:30)
Ahoj Erika, ja robím ryžu v hlbokej teflónovej panvici a to takto: na oleji si rozpražím cibuľu nakrájanú nadrobno. Keď začne hnednúť, pridám umytú ryžu (preplachujem ju niekedy aj 4x, vždy tesne pred tým, ako ju dávam dusiť), opražím, pri tom miešam (mala by sa odpariť tá voda, v ktorej som ju preplachovala). Potom zalejem vodou - na jeden hrnček suchej ryže 1 3/4 hrnčeka vody, premiešam, osolím, pridám vegetu, niekedy trošku MČK, zakryjem a dusím 15-20 minút. Zvyknem premiešať každých 5 minút. Najradšej kupujem ryžu Prima Nákup. Robím ju takto už niekoľko rokov a veľmi nám chutí. (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (22.11.2007, 10:53)
Ahoj Erika. Ja pripravujem dusenú ryžu tak podobne ako Alexandra P. Tiež ju nepražím, nepremývam. Do hrnca dám trochu oleja, celú cibuľu a odmerám si množstvo ryže (1 hrnček ryže a 1 1/2 hrnčeka vody), nasypem ju na olej, posolím, zalejem odmeraným množstvom vody a dám zakryté variť, keď začne vrieť stíšim a varím do zmäknutia (ochutnám, či už je). Potom vypnem, po chvíľke vyberiem cibuľu a čo je dôležité, ryžu prehrabnem z ľ a h k a vidličkou čo má dva hroty. Znovu zakryjem a nechám odpočívať, kým ju nespapkáme.
Takúto ryžu robím, keď ju podávam k
mäsku bez šťavy. Keď mám mäsko so šťavou, tak robím ryžu suchšiu (presne ju uvarím tak ako rezance). Precedím ju cez sitko a podávam kým je teplá. (Y) (Y) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (12.12.2007, 12:53)
Aj ja varím tak isto a niekedy ešte pridám za hrsť mrazenej zeleniny a keď zovrie premiešam a dám na najmenší plameň odstopnem 18-20 min. a hotovo. (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Biši) ID 28240 (22.11.2007, 9:51)
Pripravujem ryžu tak, že ju opražím do biela na oleji a zalejem vodou a dusím 15 minúť bez odokrytia. Ale v poslednej dobe je ryža akási nedobrá, tak som si kúpila ryžu BASMATi a môžem povedať, že je to 100% chutná ryža, ktorú týmto, alebo akýmkoľvek spôsobom nepokazíte. Síce viac investujete ale spokojnosť je zaručená.
Biši
ODPOVEDAŤ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu