. .. .. .. .. .. .
. .

Pivný chlieb - RECEPT 28248

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 135731 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Pivný chlieb


[ recept č. 28248 zo dňa  ]


Pivný chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Večer si pripravíme kvások. Do misy dáme ražnú múku, pivo izbovej teploty a droždie. Dôkladne premiešame, prikryjeme plastovou fóliou a necháme cez noc kvasiť pri izbovej teplote. NA obrázku je odfotený pripravený kvások, fotený ráno.
Na druhý deň ráno vylejeme kvások do pekárničky. Pridáme k nemu cukor, soľ, vajíčko, rozpustené maslo a nastavíme program cesto - to v tom prípade, ak chceme chlieb piecť v normalnej rúre. Ak si chceme prácu uľahčiť, nastavíme si základný program. Keď už sú mokré prísady premiešané, prisypeme postupne pšeničnú múku. Na záver primiešame aj rascu a prípadne aj restovanú cibuľu. Ja som použila sušenú restovanú cibuľu. Cesto necháme vykysnúť. Hotové cesto si vyberieme na pracovnú plochu, prehnetieme ho a vytvarujeme z neho bochník. Bochník preložíme na plech s papierom, ktorý sme posýpali kukuričnou múkou.
Bochník priečne niekoľkokrát narežeme a necháme ešte 30 minút kysnúť na plechu. MEdzitým si rúru prehrejeme na 200 C. Do podkysnutého chlebíka "vmasírujeme" trošku kukuričnej múky. Vložíme do rúry a pečieme cca 25 minút, prípadne dovtedy, kým pri poklopkaní na spodnú stranu neznie duto.
Hotový upečený chlebík.
Detail na krajce chlebíka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tamarke k 2.rôčkom | Pivný chlieb | Hrášková polievka s mätou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:26)
Vyzerá veľmi chutne, ta cibuľka sa tam "napučí" nie je suchá,tiež pekavam chlebík ale cibulový som ešte neskúšala *-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (15.6.2010, 9:01)
Aďka, ja prvý krát počujem, že večer zarobiť kvasok a nechať do rána :-o, to ti nepretečie? Hm...Ražnú múku akú používaš, teda aká je to? Ja na svoj chlieb používam len špaldovú, strednú, polohrubú alebo hladkú *-). A kukuričná musí byť?
Dnes musím piecť chlebík, ale ak treba kvasok nechať cez noc kvasiť, tak tento tvoj určite skúsim v piatok (Y)

(hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (15.6.2010, 15:04)
matka, ražná múka alebo žitná, hladku... predava sa v polkilovom baleni, ja kupujem v Terne, ale mali by ju mat aj inde. Razna muka je dost specificka, ma zaujimavu chut, je tmavsia a chlieb upeceny z nej ma dlhsiu trvanlivost ako zo psenicnej.
A co sa tyka kvasku, nepretecie, neboj sa, ved kukni na fotke. Existuje viacero chlebov kde sa kvasok robi uz vecer, resp, aj pomaly cely den. Kukni si moj recept Pain Levain Bread a uvidis ,-) Je totiz rozdiel medzi kvaskom a medzi kysnutim cesta...Kvasok sa robi iba s trochou muky a s trochou drozdia.... nehrozi ze by to pretieklo :-)

A kukuricna nemusi byt ,-) ja som mala doma, tak som ju pouzila, ale v podstate staci obycajna hladka
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:29)
Adka pozri v kauflande aj tam majú dosť dobrý výber ale už sa začali snažiť aj v bille ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.6.2010, 8:44)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu