končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Smotanová citrónová zmrzlina[ recept č. 30141 zo dňa 4.8.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY stava a kora z 3 vacsich citronov, pohar mlieka, 4 zltky, 3/4 pohara krystal. cukru, 2 pohare slahackovej smotany (1 pohar=1 kelimok od smotany),stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Citrony poriadne umyjema a nastruhame koru (ked sa bojite chemie, kupte biocitrony a keby ze neverite ani tym, kupte susenu koru v obchode alebo ju vobec nedavajte), vytlacime stavu a primiesame cukor a stipku soli. V chladnicke nechame postat aj par hodin, kym sa poriadne nevychladi, obcas premiesame,aby sa cukor roztopil. Teraz prichadza ta najtazsia cast: zohrejeme mlieko a vmiesame ho do zltkov, dobre rozmiesame a vratime do hrnca. Varime pomaly, za staleho miesania, NESMIE ZOVRIET, lebo sa vajicko zhrudkovatie a budete mat z neho "syr". Ohen treba vypnut,ked zacne masa hustnut a kozmickou rychlostou precedit cez sitko a schladit vo vodnom kupeli. Masu nechame v chladnicke poriadne vychladnut. Potom ju zamiesame so slahackovymi smotanami (nevyslahanymi) a citronovym "sirupom". Poriadne premiesame a dame mrazit. Kto nema zmrzlinovac, musi zmrzlinu pocas mrazenia niekolkokrat premiesat (preslahat). Kludne mozete vyskusat aj s hocijakym ovocnym pyre, ta smotanova chut je uplne uzasna. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.8.2010, 16:15) | |
Mňamky, ty nezbeda citrónovú milujem...aj jahodovú, malinovú, ananásovú...všetky ovocné užrala by som sa nimi k smrti. Teda ten tvoj muž má ale zvodkyňu Nuž práve si ma zviedla na myšlienku vyskúšať tvoju zmrzkku Janík, na tom spodnom obr. je to, čo nemá byť? tá hrudka? škoda, že nemám zmrzlinátor ale budem sa snažiť strašne rýchlo cediť, ako to radíš Sa na to hrozne |
|
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.8.2010, 17:09) | ||
to som rada,ze si sa nechala namotat hej,to dole je produkt z nepodareneho zltkovo-mliecneho kremu no co, ucime sa na vlastnych chybach a dobra hrudka nikdy nie je zla,takze pohoda. akurat muz musel utekat do obchodu na vajicka,lebo som uz nemala doma dost. hlavne to netreba varit v tych superkvalitnych hrncoch,kde sa teplota drzi este pol hodinu,lebo to je fest tazko odhadnut, kedy odstavit,aby este doslo a bolo to tak akurat. ale v obycajnom hrnci je to pohodka, len treba striehnut ako ostriez. tak dufam,ze sa vydari a ze bude chutit. ked mas nanukove formicky, kludne sprav ako nanuky |
||
ODPOVEDAŤ |