. .. .. .. .. .. .
. .

Hubový boršč - RECEPT 31881

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HUBY

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Hubový boršč


[ recept č. 31881 zo dňa  ]


Hubový boršč


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 100g prerastenej slaninky, 1 veľká cibuľa, 5 zemiakov, 1 väčšia mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, cca 2 hrste sušených húb, aké máme, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, cca 1kg kyslej kapusty (kto nemá rád, môže uvariť z hlávkovej, tým pádom sa to všetko uvarí v jednom hrnci), cca 150g uvarenej červenej repy alias cvikle, 1 čili paprička, môže byť sušená, soľ, solčanka, drvená rasca, olej - môže byť aj domáca bravčová masť, stačí trošku, kyslá smotana, v pôvodnom recepte boli aj 3 PL kečupu (alebo rajčinového pretlaku), ja som nemala, takže až nabudúce, ak nezabudnem.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som objavila v najnovšom čísle časopisu Pošli recept a nedal mi spať, kým som ho s menšími úpravami neuvarila a neľutujem, je fantastický a dúfam, že sa pani Boženka nebude hnevať, keď ho tu uverejním, pretože by bola škoda nepodeliť so oň s Vami. Varila som ho u maminy, ktorá mi asistovala a degustovala, fotky nie sú najlepšie, pretože som fotila večer pri umelom osvetlení.
Postup viď nižšie...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Sušené huby zalejeme vriacou vodou, kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky a dáme variť zvlášť.
Uvaríme si aj cvikľu, ale môže sa dať aj sterilizovaná, tým pádom tento krok odpadá.
Slaninku si vyškvaríme, pridáme trošku oleja alebo masti, pokrájanú cibuľu a osmažíme.
Potom pridáme na hrubo postrúhanú zeleninu a scedené sušené huby, trošku popražíme a zalejeme vriacou vodou...
...pridáme pokrájané zemiaky, soľ, solčanku, čili papričku a rascu, varíme do mäkka.
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme uvarenú kapustu a sterilizované šampiňóny, podľa potreby prilejeme vriacu vodu, nie veľa, tak akurát a necháme povariť.
V tejto fáze sme už nevydržali a degustovali a degustovali, mňam...
Už stačí len pridať postrúhanú cvikľu a nechať troška povariť, kto chce môže zahustiť aj s múkou, ale nám sa nežiadalo, dochutíme, ak treba...
... a na tanieri podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Dnes som ho varila doma, dala som aj krájané rajčiny v konzerve a nakoniec do celého šľahačkovú smotanu a namiesto sterilizovaných šampiňónov čerstvé bedle, ktorých som sa potrebovala zbaviť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< gitara na menininy | Hubový boršč | výborná vajíčková nátierka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.11.2010, 6:25)
boršče milujem (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.11.2010, 21:42)
Ja tie mäsové nemusím, ale tento mi chutil veľmi... (L) (L) (L) (K)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.11.2010, 21:47)
Ja veru aj mäsový a môj (cinky)vie uvariť parádny,musím ho už nahovoriť,dlho nebol ,-) ,-) ,-) (F) (F) (K)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (25.9.2010, 23:12)
jééééééééééééééžiš, ja som vedela, že zas tu bude niečo dobré hubové...zas slintám, Dari, nenič ma .... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.10.2010, 18:58)
Si podarená, uvarím a pošlem Ti, čo ty na to? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (21.10.2010, 21:50)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) móóóóóžeš ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.9.2010, 18:45)
Darinka... Ty vieš ako na mňa... boršč milujem a huby - veď vieš :-$
Prudko jedlá papanica... hneď by som si dala za tanier, aj za dva (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (22.9.2010, 18:49)
Keď som ho varila, hneď som na Teba myslela a na lievik trúbkovitý, určite ho tam nabudúce vyskúšam, len som ho u maminy nemala... :-) ..dnes som ho uvarila doma chlapom, tak uvidím, aké budú reakcie, lebo klasický boršč u nás nešiel... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.9.2010, 16:36)
Sama som zvedavá... daj určite vedieť čo na to Tvoji chlapi... tie moje paskudy tiež klasický boršč nemusia... tak hádam, keď bude chutiť tým Tvojim, opáčim ho zrobiť aj ja pre mojich (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.9.2010, 17:27)
Zatiaľ jedol len (cinky) , chutil mu, Martin ešte dojedal zo včera a ostatných nemám doma, ale Tomášovi by určite chutil, on má také chute ako ja... :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (22.9.2010, 10:43)
copy paste - pridat k oblubenym, Darinka, (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (22.9.2010, 18:42)
A už len navariť, Zuzka, tak nech sa podarí a chutí tak ako nám! (L) (radost) (radost) (radost) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (21.9.2010, 18:18)
:-o (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) |:o) (L) tak Darinka, toto raz zase budeme praskat vo svikoch - gulas na kazdy sposob je uuuuzasna lahodka a u teba teda tusim dvojnasobne |:o) (Y) (clamp) (zajic) toto zaradujem do poradovnika, nech uz mam tie slubene dubakyyyy 8o| ,-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.9.2010, 20:37)
Som veľmi rada, Dáška, že Ťa zaujal, je to fakt pochúťka, zajtra ho uvarím doma, som zvedavá, čo naň povedia chlapi. Huby môžeš dať akékoľvek, ale s dubákmi to už bude iná káva teda boršč, chcela som napísať.. ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (21.9.2010, 16:59)
Darinka, ukladám, veľmi sa mi to pozdáva
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.9.2010, 17:03)
Ivanka, som zvedavá, čo naň povieš, my sa ho nemôžeme dojesť, strašne nám chutil, a to ja mäsový klasický boršč nemusím, ale s tými hubami, to je už o niečom inom. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (21.9.2010, 16:53)
:-)no to vyzera velmi dobre Darinka,dokonca by sa to dalo pouzit ako vianocna kapustnica (clamp) (clamp)sak to je tusim aj slavnostnejsie (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.9.2010, 16:56)
Ja som si dnes aj obed zrušila, pretože som si ho doniesla do roboty a dnes bol ešte lepší. Určite by sa dal uvariť aj na Vianoce, len ja varím kapustnicu podľa mojej babky, inú a tento boršč im budem musieť navariť aj doma, či im bude chutiť, lebo som ho domov nedoniesla, musím uvariť cez víkend druhý... :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 16:49)
prečooo kyslá kapusta 8o| 8o| - ale veď OK ,-) ,-) ,-) ja to beriem, moj manžel by si určite na tom zgustol (pl) (pl) (pl) to ja len doma odmietam variť z kyslej kapusty (H) (H) chi - neber to osobne Darinka .. inak vyzerá super (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.9.2010, 16:51)
Veď môžeš uvariť aj z hlávkovej, špeciálne pre Teba som to tam napísala... :-) :-) :-) ...alebo smotanu môžeš dať do celého boršču, nielen na koniec...veď ja to beriem, ani mne všetko nechutí... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 18:12)
vidííííš (I) (I) no jasne, tak to zjem :) :) super nápad - s tou smotanou, keď by som ju tam dala normálka (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu