. .. .. .. .. .. .
. .

Ľadové bonbóny ***** - RECEPT 3395

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Ľadové bonbóny *****


[ recept č. 3395 zo dňa  ]


Ľadové bonbóny *****


POTREBNÉ PRÍSADY

zmes orechov - napríklad za hrsť mandlí, orechov, lieskovcov * zmes sušeného ovocia - napríklad marhule, datle, figy... - voľte skôr mäkké sušené ovocie, nie ananás, banán... * 2 čokolády Ledové kaštany * čokoláda na varenie - asi 100 g * biela poleva na vrch bonbónov - použila som kupovanú polevu v tvare mincí

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tieto bonbóny sú naozaj vynikajúce! Vhodné aj ako milý sladký darček.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. SUšené ovocie nakrájajte na drobné kúsky,
2. a sparte ho horúcou vodou. Nechajte odstáť asi 20 minút a zlejte.
3. Nasekajte orechy,
4. a nasucho ich opražte na horúcej panvici.
5. Nachystajte si papierové košíčky - najideálnejšie by bolo, keby ste použili úplne najmenšie košíčky.
6. V miske nad parou rozpustite dve čokolády Ledové kaštany, do toho vmiešajte čokoládu na varenie, miešajte, pokiaľ sa nerozptopí a obe čokolády zmiešajte. Nepridávajte žiaden tuk - bol by to hriech!
7. Do košíčkov porozdeľujte zmes ovocia,
8. .. na to dajte po lyžičke zmes opražených orechov,
9. a zalejte čokoládou. Dajte trocha stuhnúť do chladničky.
10. Keď bude trocha tuhšia, na vrch vtlačte jednu mincu bielej polevy a dajte úplne stuhnúť do chladničky.
11. Keď budú bonbóny stuhnuté, odstráňte papierové košíčky.
12. Bonbóny sú vynikajúce a budú lahodiť aj oku, ak z nich urobíte hotovú bonboniéru :-), zabaľte ich do zlatého alobalu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Slané syrové chuťovky | Ľadové bonbóny ***** | Marokánky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marika S. (finka) ID 64179 (11.12.2010, 12:13)
Práve idem na ne ^o) ^o) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.1.2009, 13:43)
Marcelka, robila som ich. Veľmi nám chutili. (Y) (Y) (Y) Určite spravím aj nabudúce. (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (28.12.2007, 19:42)
Dooosť dobré!!!!!!!!!!!!! (Y) Určite urobím na Silvestra. |:o) :-) (zajic)
Teším sa na ďalšie výborné receptíky. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (28.12.2007, 16:17)
mnam, toto vyzera fantasticky...som si ani nevsimla v obchodoch, ze dostat takuto bielu polevu
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 16:27)
Martinka, jedná sa o váženú čokoládu v kelímkoch, dostať ju v Bille v chladiacich pultoch, chuťovo je to stužený tuk s cukrom a sušeným mliekom - ale chuťovo je veľmi dobrá a na koláče ako stvorená, papa (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (upravené 28.12.2007, 17:22)
Marcelka, ked das dole ten papierovy kosicek, nerozpadne sa ti ten spodok - myslim to susene ovocie a oriesky... lebo ja som robila podla tvojho receptu "suhajdy" s karamelom a asi som tam toho karamelu dala vela lebo ked z toho davas dole ten papierovy kosicek tak ten karamel vyteka do vsetkych stran :-(
ODPOVEDAŤ
Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (23.1.2009, 13:03)
Robila som ich na Vianoce - veľmi som sa na ne tešila ale po odstránení papierika mi ten spodok odpadával :-(, neboli aj napriek tomu zlé, ale čakala som viac.
ODPOVEDAŤ
Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (23.1.2009, 13:04)
či som mala dať najskôr trošku čokolády???
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 16:30)
Emília, tu sa nemá čo roztiecť, čokoláda s ľadovými gaštanmi úplne stuhnú. Šuhajdy s karamelom som ešte nerobila... teda aspoň si nespomínam. Nevieš, o ktorý recept sa jedná?
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 17:20)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=745
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 17:24)
Emi, už si spomínam... nepoznám to pod názvom Šuhajdy. Neviem, prečo sa Ti roztekali, u mňa boli tuhé... *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 17:33)
no cokolada bola tuha... ale asi som jej dala na spodok malo lebo mi po bokoch vytekal ten karamel alebo som davala vela karamelu... neviem si to inak vysvetlit...

tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3247 tam baby davali do tej cokolady aj tuk ale ja som ich robila tak ako ty bez toho tuku
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 17:41)
skús variť salko tri hodiny, určite stuhne viac. *-)
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (28.12.2007, 15:30)
No tak Marcelka ja nemam slov (clamp).
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 15:39)
Juj, Katka, ďakujem, slov by si nemala, keby si ochutnala :-) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu