. .. .. .. .. .. .
. .

CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK - RECEPT 33985

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 26305 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK


[ recept č. 33985 zo dňa  ]


CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK


POTREBNÉ PRÍSADY

100g pšeničných klíčkov, môžete´premiešať aj s otrubami, 100g pšeničných vločiek, 100 gramov vlašských orechov /tentokrát som dala mandle/, 50g slnečnicových semiačok, 50g tekvicových semiačok, 50 g sezamových semiačok, 50g ľanových, 250g pšeničného bulguru-alebo rozsekanej pšenice, 1ČL sóda bikarbóna, 1ČL morskej soli, 1 veľké vajíčko, 2PL medu, 500ml bieleho natur jogurtu /nie nízkotučného, ale poctivého /. Ingrediencie vyjdú na 900g bochník.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je starý nemecký recept,vytvára krásnu štruktúru svojim zložením.
Je vhodný len tak s maslom, medom, syrom a olivami, ale bo k šalátu.
Môžete použiť aj píniové oriešky, väčšie orechy akovlašské, mandle, buď nasekáte, alebo necháte vcelku, podľa chuti a nálady :-)) oriešky je dobré vopred opražiť.
Najlepšie je chlebík skonzumovať v ten deň, alebo na druhý.

A tu je postup:

Do veľkej misy dáme všetky sypké prísady a riadne premiešame.
Do druhej menšej dáme mokré a tiež premiešame, aby sa nám všetko spojili.
Potom oboje zmiešame, a necháme odstáť cca pol hodinky.
Po pol hodinke z cesta urobíme bochník, ktorý vložíme do vymastenej a vysypanej formy, alebo dáme na plech.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Vložíme chlebík a pečieme 30 minút. Vyberieme a chlepík prekryjeme papierom na pečenie, a pečieme ďalších 25-30 minút.
Po tomto čase chlebík vyberieme, a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť !!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

toto sú prísady k chlebíku, ktoré som dnes použila, niekedy treba improvizovať....
sypké prísady vo veľkej mise riadne premiešame...
..do druhej misy dáme mokré prísady..
...premiešame....
...suché a mokré prísady dáme dokopy...
...riadne všetko premiešame, a necháme 30 minút odpočinúť....
..po tridsiatich minútach....
...do vymastenej a vysypanej formy vložíme vzniknutú masu....
...pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút...vyberieme...
...prekryjeme papierom na pečenie, a pečieme ďalej...
..hotovo ! Už iba vybrať z formy a nechať vychladnúť, aspoň trošku :-)))
...DOBRÚ CHUŤ !!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bryndzové slimáčiky | CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK | JABLKOVO_DULOVY DZUS***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.11.2010, 20:28)
hmmm, to je zaujímavý receptík Katka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.11.2010, 20:34)
Maťka, ďakujem (F) chlebík je vynikajúci, už z neho pomaly nie je :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu