. .. .. .. .. .. .
. .

Penne s omáčkou Bolognese - RECEPT 35941

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Penne s omáčkou Bolognese


[ recept č. 35941 zo dňa  ]


Penne s omáčkou Bolognese


POTREBNÉ PRÍSADY

Penne (alebo iné cestoviny z tvrdej pšenice), cibuľa, cesnak, zeler, mrkva, paradajky, 500-700 g mleté mäso (originál recept bol pôvodne robený z konského mäsa, ale dnes sa doporučuje použiť 1/2 hovädzie a 1/2 bravčové mäso), pasírované paradajky (alt.paradajkový pretlak), soľ, mleté čierne korenie, bylinky - ideálne sú čerstvé, ale rovnako poslúžia aj sušené - bazalka, oregano, bobkový list, šľahačková smotana, plátok masla, olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Receptov na bolognese je na mimibazare viacero - je to recept osvedčený a častokrát prispôsobený domácim podmienkam. Priznávam, že ich tiež robievam rôzne, ale dnes som si povedala, že idem na ne podľa starého talianskeho receptu a la "mamma". A sú naozaj výborné... veď skúste :)

Ja varím cestoviny nasledovne: do vriacej poriadne osolenej vody vysypem cestoviny, premiešam, počkám kým začnú vrieť, vypnem oheň, prikryjem ich pokrievkou a nechám bez miešania na sporáku 10 minút. Potom zlejem vodu - nikdy nepreplachovať studenou vodou!!! - dám ich do misy, poriadne zakvapkám olivovým olejom, premiešam a hotovo. Vždy sú akurát "al dente" - ako majú byť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...pripravíme si suroviny
...cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky a dáme dusiť na olivový olej a plátok masla
...mrkvu a zeler si nakrájame na drobné kocky cca 5x5 mm
...do podusenej cibuľe a cesnaku vysypeme kocky mrkvy
...kocky zeleru
...pridáme kúsok masla a podusíme, kým zelenina nezačne voňať
...ochutíme soľou, prípadne solčankou
...pridáme mäso
...rozmiešame
...dochutíme čiernym mletým korením a bylinkami (mala som len sušené oregano i bazalku, preto som ich pridala už v tejto fáze, ak by som mala čerstvé prídám ich až v závere varenia), plus 2 ks bobkový list
...zalejeme vývarom (alt. bujónom)
...všetko spolu zamiešame a necháme variť na miernom plameni - hodinu netreba vôbec sledovať
...čerstvé paradajky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky - tie zimné sú farebne nič moc, tak som k nim pridala kvôli farbe aj konzervu paradajkového pretlaku
...paradajky pridáme k mäsovej zmesi
...pridáme pasírované paradajky a necháme všetko spolu prevariť cca 10 minút
...na záver zjemníme šľahačkovou smotanou, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa
...a je to


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< všetko najlepšie v roku 2011 | Penne s omáčkou Bolognese | Hubový nákyp >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (1.3.2011, 7:42)
(Y) (Y) supeeer, túto omáčku milujem...myslíš, že by som tam mohla dať miesto klasického celeru ten stopkatý ? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.3.2011, 11:25)
Janka... jasnačka, že môžeš, stopkatým celerom nič nepokazíš :-$
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (1.3.2011, 12:06)
:-$ :-$ ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.12.2010, 8:34)
určite vyskúšam aj túto tvoju verziu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 16:00)
Ivetka, bude mi veľkým potešením... a ešte väčším ak mi dáš po vyskúšaní vedieť či a ako chutilo... ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.12.2010, 21:33)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) super receptík, Evka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 16:00)
Želka, ďakujem za uznanie... recept starých talianských mám (Y) naozaj výborný a opäť finta so zeleninou, je tam nakrájaná naozaj na jemnúčko, stratí sa v omáčke - aj nepapači zeleniny ju tak zjedia (Y)
Ani mne dokonca tu ani zeler nevadil a inak ho nezjem - len v sviečkovej rozmixovaný ,-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (30.12.2010, 19:09)
:-o (pl) (pl)ooooch evulik to vyzera strasne bozsky 8o| 8o|ja milujem bolognese vsade ci na spagetach,lasagniach alebo takto s penne.mnaaaaaaaaaaam.urco vyskusam a apropo: na troch kralov robim Morove kurca ,-) :-) (radost) (radost)uz sa tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 15:58)
Slávuška, ďakujem za uznanie (F) (F) (F)... tiež bolognese milujem a ako píšeš možno ju použiť rôznym spôsobom, výborná do lasagní (Y)
Veľmi sa teším, že ideš vyskúšať Morové kurča a neviem sa dočkať Tvojej reakcie po ochutnaní (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.12.2010, 18:29)
receptík ukladám do zbierky na vyskúšanie (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu