. .. .. .. .. .. .
. .

Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou - RECEPT 36001

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 14163 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou


[ recept č. 36001 zo dňa  ]


Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou


POTREBNÉ PRÍSADY

200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie.
2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo).
3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky.
4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto.
5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme.
6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
7. Dobrú chuť!

POZN.:
- ak nemáme piškóty, môžeme použiť hocijaké iné suché sušienky - ich množstvo závisí od toho, aké hrubé chcete mať cesto
- šťava z kompótu môže byť rôzna, ja som použila šťavu z marhúľ
- ak nekúpite hotovú parížska šľahačku (ja som to kúpila v Hypernove), tak si ju vyrobíte zo šľahačky a čokolády - recept snáď nájdete na nete, ak nie, tak mi napíšte, pridám ho...
- je to úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý
<< Nepečený dezert z Be Be biskvitu | Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou | Kokosové ovocie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika S. (Nikusinqa) ID 169529 (23.1.2013, 22:08)
Parížsku šľahačku som nezohnala tak som si urobila vlastnú. Tortička sa už chladí , nevieme sa dočkať :-)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (19.1.2011, 20:44)
ja som robila pred časom trošku inú verziu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17348&user=18244

tzv. čo dom dal ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (20.1.2011, 10:27)
to poznam, zvycajne aj ja ked robim nieco na poslednu chvilu, tak skombinujem to, co sa doma nachadza a sama som prekvapena z vysledku. inac z takeho cesta som robila aj cheesecake: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32713&user=14163, najlepsie chutil az ked bol dobre odstaty, ked cesto jemne navlhlo. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (2.1.2011, 8:16)
výborná rýchla tortička (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.1.2011, 12:47)
Katka, máš pravdu, je naozaj rýchlo hotová, včera nestihla ani riadne stuhnúť v chladničke a už bolo po nej :-)))) Dá sa jesť v podstate aj hneď, ale je lepšie, keď chvíľku postojí (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu