. .. .. .. .. .. .
. .

Slovenská baklava - RECEPT 37770

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 94428 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Slovenská baklava


[ recept č. 37770 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Slovenská baklava


POTREBNÉ PRÍSADY

24 (500) plátov (g) štrúdľového cesta, 250 g vlašských orechov, 60 g hnedého cukru, 1 polievková lyžica škorice, 1 vanilínový cukor, 175 g masla, 90 ml medu, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

1. Orechy nasekáme na menšie kúsky, ale nemelieme! Zmiešame ich s oboma cukrami a škoricou.

2. Maslo dáme roztopiť, pretože ho budeme potrebovať na potieranie.

3. Plech vymastíme maslom a položíme prvý plát cesta. Každý jeden plát potierame maslom.

4. Po 6 vrstve cesta posypeme nahrubo 1/3 orechovou zmesou. A postup opakujeme až kým neminieme všetky orechy i pláty.

5. Pred pečením je dôležité, aby sa koláč narezal aspoň do polovice hĺbky na trojuholníky. Inak by sa po upečení nedal dobre krájať a drobil by sa.

6. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180 °C, kým nie je chrumkavá a zlatohnedá.

7. Zatiaľ si ohrejeme med s citrónovou šťavou tak, aby sa dal liať. Horúci med nalejeme na práve z rúry vytiahnutú baklavu.

8. Takto necháme úplne vychladnúť a vychladnutý koláč dokrájame podľa rozkrájaných trojuholníkov.
<< pre našu babičku Aničku k 90. narodeninám | Slovenská baklava | Rebierka podla Niggeli :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (18.5.2014, 13:42)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (Ivkarybka) ID 865, mimibazar.sk/ivkarybka (10.3.2011, 10:52)
Fíha tak tomuto sa nesmierne teším, milujem baklavu, určite vyskúšam. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu