. .. .. .. .. .. .
. .

Sicilske zapekane cestoviny - RECEPT 38299

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 134219 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Sicilske zapekane cestoviny


[ recept č. 38299 zo dňa  ]


Sicilske zapekane cestoviny


POTREBNÉ PRÍSADY

Na ragu: 500g mleteho hovadzieho (bravcoveho) masa, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, 500ml paradajkovej stavy (passata, prip.paradajky v konzerve), 2 PL pretlaku, korenie, sol, bazalka,.... Na cestoviny: 500g cestovin (Rigatoni, Tortiglioni, Penne), 3 na tvrdo uvarene vajcia, 150g sunky nakrajanej na kocky,150g eidamu nakrajaneho na kocky, 100g mrazeneho hrasku, 2 rozslahane vajcia, parmezan. Mimochodom, hmotnosti jednotliviych ingrediencii udavam priblizne...mleteho masa, ci syra, sunky, atd mozte dat aj menej aj viac...podla oka... :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Tato zapekana cestovina je jednym z typickych nedelnych obedov na Sicilii. V podstate zakladom su vyssie uvedene suroviny (nemusia byt vsetke, napr.ja som vynechala hrasok), ale pridat mozte aj baklazan, huby, ci klobasku... niekto z pomleteho masa urobi aj minifasirky, ktore sa potom varia v paradajkovej stave...
Postup: pri obrazkoch...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebne suroviny na ragu....korenie pridajte podla vasej chuti...
....cibulu nakrajame na jemnucko, zelerove stonky a mrkvu nastruhame...vsetko spolu poprazime, pridame pomlete maso, osolime, okorenime a poprazime kym nezmeni farbu....pridame paradajkovu stavu a pretlak…Dochutime.....Varime 1 – 1,5 hodiny...Pocas varenia dolievame vodu a samozrejme premiesame...Ragu nema byt velmi huste a ani velmi riedke..
Cestoviny uvarime na tvrdsie (polovicu casu ako je uvedene na obale), vajcia na tvrdo narezeme na platky, sunku a tvrdy syr (eidam, emmental) na kocky, uvarime hrasok (vacsinou sa dava, my ho ale nemusime...)... Cestoviny v hrnci zmiesame s 1/3 nasho ragu....aby sa nelepili...
Do dostatocne hlbokeho plechu dame varechou najprv vrstvu ragu, potom cestoviny....
...na cestoviny rozlozime syr, sunku, a vajcia....potom ide zasa ragu, na to cestoviny, sunka,..atd, atd...az ukoncime vrstvou ragu...
Na vrch vylejeme rozslahane vajcia...
A nakoniec postruhany parmezan.... Dame zapiect do rury na 30 minut (180 C)..
Upecena ´pasta al forno´.... :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Okrúhla klasika | Sicilske zapekane cestoviny | pre 6 slecnu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana K. (iwis8) ID 66169 (12.5.2011, 15:19)
Ak by som mala omáčku šťavnatejšiu, môžem dať aj neuvarené cestoviny? Lasagne sú tak úžasne, ibaže sú rovné a penne nie. Ale už teraz sa teším keď to vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (16.5.2011, 16:26)
Az dnes som si precitala tvoj odkaz... :´( asi uz neskoro....ale : My sme raz dali cestovinu neuvarenu, (bol to moj napad...a varil priatel..) a cestovina ostala tvrda.. Lasagne nepotrebuju predvarat, mozno aj preto, ze su tensie a cesto je obycajne vajecne ( ?) *-) Ja by som radsej neriskovala.. (L) (L) dufam ale, ze sa vase vydarili!!!!
ODPOVEDAŤ
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (3.5.2011, 9:14)
už sa mi dusí ragu :-) a varia vajká aj cestovinka ^o)
(cinky) bude určite spokojný, uvidím, čo povedia (X) (X)
(dance) (dance) (dance) (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa J. (Damia) ID 3904 (18.4.2011, 18:17)
noooo, tak toto budeme mať na zajtra som sa rozhodla :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (18.3.2011, 0:22)
(pl) (jidlo) (jidlo) (pl)mňáám ,-)vyzerajú výborne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (17.3.2011, 7:37)
(Y) (Y) (Y) sliny mi tečú až po zem :-p :-p .... milujem taliansku kuchyňu (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.3.2011, 22:52)
tak toto na 100% vyskúšam, podobnú omáčku na cestoviny robím, ale bez mäsa - penne al arabiata.
ODPOVEDAŤ
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.3.2011, 20:11)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)joooj tak toto musi byt mnamkovy mls (pl)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (15.3.2011, 17:48)
(Y) (Y) (Y) super vyzeraju urcite vyskusame
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (15.3.2011, 17:44)
Vyzerajú veľmi dobre, ukladám receptík
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu