. .. .. .. .. .. .
. .

Klobásové rizoto - RECEPT 39054

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 197666 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Klobásové rizoto


[ recept č. 39054 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Guľatá ryža, celá klobása, trojuholník nivy, cibuľa, hlavička cesnaku, biele víno, zeleninový bujón

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci osmažíme jednu nakrájanú cibuľu a tak aspoň pať celých cesnakov, kľudne aj v šupke. Po cca 5 minutach pridáme celú klobásu nakrájanú na kolieska, dusíme tak desať minút. Nakrájame celý trojuholník nivy a roztopíme ho v dusenej klobáse, môžme pridať trochu vriacej vody. Po roztopení pridáme bežný cca 2.5dcl hrnček guľatej ryže a zasmažíme zo zmesou tak 5 minút. Do toho istého hrnčeka roztopíme polovičku zeleninového bujónu a celý hrnček vylejeme do zmesy. Ten istý hrnček naplníme bielym vínom a znova vlejeme do zmesy. Prikrijeme a za občasného miešania dusíme cca 15-20min. Na konci odkryjeme hrniec a na prudkom ohni "dosušíme" mokré rizoto. Kto chce môže vymeniť klobásu za cca 400g mesa a pod. Použitie rôznych rásc a pod. nie je nutné, rizoto je chutné aj tak.
<< Morca | Klobásové rizoto | Čokoládovo-banánová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (6.12.2011, 11:14)
Klobásové rizoto je výborný nápad. Neviem, či ho žienky robievajú, ale ja áno a môžem vrele odporúčať. nerobím ho síce takto, ale úplne klasicky...na oleji orestujem cibuľu, pridám na kolieska pokrájanú klobásu, poopekám, potom pridám akúkoľvek zeleninu a huby, podusím, primiešam umytú ryžu, dochutím vegetou, korením a zalejem slepačím vývarom asi 1,5 až 2 cm nadvrstvu. zakryjem a dusím v rúre...Na tanieri ešte posypem syrom. najlepšie je, ak je klobáska domáca údená....to je potom bašta...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu