. .. .. .. .. .. .
. .

Slane kolace z Juhoslavie - RECEPT 3902

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 4303 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Slane kolace z Juhoslavie


[ recept č. 3902 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

400ml mlieka, 40g drozdia, 3 pol. lyzice kryst. cukru, 600g polohrubej muky, 2 lyzicky (musia to byt male lyzicky), 100 ml oleja
Krem:
250g hery,2 zltky, 2 lyzicky soli


POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko zohrejeme, rozmiesame v nom cukor. Odlejeme z neho asi 150ml do vyssieho hrnceka a tam rozmrvime jedno drozdie. Nechame asi 5 minut drozdie nakysnut. Medzitym si odvazime 600g muky a v miske zmiesame s 1dcl oleja, 2 lyzickami cukru a zvysnym mliekom. Nakyysnute drozdie pridame do misky a vypracujeme hustejsie cesto. MOzete aj rucnym mixerom je to tak velmi rychle a cesto nema chybu. Ked je cesto vypracovane posypeme ho trochu mukou, prikryjeme a nechame asi 30-40 minut nakysnut. Kym cesto kysne, v druhej miske si pripravime krem zmiesanim hery, soli a 2 zltkov.
Ked je cesto nakysnute rozdelime si ho na dve polovice. Jednu vratime do misky a druhu polovicu dame na pomucenu dosku a vyvalkame na obdlznik. Natrieme plnkou a zvinieme ako do zavinu. Zavin pokrajame na trojuholniky, potrieme rozslahanym bielkom alebo plnkou s hery ( trochu tazsie sa to potiera lebo cesto je makke)a vrch posypeme napr. slnecnicovymi semiackami. Dame piect na pekac do ktoreho sme dali papier na pecenie. Treba ich poukladat s vacsimi medzerami lebo sa dost zvacsia .Pecieme pri 200C kym nie su kolace pekne zapecene do zlatista. To iste spravime s druhou polovicou cesta. Tieto slane kolace su fakt supeeeer a podla receptu sa vam zarucene podaria. Dobru chut.

Ak to budem robit v dohladnej dobe, pridam aj obrazkovy postup.
<< Rezy "CHARAŠO" | Slane kolace z Juhoslavie | Karamelove jablka s pudingom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika M. (monikaNR) ID 84 (8.2.2008, 14:57)
Ja ich robievam na kazdú oslavu a do tej maslovej hmoty pridávam cesnak (asi 3 strúciky roztlacené) , sú skvelé. (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu