Piškótový korpus recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Piškótový korpus , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 12.10.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Oslava, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: piškóta
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Piškótový korpus
- 10 lyžíc polohrubá múka
- 10 lyžíc cukor
- 10 lyžíc horúca voda
- 1 lyžička kypriaci prášok
- 5 ks vajcia
- podľa potreby tuk na vymazanie
Postup prípravy receptu Piškótový korpus
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Z vajec oddelíme žĺtky, ktoré dáme do misy s cukrom a horúcou vodou. Vyšľaháme do peny, do ktorej potom postupne vmiešame múku a z bielkov ušľahaný sneh.
Takto pripravené cesto nalievame do vymastenej formy a v tej dozlatista upečieme.
Hotový korpus zdobíme podľa vlastnej chuti.
Podobné recepty ako je Piškótový korpus
Cuketová polievka so zemiakmi recept
Recept na 4 porcie. Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu a cesnak. V hrnci potom opražíme na troške oleja. Do toho prilejeme vývar, pridáme pripravené zemiaky, cuketu, šošovi...
Krupicová kaša recept
Snáď neexistuje dieťa, ktoré by nemilovalo krupicovú kašu. Nám skutočným fa...
Avokádo plnené tuniakom recept
Výborné a rýchle predjedlo. Umyté avokáda pozdĺžne rozrežeme, potom čo v...
Rýchla domáca želatína recept
Blíži sa narodeninová oslava. Máme upečenú (alebo kúpenú) piškótovú tortu ...
Domáca syrová omáčka recept
Občas nestíhame vyvárať zložité zdĺhavé recepty, a preto tu pre vás máme rý...
Ľahký paradajkový šalát recept
Paradajky sú veľmi zdravé. Môžeme ich konzumovať za studena alebo tepelne u...
Čučoriedkový zmrzlinový koktail recept
Výborný letný osviežujúci nápoj. Čučoriedky umyjeme a necháme odkvapkať....
Škoricové vločky recept
Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a premi...
Zeleninová omeleta recept
Výborná, vyvážená a dokonca aj zdravá večera alebo obed. Takto pripravená o...