Viac ako  4 000  receptov

Fašírka / sekana

Fašírka / sekana
nahoru
Fašírka / sekana Fašírka / sekana
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté mäso

Suroviny:

1 kg mletého bôčika, 4 vajcia, 2 veľké cibule, 6 stručikov cesnaku, 2 čajove lyžičky soli, po malej lyžicke mleté čierne korenie, sladká mletá paprika. 1 polievková lyžica majoránka. Strúhanka, olej.

Postup

Do masa pridame vajicka, nadrobno nakrajanu cibulu, prelisovany cesnak a vsetky koreniny. Vymiesame...najlepsie rukami, treba to urobit poriadne, aby sa maso co najlepsie spojilo s vajickami.
Na alobal vysypeme struhanku a v struhanke vytvarujeme dve podlhovaste knedle z masa. Prenesieme do pekaca a podlejeme olejom, ja olejom pofrkam aj vrch fasirok. Pekac prikryjem a peciem asi 40 min. na 200 stupnoch.

Poznámka

tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2759

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Fašírka / sekana"

autor: vybusna
vložené: 29. 09. 2015 21:44:00  nahlásiť  reagovať
 

Zuzka: a veru vyskusam....

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 09. 2015 21:24:53  nahlásiť  reagovať
 

Vyskusaj mandlovu muku (na hrubsie nastruhane mandle), ked nechces pouzit struhanku. Ja ju pouzivam aj na rezne. Chuti to velmi podobne a je to zdravsie, ak sa to da o vyprazanom jedle povedat.smajlik

autor: srandista (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 01. 2012 19:23:53  nahlásiť  reagovať
 

Ja osobne tú fašírku neobaľujem v strúhanke, ale dávam tochu do mäsovej zmesi, aby sa nadľahčila a bola ľahšie stráviteľná. Opekaná strúhanka nie je 2x zdravá. A po prenesení do pekáča fašírku ešte natriem rukami od oleja a doformujem.

autor: srandista (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 01. 2012 19:15:29  nahlásiť  reagovať
 

Moshe: a keď sa tu pasuješ za takého lingvistu, len v stručnosti - na Slovensku sa pokrm vypráža, nie vysmáža. Vyprážanie je jednou zo základných tepelných úprav. A môžem ti napísať, že tomu pokrmu je úplne jedno či vysmážaš čevabčiči alebo ho vyprážaš. A keď je dobre vypraženovysmažený, aj konzumentovi je úplne jedno či si dáva sekanou a či fašírku. Ozaj, tá sa pečie alebo peče? smajlik

autor: miro (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 12. 2011 15:19:36  nahlásiť  reagovať
 

Čechizmy či nečechizmy, v kuchyni nie sú podstatné. Podstatné sú vo verejnoprávnych televíziach a rozhlasoch a najmä v parlamente či vo vláde. Pri počutí "monólogov" rôznych jednotlivcov Štúra a spol. určite mrazí po celom tele.
Príspevky niektorých ľudí sú totálne nezmyslom (píšem z hľadiska praxe). To povedali aj také kulinárske kapacity ako Jaro Židek či zatracovaný Zdeněk Polreich. Ľudia, ak chcete normálne variť, teda variť ako sa má, tak len sa neobracajte na google a spol. Tu sú uvedené recepty na spôsob "jedna pani povedala". Alebo "ja som to vyskúšala a všetci sme to zjedli". Vážení glosátori týchto stránok, čo s pripravenou stravou mali tí neboráci urobiť. Jasné, že to zjedli. Ale aký bol v skutočnosti výsledok. Viď príspevok kurací perkelt či paprikáš, veď to je jedno!!! Alebo zemiaková baba a zemiakové placky sú jedno? Asi ťažko. Podobné je to aj s fašírkami (karbonátkami) a sekanou.

vložené: 29. 04. 2011 10:34:04  nahlásiť  reagovať
 

no musím reagovať na neregistrovanú Zlatku aj keď "po funuse"
čechizmus je /našiel mi google/ "český jazykový prvok v cudzom jazykovom prostredí" netreba sa teda urážať
my to voláme tež fašírka ale to jedno...ako bobaľky a opekance napríklad smajlik
ja milujem Čechov, mame rodinu v Brne a oni vždy keď prídu na návštevu, tak sa vŕtajú v hrncoch a hovoria:

"To je moc dobrý, jaks to dělala, cos do toho dala?" smajliksmajlik

ospravedľňujem sa za českú gramatiku

autor: silvia (neregistrovaný/á)
vložené: 28. 04. 2011 15:30:15  nahlásiť  reagovať
 

sekana sa bezne predava v obchodoch, takze pochybujem, ze to je cechizmus.
smajliksmajlik

autor: Zlatka (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 09. 2010 19:39:34  nahlásiť  reagovať
 

Já myslím, že řešit u jídla čechizmus nebo slovakizmus je naprostá hloupost.
Moshe, pokud vím, viděla jsem vaše recepty i na českých TOPkách. Tak když se vám čeština nelíbí, tak proč na ty české lezete? Založte si i s Meszároszovou židovskomaďarské TOPky a vkládejte si recepty tam. Já myslím, že nejdůležitější tady je recept. Však když si ho ať už začínající nebo zkušená kuchařka přečte, ona si už ho nějak nazve. Hlavně, aby se jí líbil. Nejlepší názor na recept má neregistrovaný Milan.

vložené: 20. 09. 2010 20:02:41  nahlásiť  reagovať
 

Súhlasím naprosto s Tebou, milý Moshe. Onoho času moje vysvetlenie nebolo prijaté.smajlik

autor: Moshe
vložené: 20. 09. 2010 19:35:54  nahlásiť  reagovať
 

No nedá mi neprispieť do diskusie. Sekaná je čechizmus. Takže po česky je to sekaná, po slovensky fašírka. Malé vyprážané sú karbonátky a mleté mäso tvarované do šúľka je čevabčiči. Mleté mäso neobaľované a opečené je "pljeskavica", tento názov je originál názov slovinského jedla, ktoré sa nijak neprekladá. Klasické karbonátky, a čevabčiči sa obaľuje v strúhanke a následne vysmáža. Fašírka natur, prípadne plnená sa obalená v strúhanke pečie v celku v trúbe.

autor: Milan (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 09. 2010 19:21:42  nahlásiť  reagovať
 

My tomu u nás nehovoríme nijak. My to hneď zjemesmajlik

autor: chaoticka
vložené: 19. 04. 2010 12:03:51  nahlásiť  reagovať
 

a zabudla som este dodat,ze zhruba na kilo masa, pridavam do zmesi 1 polievkovu lyzicu plnotucnej horcice.

autor: chaoticka
vložené: 19. 04. 2010 12:03:00  nahlásiť  reagovať
 

ja robim sekanu presne podla vybusnej receptu, tiez bez rozkov. Ale ja k masu este zomeliem vzdy aspon 2 masove spekacky..daju tej sekanej vyraznejsiu chut.

autor: tejaja
vložené: 17. 04. 2010 20:02:58  nahlásiť  reagovať
 

erčička, tak u nás sa zemiakovým plackám nevraví zemiaková baba. Ak hovoríme o zemiakovej babe ( haruľa ), tak sa myslí síce cesto ako na placky, ale pečené vo vrstve na plechu a pečené v rúre. Ale to je už k inému receptu smajlik

autor: ercicka
vložené: 17. 04. 2010 13:33:52  nahlásiť  reagovať
 

Ja myslim, ze iny kraj, iny mrav a nazov smajlik tiez som volakedy nemala potuchy co je zemiakova baba, kym si mi nepovedala, ze to su nase obycajne zemiakove placky smajliksmajliksmajlik my toto volame sekana, ale neobalujeme to v struhanke, fasirky a karbonatky su u nas to iste a su to tie male okruhle, v trojobale, alebo len vo vajci a struhanke, alebo len v struhanke, kto ako robi...

a na obrazku to vyzera fantasticky, este dobre, ze som uz po obede!!! smajliksmajliksmajlik smajlik

vložené: 17. 04. 2010 12:48:48  nahlásiť  reagovať
 

milenka, za pridania 4 vajíčék bez žemle, musí byť mäsková, ľahúčka a jemnásmajliksmajliksmajlikvidno to aj na reze.

autor: michsamant
vložené: 17. 04. 2010 11:43:35  nahlásiť  reagovať
 

Ja som nedavno sekanu varila v hrnci lebo mi piecka nejde. A tiez to bolo dobre smajlik

autor: vybusna
vložené: 17. 04. 2010 11:26:14  nahlásiť  reagovať
 

no my do nasej fasirky vobec nepridavame namocene rozky...a viem, ze sa to dava....ale ved moze este pridat niekto recepty.....bude tu aspon zmeska na vybersmajlik

autor: michsamant
vložené: 17. 04. 2010 11:16:22  nahlásiť  reagovať
 

super, zaujimave dozvediet sa tieto rozdiely smajlik

vložené: 17. 04. 2010 11:10:28  nahlásiť  reagovať
 

ako karbanátky nazývame rôzne ochutené mleté mäso bez pridania strúhanky a namočenej žemle.obyčajne sú formované do okrúhlych plochých, nie veľkých placiek.

autor: vybusna
vložené: 17. 04. 2010 11:01:09  nahlásiť  reagovať
 

No dobre...a co su potom inde, nase karbonatky?

autor: vybusna
vložené: 17. 04. 2010 10:59:40  nahlásiť  reagovať
 

no....ocividne co rodina to novina....tak idem dako upravit nazov

autor: tejaja
vložené: 17. 04. 2010 10:54:54  nahlásiť  reagovať
 

U nás voláme toto, čo je na obrázku, teda ak je to v kuse, sekaná. Ak je to vyprážané na panvici ( malé okrúhle smajlik ) , tak to voláme fašírky. smajlik

vložené: 17. 04. 2010 10:00:05  nahlásiť  reagovať
 

michsamant jasně, že je to sekanásmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 17. 04. 2010 08:43:06  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik ale mas peknu tu fasirku +

autor: vybusna
vložené: 17. 04. 2010 08:27:08  nahlásiť  reagovať
 

michs...ja neviem smajlik my toto volame fasirka a to co ty hovoris, tie na panvici sme volali karbonatky. Sekana sa u nas nehovori nicomusmajlik

autor: michsamant
vložené: 17. 04. 2010 08:25:41  nahlásiť  reagovať
 

Neni to Sekana? Lebo fasirky sme hovorili tym malickym co sa vyprazali na panvici a sekana sa piekla. Ale zase u nas sa aj kuratu na paparike hovori perkelt smajlik tak ma pouc.

autor: cathleen
vložené: 17. 04. 2010 08:21:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikještě jsem nesnídala a ty mě trápíš......ale i tak - smajliksmajliksmajlik+smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz