Viac ako  4 000  receptov

moules marinieres (slavky po namornicky)

moules marinieres (slavky po namornicky)
nahoru
moules marinieres (slavky po namornicky) moules marinieres (slavky po namornicky) moules marinieres (slavky po namornicky) moules marinieres (slavky po namornicky) moules marinieres (slavky po namornicky) moules marinieres (slavky po namornicky)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ryby
Čas prípravy Čas prípravy: cistenie 15 min, varenie 4 minuty
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2

Suroviny:

1 kg zivych slavok (musiel), 3 salotky, 3 struciky cesnaku, 2 dl sucheho bieleho vina, 30 g masla, 2 pl posekanej petrzlenovej vnate

Postup

musle dobre vydrhneme kefou alebo drotenkou pod studenou tecucou vodou. pomocou maleho ostreho noza vytiahneme "fuzy", ktorymi sa slavky prichytavaju o morske dno. otvorene musle vyhodime.
vo velkom hrnci (ked sa musle otvoria, zdvojnasobia svoj objem) spenime na masle pokrajanu salotku a cesnak. musia iba rozvonat, ale zostat biele. zalejeme vinom, premiesame, zosilnime plamen a do hrnca nasypeme umyte a "odfuzovane" slavky. premiesame a prikryjeme pokrievkou. po minute zatrasieme hrncom, po dvoch minutach odkryjeme a pridame petrzlenovu vnat (cerstve bylinky sa nemaju dlho tepelne spracuvavat, stratia vonu, farbu aj chut), premiesame a znova zakryjeme pokrievkou. po dalsich maximalne dvoch minutach slavky, ktore sa otvorili (tie, co sa pri vareni neotvorili, vyhodime, boli uz mrtve), prelozime do 2 mis a hned konzumujeme aj so stavou, v ktorej sa varili.
su take skvele, ze si ani nespomeniete na nejaku prilohu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "moules marinieres (slavky po namornicky)"

autor: amalia
vložené: 05. 08. 2010 08:44:34  nahlásiť  reagovať
 

pojdes na dovcu a ochutnassmajlikpotom mozno skusis aj sama, si vyborna kucharka a recept je jednoduchysmajlik vdaka za bodik, jankasmajlik

vložené: 04. 08. 2010 23:32:42  nahlásiť  reagovať
 

Amálko, mým snem je rozhodně aspoň jednou v životě něco takového ochutnat. Nemám slov, nádhera!smajliksmajlik

vložené: 04. 08. 2010 09:07:09  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, veľmi oceňujem, že si vážila cestu za čerstvými slávkami až do prístavu. Obdivujem Ta za vynaloženie toľkej námahy pre túto delikatesusmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Korona (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 08. 2010 08:39:57  nahlásiť  reagovať
 

...slávky sú výborné, nám ich pripravila jedna známa v Chorvátsku. Miesto masla použila olivový olej s obyčajným olejom tak na polovicu, víno nedávala, ale tej petržlenovej vňate dala hodne. Jedli sme to s bielym chlebom, ktorý sme si máčali do tej šťavy, bolo to neskutočne dobrééééé.smajliksmajlik

vložené: 04. 08. 2010 06:52:50  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, ano,tá cesta k vôli slávkam stála za to! Viem, čo Ti vrta hlavičkou. Cena tej cesty? Pravda, mohla som sa tam chvíľku zdržať u mojej najlepšej kamarátky. Inak povedané - otec mi spojil príjemné s užitočným a chutnými slávkami pre nás. Cesta by mohla byť drahšia ako slávky, ale nebola.smajlik Otec vedel, že slávky sú veľká pochúťka a naučil to aj nás.smajlik Preto ma prekvapuje, že túto delikatesu toľkí napoznajú, ked už nie je problém ich kúpiťsmajlik

autor: amalia
vložené: 03. 08. 2010 23:45:48  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ibolya, ved to je 200 kilakovsmajliksmajlik ale ked to za to stalo...smajlik

autor: amalia
vložené: 03. 08. 2010 21:42:17  nahlásiť  reagovať
 

nie, vobec to necitit po rybachsmajlik

autor: vybusna
vložené: 03. 08. 2010 21:32:04  nahlásiť  reagovať
 

ale to je krasne foto..netusim ako to chuti...citit po rybach?

vložené: 03. 08. 2010 19:03:12  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, to je skvelá lahôdka! Kedysi ma otec neváhal poslať kúpiť slávky až do Budapešti. My dvaja sme ich mali veľmi radi a u nás sa vtedy nedali zohnať.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 03. 08. 2010 17:54:21  nahlásiť  reagovať
 

smajlikdakujem za body, dievcencesmajlikevka, miekedy dostat v tescu alebo v carrefoure (v metre vzdy) mrazene musle. len sa mi vidia trochu drahe na to, ze su mrazenesmajlik ale nemusis im aspon trhat fuzysmajlikzial, nedokazem opisat chut, neviem ju k nicomu prirovnat.

autor: magdalenka
vložené: 03. 08. 2010 14:43:19  nahlásiť  reagovať
 

Takto pripravené slávky sú skvelé...k tomu kopec bieleho čerstvého chleba. A pohľad na more.
Ďakujem za spomienku! +

autor: michsamant
vložené: 03. 08. 2010 13:39:27  nahlásiť  reagovať
 

toto je tu na slavky myslim prvy receptik, ze? smajlik

autor: eva hubova
vložené: 03. 08. 2010 13:12:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikto jsem nikdy nejedla,jak to chutnásmajlikkrásné fotosmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz