Viac ako  4 000  receptov

Windsorská pečená hus

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Windsorská pečená hus
nahoru
Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso

Suroviny:

Ja som mala dve husacie stehna a vykostene husacie prsia t.j. dva filety.
2 stonky stopkovy zeler, 3 jablka, vetvicky cerstvy tymian, 4 bobkove listy, 150ml cervene vino, 2 cervene cibule.

Postup

Do stehien a filiet votrieme sol, ktoru nesetrime.
Na panvici rozohrejeme lyzicu masti a maso dobre zo vsetkych stran opecieme.
Maso prelozime do pekaca, do vypeku dame dve lyzice horucej vody a prelejeme do pekaca.
Pekac prikryjeme a pecieme cca 40 minut. Po tomto case, zlejeme vypek do vacsieho hrnceka.
Jablka umyjeme, zbavime jadrinca a rozdelime na stvrtky. Cibulu ocistime a pokrajame na hrube mesiaciky. Stopkaty zeler pokrajame na mensie kusky.
Ja som mala aj par malych zemiakov, ktore som neosupala, ale dobre vydrhla a prepolila.
Vsetku zeleninu, bobkovy list a tymianove vetvicky, pridame k masu a podlejeme cervenym vinom.
Teplotu znizime a pecieme pokial nie je maso uplne makke. Na zaver teplotu pridame, aby koza schrumkavela.
Vypek precedime a mozeme ho zahustit troskou muky, rozlahanej v studenej vode...znovu dame prevriet.
Porcie masa oblozime zemiakmi, pastrnakom, rozpecenymi jablkami s cibulou a nakrajanymi platkami plnky.

Poznámka

http://www.toprecepty.sk/recept/3041-peceny-pastrn...
http://www.toprecepty.sk/recept/3042-zemlova-plnka...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Windsorská pečená hus"

vložené: 03. 12. 2011 13:18:12  nahlásiť  reagovať
 

Dnes urobené ,dala som dve vetvičky tymiánu na celé ! Husacie masko vážilo spolu 750 gramov prsia aj stehná /malá hus/. Plnka svetová - hlásim výborné ! Doporučujem smajliksmajliksmajliksmajlikIba jablka zo supermarketu nepoužiteľné,skúste radšej domáce!smajlik

vložené: 29. 11. 2011 21:17:43  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: Aha,niekto si žije ! Ja musím zakaždým isť autom na druhý koniec Bratislavy! Do super,Lumpenmarketu ! V papučiach do obchodu - iba sen! smajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 21:08:34  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: no vidis..tak si si sama vyriesila problem...daj teda suseny, tak ako si zvyknuta. ja davam cerstvy preto, lebo za rohom mam obchod, kde predavaju cerstve bylinky, takze tam chodim doslova v papuciach na nakup.

vložené: 29. 11. 2011 21:06:53  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Napočítala som štyri polvetvičky z fotky -je to možné smajlik Aká chvála,určite tu už niekto na nete oblizuje monitor, pri pohľade na takúto mňaminku-haminku! Priznám sa ,že už som bola prehľadávať mrazák ,či náhodou...,ale nenašla som hus,musím nakúpiť.smajlik My máme tymián radi ,a doma sa veľmi ´tažko zmieria s tým keď dám málo sušeného tymiánu na divého zajaca ,nemá to takú dobrú chuť! Ale hus s čerstvým tymiánom ,ktorý je výraznejší som ešte nerobila,preto som sa radšej spýtala,aby to nebolo pretymiánováné.smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:50:32  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: boze tolko chvalysmajlik. ja si uz nepamatam presne kolko toho tymianu, ale pozri sa na 4 obrazok v galerii...viac ako je tam na obrazku som asi nedala...ja nemam tymian rada a je celkom mozne, ze keby som to nerobila prvykrat, tak tam dam majoranku susenu. Lenze na poprve som sa chcela drzat presne receptu...a v anglicku asi majoranku az tak nepouzivaju ako u nas. pouzi take bylinky, ake ti vyhovuju.

vložené: 29. 11. 2011 20:46:08  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Tak toto musím skúsiť,ešte som nerobila zo surovej pečene ,možno to bude mať lepšiu chuť ! Recept vyzerá, no jedna báseň a trojrozmerné zátišie v jednom smajlik,skrátka umelecký skvost! smajliksmajlik Koľko vetvičiek toho tymiánu ,aby to zase nebolo moc?

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:37:55  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: nie nie...surovu...normalne nakrajanu na kusky a surovu

vložené: 29. 11. 2011 20:36:48  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: Už vidím,dávate surovú pečeň do plnky,alebo ju tiež treba orestovať na masle?smajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:35:38  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: no v poznamke su dva odkazy...ked kliknes na jeden..tak tam je recept na peceny pastrnaik a ked kliknes na druhy..tam je recept na plnku....
je to toto
http://www.toprecepty.sk/recept/3042-zemlova-plnka...

vložené: 29. 11. 2011 20:33:18  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:A ktorá,to je ?

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:32:21  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: no v poznamkesmajlik v recepte je na konci poznamka a tam je odkaz na tu plnku

vložené: 29. 11. 2011 20:31:13  nahlásiť  reagovať
 

Aká plnka,kde je plnka ,nevidím kde bola plnka, jak to,že zabudla recept na tú plnku ,tá vyzerásmajliksmajliksmajlik smajliksmajlikabsolútne skvelo! Kde je receptík na plnčičku ?Há?smajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 26. 11. 2011 09:18:30  nahlásiť  reagovať
 

nádherný recept, prekrásne foto ... husička jak maľovanásmajlik

autor: iva.gaj.
vložené: 22. 11. 2011 21:48:15  nahlásiť  reagovať
 

smajlikja tiež dávam jabĺčka...,dobrý nápad,už aj ja musím upiecť hus...mňam...smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Patricie
vložené: 15. 11. 2011 18:52:27  nahlásiť  reagovať
 

smajlikTak to bych si dalasmajliksmajlik smajliksmajlik
JInak jako Alenka 111smajlik+

autor: alenka111
vložené: 15. 11. 2011 10:34:16  nahlásiť  reagovať
 

Husacie hody ma vždy dokažu osloviť, ale niečo tak výborne vyzerajúce som ešte nemala. V budúcom živote chcem byť Tvoj stravníksmajlik.

autor: eva hubova
vložené: 15. 11. 2011 00:37:45  nahlásiť  reagovať
 

smajlikškoda, že jsi tak dalekosmajliksmajliksmajlik

autor: vietnamka
vložené: 14. 11. 2011 21:03:25  nahlásiť  reagovať
 

vyzera fantasticky. hned by som si dala.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz