Viac ako  4 000  receptov

Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce

Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce
nahoru
Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 bochnik

Suroviny:

1 liter hladkej muky
1/2 litra vody
1 CL susene drozdie
2 CL sol
Nadoba na pecenie s priemerom max 20 cm.

Postup

Muku dame do misy, pridame k nej drozdie a sol. Lyzicou premiesame.
K muke vlejeme vodu.
Lyzicou vodu zapracujeme do muky…ziadne miesenie…len ju jednoducho zapracujeme…trva to max 1 minutu….ruky do tej zmesi ani nestrkajte…je to zbytocne.
Niekedy je to cesto redsie, niekedy hustejsie…zalezi podla muky…vobec nech Vas to netrapi..ake je take je.

Misu zakryjeme a dame na teple miesto na 12 hodin
Po 11 hodinach vyberieme formu v ktorej budeme piect…ja peciem v okruhlej mise z jenskeho skla…ma priemer hore pri drzadlach 20 cm. Z mojho prveho pecenia tohoto chleba mam veselu prihodu. Ja som myslela, ze aky obrovsky pecnisko ja idem upiect. Tak som si vybrala najvacsiu rajnicu z hrubym dnom, ktoru som doma mala….tu skoro vobec nepouzivam, lebo je velka velka. Dala som tam cesto a upiekla som taku chlebovu placku…kto cital knihu Vajce a ja…tak presne uz viem ako sa citila nasa hlavna hrdinka, ked priniesla svoj chlebovy nepodarok k napi Kettlovej a drzala si ho na hrudi ako neduzive dieta. Presne tak som sa aj ja citila. A to vsetko, ze forma bola velka. Takze mame vybratu formu (moze byt aj hrniec) Ruru zapneme na najvyssi stupen zdroja tepla a vlozime do nej tuto SUCHU formu…nevymazuvame, nekropime….musi byt sucha a cista. Formu nechame v rure rozpalovat 45 minut.

Ked mame formu uz rozpalenu, odkryjeme nadobu a vidime, ze cesto je plne malych bubliniek.
Vyberieme nadobu z rury…je horuca….!!!! Cesto pomocou stierky prelozime do nadoby..suchej. Vobec si nerobte starost s tym, ako to cesto v tej nadobe vyzera. Neupravujte ho, netraste s tym…akurat si popalite ruky a tomu cestu je to uplne jedno. Ako padne, tak nech tam je. Pracujeme rychle, aby sme stratili co najmenej tepla.
Prikryjeme alobalom….takym nacechranym, pretoze cesto sa zodvihne. A dame piect do rury…teplota je stale na najvyssom stupni, ta sa nebude menit pocas celej doby co sa chlieb upecie.

Po 30 minutach dame alobal dolu a nechame zapiect na cca 20 minut do tmavozlatej korky.
Po zapeceni chlieb vyberieme a vyklopime hned z formy. Nechame vychladnut.

Poznámka

thttp://chalupnikovi.com/recepty/?p=1118ento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
9 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce"

autor: vybusna
vložené: 03. 01. 2013 23:12:28  nahlásiť  reagovať
 

zvalka: hm...ja neviem...skus este raz a trochu viacej vody....sama si to uz potom vychytas, a budes to mat v ruke.

autor: zvalka (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 01. 2013 13:56:25  nahlásiť  reagovať
 

Chcem sa spýtať...chlebík mám krásny, len cesto je trošku ťažšie...nie je taký nadýchaný...mala som do cesta pridať viacej vody?smajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 03. 2012 20:18:56  nahlásiť  reagovať
 

betka11: jaj betka...aku velku radost si mi urobila....a si predstav, ze ten nestastnik milan, ho este vobec nepiekol....zato ja ho peciem cca 4x do tyzdna

autor: betka11
vložené: 25. 03. 2012 17:52:16  nahlásiť  reagovať
 

vybusna ďakujem za chutný rcp piekla som,bola u mňa moja 85 ročná mama a tá sa napiekla chleba až-až,okomentovala to: som len strašne zvedavá aký to bude chlieb keď to dobre nevymiesišsmajlik čakala na druhý deň ako male dieťa kedy ho budem piecť a vyberať s rúrysmajlik a keď sa dal už krájať tak ma súrila veď už môžeš odkrojiť dám si ho ešte vychladiťsmajlik skonštatovala že je chutný a ona sa tolko pri ňom kedysi narobilasmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vložené: 19. 12. 2011 16:56:34  nahlásiť  reagovať
 

Zkusím ho teda taky poprekládatsmajlik Pořád nechápusmajlik, k čemu je to dobré,ale asi to tak má býtsmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 19. 12. 2011 06:04:41  nahlásiť  reagovať
 

BILKOVAI: no ja som sa riadila tym videom. On ten chlapik tam po vyklopeni na dosku, to cesto prekladal. V tej mojej mise co to kysne sa to neda prekladat. preto to vyklopim na dosku.
Teraz som na slovensku a prave som zarobila cesto, tu mam aj sirsiu misu, tak to skusim poprekladat priamo v mise.
smajlik sa mi paci ake konstruktivne otazky kladiessmajliksmajlik a vazne to myslim

autor: BILKOVAI
vložené: 18. 12. 2011 22:00:30  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlikKrásnýsmajlik ..+1 Jen se zeptám, proč se nemůže vyklopit z mísy, ve které kynulo těsto přímo do rozpálené nádoby? Proč se nejprve vyklopí na desku a z desky potom přendává do hrnce?

autor: zizala
vložené: 11. 12. 2011 19:59:00  nahlásiť  reagovať
 

Tak tenhle je ukázkovej smajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 11. 12. 2011 06:06:05  nahlásiť  reagovať
 

Nádherasmajlik Určite je aj chuťovo výborný, len doň zahryznúťsmajlik Určite vyskúšamsmajlik +6smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 11. 12. 2011 01:05:01  nahlásiť  reagovať
 

smajlikto je kráásný chlebíksmajliksmajliksmajlik5

autor: vybusna
vložené: 10. 12. 2011 21:04:21  nahlásiť  reagovať
 

vietnamka:urcite sa mu podari...ved vidis ake je to velmi lahke

autor: vietnamka
vložené: 10. 12. 2011 21:03:40  nahlásiť  reagovať
 

Milan, dufam, ze sa ti chlieb podari smajlik

autor: Patricie
vložené: 10. 12. 2011 20:53:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikChleba je krásný smajliksmajlik+


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz