Vyprážaný kapor

emko ~ 21. december 2023 - 8:51

Hlavným chodom na Štedrý večer býva kapor.

U nás na Záhorí sa ku kaprovi robieval obyčajný "šmykľavý" zemiakový šalát. V Čechách zase preferujú zemiakový šalát s majonézou.

Kapra je najlepšie naložiť v mlieku, s bylinkami a soľou, čím sa celkom stratí bahenná pachuť a mäso bude krehučké.

Suroviny
10
podkovičiek
500
ml
1
PL
4
strúčiky
Na obaľovanie:
 
 
 
 
 
 
Na vyprážanie:
 
 
 
 
Sezóna

Očisteného kapra nakrájame na porcie. Do misky dáme osolené mlieko, pridáme pretlačený cesnak, nasekané bylinky: šalviu, petržlenovú vňať, saturejku a necháme do druhého dňa marinovať. Potom kapra vyberieme z mlieka, osuším poriadne papierovými obrúskami, pokvapkáme citrónovou šťavou a ideme obaľovať.

Najskôr v múke, potom v osolenom vajíčku a nakoniec v domácej strúhanke namletej zo suchých rožkov. 

Kapra vložíme do rozohriateho oleja a pomaly vypražíme z oboch strán. Podávame so zemiakovým šalátom. Nezabudneme odložiť šupinky z kapra, ktoré dám pod obrus, aby sme mali po celý rok dostatok peňazí. Uvidíme, či to bude fungovať :-)

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj