Kančí se šípkovou omáčkou

emko ~ 25. september 2016 - 3:05

Názov nechám pôvodný, lebo sa mi páči a pripomenie mi legendárnu českú filmovú klasiku Slavnosti sněženek.

Kančí se šípkovou a karlovarské knedlíky, to je jednoducho neodolateľné jedlo!

Mäso je dobré vopred marinovať. Vtedy postupujte tak, ako som písala v recepte na sviečkovú omáčku.

Mäso prešpikujeme slaninou a opečieme zo všetkých strán na orestovanej cibuli na masti. Mäso vyberieme, dáme bokom a do výpeku pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler a petržlen.

Zeleninu restujeme, miešame, pokým nezmäkne a neskaramelizuje. Vtedy až pridáme nazad mäso. Pridáme aj kožku zo slaniny pre vôňu, očistené na kolieska nakrájané citróny a divoké korenie - bobkový list, jalovec a nové korenie. Podlejeme vínom, dolejeme vývarom (asi liter), zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry piecť aspoň na dve hodiny.

Po upečení je mäso mäkké a omáčka jemná. Mäso vyberieme a omáčku prepasírujeme do druhého hrnca za pomoci jemného sitka a varechy.

Do omáčky pridáme tri lyžice šípkového džemu, premiešame, prevaríme a odstavíme. Do hotovej vmiešame kúsok masla na zjemnenie. Múkou ani ničím omáčku nezahusťujeme, zelenina s cibuľou ju zahustia dostatočne.
Podávame s karlovarskými knedlíkmi.

Komentáre

edelweiss ~ 9. júl 2014 - 4:09

neprekonatelne. ja nepasirujem, sa mi nechce, rozsekam na kasu ponornym mixerom.

0

edelweiss ~ 10. júl 2014 - 13:23

In reply to by Tana

pozri, ja niesom skoleny kuchar, tak som si vymyslel vlastny sposob na nieco, co skoleny robi automaticky inak. ja to zase skusim nabuduce prepasirovat, mam pocit, ze cez ten sacok sa tie chute tazsie dostavaju do omacky ako ked su v nej bobule volne pohodene. ale ratam s tym, preto aj davam do sacku kolko sa zmesti.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj